Vegetartallerken og kokosboller

Håper dere har hatt en fin mandag! Endelig kom julestemningen med en hvit dyne av snø – bare så synd at den mest antagelig ikke blir liggende så lenge.

Mandagen er her igjen – og det betyr Meatfree Monday;

Vegetartallerken

IMG_0051

Dette er supergodt, og lager dessuten seg selv.

Sett ovnen på 200 grader
♦ Fordel squash, brokkoli, paprika, aromasopp og purreløk i en ildfast form, ha over litt olje (anbefales slik at de blir ekstra saftig og sprø), salt, pepper og parmesankrydder.

♦ Fordel småpoteter i en annen ildfast form med litt olje (igjen, anbefales), hvitløkskrydder, (urte)salt og pepper. Stikk gaffelen i dem et par ganger så de slipper inn mer varme.

IMG_0041

Etter 25-30 minutter så er middagen klar!

IMG_0055

 

Vegetartallerken og kokosboller
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 2 eggeplommer
  2. 1 ts sennep
  3. 1 hvitløksfedd
  4. 1 ss vann
  5. 1,5 dl olje
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/

La meg anbefale en dip/saus til middagen;
Aioli – eller hvitløksmajones som det heter på godt norsk, er veldig lettvint å lage om du har en stavmikser.


Ha i alle ingrediensene bortsett fra olje i en høy beholder (shaker), sett stavmikseren over og miks. Hell deretter oljen i en stråle mens stavmikseren går, oljen vil legge seg oppå resten av ingrediensene og stavmikseren vil deretter slippe inn litt og litt av gangen til det blir en tykkere konsistens. Gjort på 1 minutt!

Til dessert vil jeg hente frem en av mine første kreasjoner som jeg lagde for 6 år siden – da det hele startet.

1463200_558297360930449_1781977233_n

Den gangen lagde jeg det som en kake, og den så slik ut;

IMG_1794

Med teksten «Dette er en deffeversjon av skumkake» :grin:

Det var jo en søt start – bokstavelig talt – på en lang og eventyrlig reise, som jeg gleder meg masse til å fortsette på.

Kokosboller

IMG_8532-tile

De fikk selvfølgelig bli med i den første boka mi, du finner oppskriften på side 40 – men siden det snart er jul deler jeg den med dere her og;

Oppskrift (til 12 stk)
3 eggehviter
3 ss sukrinmelis med stevia
4 gelatinplater
2 ss vann
85 g mørk sjokolade
2 ss kokosmasse (valgfritt)

Bløtlegg gelatinplater i litt kaldt vann. Stivpisk eggehviter helt stive, tilsett sukrinmelis litt og litt til du får en marengs. Smelt de bløte gelatinplatene i en kjele med et par skjeer vann, pass på at de smelter helt før du har de over i marengsen. Ha alt i en sprøytepose/plastpose og sprøyt ut passende boller, sett kjølig en times tid.
Smelt mørk sjokolade i mikro eller vannbad, hell forsiktig over kokosbollene og strø gjerne litt kokosmasse over.

IMG_2458

21 tanker om “Vegetartallerken og kokosboller

  1. avatarLisa

    Nam, så så godt ut, Kristine!
    Forrige året bestemte jeg meg for å bli vegeterianer, men fikk ikke lov av hverken foreldre eller lege. Derimot spiser jeg ikke rødt kjøtt, altså kun fisk og kylling. Dette er noe jeg trives veldig med! Nå som jeg har flyttet på hybel blir jeg mye inspirert av maten du lager, spesielt disse «meatfree» monday rettene jeg også pleier å ha! Nå står proteinbarene dine i kjøleskapet og venter !

    Ha en fin mandag <3

  2. avatarAnniken

    Takk for kjærkomment gjensyn med skumbollene, Kristine!
    De fikk meg til å mimre…om første gangen jeg besøkte bloggen din. Det var søndag 27.september 2009, jeg stod alene på en visning av et hus uti «huttiheita» i Nord-Norge, en regntung ettermiddag hvor ingen interessenter dukket opp. For å få tiden til å gå sjekket jeg resultatene fra Stavanger Open på Iphonen. Og der var jo du, på toppen av pallen! 🙂 SÅ nydelig!
    Helt fasinert måtte jeg jo google deg, og så fant jeg bloggen. Og skumkaken/bollene :mrgreen:
    De bollene har jeg laget mange ganger, og datteren min syns de smaker Mye bedre enn kjøpe-kokosboller 😀 Og med light-versjon-topping reddet de mang en dag på diett i fjor!

    Men den høstdagen i 2009 fant jeg jo mye mer enn skumbollene – jeg fant ei jente som stod for noe jeg kunne stå for: Dopingfri konkurransekropp. Du gav meg troen på at det var mulig å komme på den pallen uten å gå på akkord med egne prinsipper.
    Tusen takk! For dèt, og for alle flotte oppskrifter, og for en blogg som alltid gjør meg i godt humør! 😀

    Alle gode ønsker til deg i førjulstida!

  3. avatarMartine

    Åå, du er så flink! Tror du man kan bruke agarpulver for vegetarisk versjon? Jeg synes det er så vanskelig å bruke agar, så har du noen tips? Er vegetarianer, så spiser ikke gelatin 😀 Tusen takk for at du sprer glede! Adventsklem fra Martine

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lisa: Så bra! Det viktigste er jo å spise det som føles godt og riktig 😀 Håper proteinbarene smakte ♥ Ha en fin tirsdag!

    @Madde: Jeg hadde tenkt til å bare henvise til boka angående aioli og kokosboller, men klarte ikke 😀

    @Anniken: For en koselig historie!! 😀 😀
    Jeg blir så glad, og ydmyk, ovenfor dere som ikke bare følger meg, men som kommer med så mye positivt tilbake. De dagene jeg føler at alt rundt blogg og kriweb er litt rart/bortkastet, så kommer det jenter som deg og løfter meg opp igjen. Takk ♥
    Hurra for dopingfritt og kokosboller!
    Ha en riktig fin førjulstid, og si hei til datteren din.

    @Kaja: Jeg tror det er rundt 400 kcal i hele oppskriften 🙂

    @Martine: Ja, det kan du helt sikkert – men jeg er heller ikke så dreven på å bruke agar dessverre 😐
    Adventsklem (så koselig) tilbake!

    @SweetCandyDreamer: Takk for det, en deilig munnfull 😀

  5. avatarMelvi

    hei! lurte bare på om du vender inn gelatinen, eller om du pisker den inn? forrige gang jeg prøvde meg på dette fikk jeg gelatinklumper i skummet, og det smaker jo ikke særlig godt 😉

  6. avatarMartine

    Tusen takk, skjønne <3 Jeg får bare eksperimentere litt på kjøkkenet 😀 Enda en adventsklem til deg fra meg!

  7. avatarJeanette

    God kveld i stuen:) Elsker kokosboller, så måtte bare prøve denne oppskriften, og jeg må si den falt i smak av både meg og alle i huset. For å si d sånn: de er alle borte og jeg satt de på bordet for 5 minutter siden:) Takk for gode oppskrifter. Ha en god adventstid:)

  8. avatarElisabeth Vega

    Seriøst, potetene dine ser så sykt gode ut… Hvilke poteter er det?? 😀 Kokosbollene så også gode ut!! NAMMMM!!

  9. avatarKristine

    @Marte: Ja, men da vil du kjenne «knasende» sukker 🙂

    @Melvi: Nei, det er ikke noe særlig 🙂 Jeg pisker den forsiktig inn – pass på så eggehvitene ikke er altfor kalde, da vil gelatinen stivne noe.

    @Martine: Lykke til da 😀 Klem ♥

    @Martine: Takker for tips! 😀

    @Jeanette: Så koselig! ♥ Takk for det, ha en fortsatt fin adventstid!

    @Elisabeth Vega: Husker ikke navnet, men det er fine, småpoteter kjøpt på Meny – kjempegode! 😀

  10. avatarAlessandra

    Jeg lager kokosbollene i dette sekund! 🙂 håper de smaker like godt som dine ser ut 😀 blir de bra, blir det #kriweb på insta 😉 God helg!

  11. avatarMetta

    Tusen takk for god oppskrift. Min første jul uten gluten, sukker og mel så laget jeg disse. Takk takk og god jul 😆

  12. avatarvilde

    Heia!
    Ser denne er gammel, men; er vanlig sukrinmelis (altså uten stevia) et alternativ? Eventuelt sukrin gold? Har sååååååå lyst på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *