Te-kaker

Bokstavelig talt, disse er nemlig laget med te;

(Jule)te-kaker

IMG_4271

 

Te-kaker
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 egg
 2. 8-10 ss te *
 3. 20 g sukrin gold
 4. 15 g kokosmel
 5. 15 g mandelmel
 6. 1 ts cocosa
 7. 1 ts bakepulver
 8. 5 dråper stevia
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
* bruk valgfri smak (gjerne en søt, ikke altfor besk).

Dette ble mitt valg;
IMG_4258

Mine te-kaker fikk derfor en deilig kokos- og julesmak med kanel og ingefær.

Kok opp vann og la teen trekke i en tredjedel/halvparten av vannet du normalt ville ha brukt i 4-5 minutter. Pisk egg luftig med sukrin gold, tilsett deretter te og cocosa. Ha i tørrvarene litt etter litt, spe eventuelt på med mer te dersom røra blir for tykk.

IMG_4268

Røren er ikke så altfor stor, men jeg fikk 3 små te-kaker ut av den. Inn i ovnen på 180 grader i 15-18 minutter.

IMG_4266

Pynt gjerne med litt glasur (eggehvite, sukrinmelis og eventuelt konditorfarge).

IMG_4274

Saftige og gode!

Ellers har helgen gått altfor fort som vanlig, men vi fikk i hvert fall handlet inn litt til jul over grensa – en liten del av innkjøpet ser dere under;
IMG_9962
Rødbeter, philadelphiaost, tomater, lavkarbobrød, ketchup m/stevia, oljespray, fetaost, søtsterk sennep, leverpostei, mozzarella, fraiche light, sild, flesk og lever (!), kesella, syltetøy, gulost, gräddost, eggehviter, fun light, kylling, karbonadedeig, bacon, kjøtt og pålegg. Og godis i magen.

Jeg har planer om å lage min egen leverpostei, tar gjerne imot tips fra erfarne.

Ha en super søndag videre!

.
.
1625_Better_Bodies_Lifting_Straps_Neoprene_1

44729_Better_Bodies_Athlete_Loose_Tank_61

better_bodies_baggysoftpantgr_1-horz

16 kommentarer til “Te-kaker

 1. Therese

  Beskjedent kjøp av eggehvitter du, hvis det ikke gjemmer seg mer bak kamera da.. 😉 selv blir det (minimum) 10L pr pers når vi først tar turen.. :mrgreen:
  Spennende te du har der! Iherb?

  Åh, rødbeter <3 har fått helt dilla nå og spiser det til alt.. Moro med selvlaget leverpostei, aldri laget det selv – det er liksom det å håndtere ingrediensene jeg får litt blæh av 😆 (samme med pølser forøvrig..)
  Fortsatt fin søndag Kristine! 🙂

 2. Kristine

  @Linda Marie Stuhaug: Ja, det skjønner jeg godt! De får nesten begynne med nettbutikk og hjemlevering :mrgreen:
  Takk i like måte ♥

  @Therese: Det gjemmer seg en god del mer bak kamera, men ikke eggehviter faktisk 🙂 De blir ikke like fluffete som vanlig synes jeg, og er litt salte – men fortsatt kjekt å ha.
  Rødbeter savner jeg, så nå skal de både kokes, bakes, syltes og etes. Jeg er normalt sett ikke redd for ekle ting, men fy f…. den brune, feite griseleveren på 1,2 kg 😯
  Takk i like måte Therese!

 3. Madde

  Kjempegøy m svenske-handel og hadde d ikke vært for alt svenske-uværet (jeg bor i nord-norge) så hadde jeg også dratt i disse tider. Er visst både kolonne-kjøring og/eller stengt vei eller utforkjøringer på grenseveien og da gidder jeg ikke kjøre.

  Har dessverre ikke laget leverpostei, men derimot gomme m brunost og DET ble godt. Ikke vanskelig heller.

  Kok opp 1 l h-melk, ha i 80-100 gram brunost (jeg brukte lettere fl.mysost), la osten smelte i melken og ha i 2 dl kefir. Kok opp og la d koke (ikke fosskoke) i 1 1/2-2 timer til melken har kokt inn og det ligger deilig brun gommemasse igjen i kasserollen. Det kan godt være littegrann væske igjen så gommen ikke blir for tørr. RØR VELDIG OFTE SÅ MELKEN IKKE SVIES!

  Tilsett sukker eller søtning (2-3ss??) til passe smak, la gommen avkjøles og ha over i begere. Jeg fikk to Philadelphia-ost-begre ut av dette. Ha gjerne litt kanelstrø på toppen om ønskelig. :mrgreen:

 4. Kristine

  @Jenny: Se der ja! Jeg tror jeg skal prøve meg på en ovnsbakt leverpostei, så jeg får snoke litt videre – men takk for tips 😀
  Jeg digger svenskehandel jeg og, føler meg heldig som bare bor en time unna.
  Fortsatt god søndag! ♥

  @Tonje: Jeg tror ikke jeg har laget karameller, bare fudge 😀

  @Madde: Huff, nei det skjønner jeg godt. Vi skulle egentlig ha dratt i går, men kaos i follotunnelen satte en stopper for det.
  Oi, så spennende! Oppskriften er notert bak øret – takk! 😀

  @Kath: Det skal jeg sjekke ut, takk! 😀

 5. Elisabeth Vega

  Nam, tekaker!! Bruker du den teen du la ut bilde av da, der det står 8-10 ss med te? Eller er det te, kokt i vann, så ta spiseskjeer ut av dette? 🙂 Haha, ble mye te i den setningen der! De så veldig luftige og gode ut da 😀 Tror jeg har alle ingrediensene og slikt også!

 6. Martine

  Hei! Lurte på hvilken butikk du handler i når du er i sverige? Ofte jeg ikke finner alt jeg leter etter. Bl.a oljespray, kalkunbacon osv.

Det er stengt for kommentarer.