Kalkun med rødbet-tzatziki

Jeg har fått litt kalkundilla (for et ord!) for tiden, det er så utrolig godt – og nå er det mange butikker om har tilbud på det. Det er jo bare å sjekke Mattilbud-appen som dere kanskje husker, der har du alle kundeavisene samlet.

Kalkun med rødbet-tzatziki

IMG_0001

♦ Kalkunfilet i ovnen på 180 grader i 35-40 min
♦ Småpoteter og rosenkål kokt og saltet
♦ Tzatziki av mager kesam, hvitløk, syltede rødbeter, sylteagurk, og en klype sukrinmelis
♦ Sennepskrem av 3 ss mager kesam og 1 ss søtsterk sennep

Nam! Og det ble mye mer av det rosa på tallerken til slutt, det var godt!

Til dessert ble det veldig enkelt – 90-talls desserten med en vri;

Eggedosis med sjokolade

IMG_0015

 

Eggedosis med sjokolade
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 2 eggehviter
  2. 1-2 ss sukrinmelis m/stevia (avhengig av hvor søtt du ønsker det)
  3. 2 ss sjokoladeprotein
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Mørk sukkerfri sjokolade og hvite sjokoladestjerner på toppen.

Stivpisk eggehviter til du kan snu bollen på hodet, tilsett sukrinmelis og sjokoladeprotein i et par omganger og visp forsiktig inn. Sett kjølig en liten stund og strø sjokolade på toppen.

IMG_0022-horz

.
Helt til slutt må jeg bare svare på et par spørsmål jeg fikk angående de nye tightsene til Röhnisch.

Har du de nye tightsene, hvordan er de i forhold til de andre?
Jeg har ikke prøvd de selv dessverre, men vet at de skal være like gode i stoffet som de andre (Doris, Petra, og resten av koneklubben). Liker du de, vil du også like de nye – jeg skal i hvert fall sikre meg et par på nyåret.

Hvilke av tightsene har striper bak på stumpen?
Jeg trodde at de med striper ikke kom før på nyåret, men så viser det seg at de allerede er kommet!
Her ser du bedre hva de forskjellige heter;
950x300D
(Trykk på bildet for å se alle tightsene //adlink)

Det er altså Lydia som har striper bak. Jeg må si jeg synes Willa er kul og, med den detaljen ved kneet.
  

Nå lukter det utrolig godt i hele huset, hva jeg har laget viser jeg dere i morgen!

9 tanker om “Kalkun med rødbet-tzatziki

  1. avatarMartine

    Tightsene er såå fine! Har lyst til å skaffe meg Willa eller Lydia 😀 Tror jeg må lage eggedosisen i morgen! Tusen takk for at du er du, og at du deler så mye fint med oss <3 Klem fra Martine

  2. avatarKathrine sunshine

    God morgen 🙂

    Nå har jeg vaniljefudge dine fra boken til kjøling, gleder meg veldig til de er klar <3
    Lukter hvertfall helt himmelsk 🙂

    Ha en fantastisk dag videre 🙂

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com: Det gjør vi og, men jeg snikstarter litt 😀

    @Ida: God jul! 😀

    @Linda Marie Stuhaug: Jeg vet! Det var utrolig godt, så jeg må nesten lage noe mer godt med rødbeter før jul 😀

    @Martine: Jeg vil også ha en av de! Håper du får en dag, klem tilbake ♥

    @Katrine: Takk for det – riktig god jul! 😀

    @Kathrine sunshine: Så bra! De blir litt brunostkaramellaktig – litt uvant, men jeg liker de veldig godt 😀
    Ha en super dag!

  4. avatarChris

    Hei. Vet ikke om du har opplevd det før, men når jeg hadde pisket opp eggehviten og skulle tilsette sjokoladeproteinen så «sank» hele blandingen sammen.. Kan det ha noe med proteinpulveret jeg bruker å gjøre? Bruker 100%whey fra proteinfabrikken 🙂

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Chris: Ja, da har du hatt i litt for mye proteinpulver litt for fort. Prøv litt mindre mengde, og litt av gangen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *