Karamellmarsipan

Hei!

Koselig at så mange av dere er med på kriwebkalenderen, koser meg med kommentarene deres og ønsker dere alle en fin adventstid tilbake!

Noen lurte på om jeg hadde en sunn marsipan-oppskrift på lager, og det er klart jeg har! Jeg har laget det i mange år nå, og liker å gjøre en liten kreativ vri.

marsipan-tile

Grunnoppskriften er med eggehvite, mandelmel og søtning – men med for eksempel pepperkakekrydder eller sirup får du en helt ny og god smak på den.

Den øverst til venstre er karamellmarsipan, og den lagde jeg igjen her om dagen;

Karamellmarsipan
IMG_9991

 

Karamellmarsipan
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 eggehvite
  2. 80g lyst mandelmel
  3. 60g sukrinmelis
  4. 2 ss sukrin gold
  5. 4-5 dråper stevia karamell
  6. 1 ts yaconsirup (eller agave, waldens, honning m.m)
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Ingen steking, visping eller baking. Bare bland alt sammen og sett kjølig i noen minutter før du ruller, former og nyter.

IMG_9994

Smelt gjerne litt sukkerfri sjokolade i mikro eller vannbad og ha over.

Fortsatt god søndag!

18 tanker om “Karamellmarsipan

  1. avatarLene

    Nam! Nå ble jeg glad!
    Du aner ikke hvor higen jeg er på marsipan for tiden. Gikk til og med og tok pynten på iskaken jeg skulle ha til middagsbesøk 😳
    Dette skal jeg lage med en gang! 🙂

  2. avatarHanna

    Åhhhh, takk, takk, takk skal du ha – nå ble jeg utrolig glad! 😀 Gleder meg kjempe masse til å lage marsipan nå, og igjen, tusen hjertelig takk – du er god, du <3

  3. avatarMaria

    Hei!

    Takk for en så flott blogg og med så utrolig mange fantastisk gode oppskrifter og ideer som du vil dele med oss. Det gir en dose glede i hverdagen av å titte innom her.

    Til poenget:
    Du har sikkert fått dette spørsmålet ca 1000 ganger før, men jeg våger meg allikevel å spørre.
    Hvis du skal anbefale et proteinpulver – med smak – og som er god til å bake med (utenom easybake-pulveret), hva vil du anbefale?
    Jeg har hittil prøvd ut noen forskjellige fra proteinfabrikken, men er ikke overbevist og synes ikke veldig godt om smaken. Leter feberilsk etter et pulver som vil falle i smak og som kan bli et «grunnpulver» å bruke, men i frykt for å nok en gang å bli skuffet, så tør jeg ikke å bestille.

    Håper du kanskje kan veilede meg litt?

  4. avatarKristine

    @Lene: Fantastisk :mrgreen: Nå kan du lage din egen og spise med god samvittighet!

    @Hanna: Just for you! Bare hyggelig ♥ 😀

    @Camilla Orre: Ikke sant! Tror jammen meg jeg skal lage de igjen i dag selv 😀

    @Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com: Må nesten lage det et par ganger i uka fremover ja 😆

    @Marit: Takk – de var veldig gode! 😀

    @Nina Bakke: Tusen takk for det 😀

    @Maria: Så koselig å lese, takk ♥
    Jeg er veldig fan av Nanox Varcil;
    http://www.x-life.no/products/nanox-varcil-r2-900g
    men, det koster jo litt.

    Om du er ute etter et litt rimeligere «allround»pulver til baking, så vil jeg anbefale Nanox Whey eller Troponin;
    http://www.x-life.no/products/nanox-prowhey-2kg
    http://www.x-life.no/products/muscle-troponin-3kg

    Begge smaker godt, og funker fint i baking (man kan jo aldri erstatte all tørrvare med bare proteinpulver, ei heller forvente at de alene kan gi nok smak – her må søtning og eventuelt kakao m.m til uansett hva man velger).

  5. avatarJulie @ WolfItDown

    Nam! Masse gode varianter her ja!
    Laget selv en porsjon sunn og søt marsipan både på lørdag (til meg selv…) og i går når jeg hadde venner over på vin, ost, kjeks og altfor masse annet godt 😀 Laget blandt annet noen med innblandet Oreokjeks, men de ble faktisk litt FOR søt :O Men de falt i smak hos gjestene, så det var jo bra 😛
    x

  6. avatarMaria

    Tusen takk for svar!:)

    Jeg må innrømme jeg har vært nysgjerrig på det førstnevnte pulveret (nanox varcil), men pga pris har jeg vært og er redd for å kjøpe det og kunne risikere å gjøre et bomkjøp. Når det er sagt, så gjør jo dine anbefalinger meg litt tryggere.
    Vet du om x-life sender smaksprøver? Det mest optimale hadde jo igrunn vært og fått prøvd det ut først.

    Jeg kommer i alle fall til å gå til innkjøp av én av disse tre du nevnte, føler meg ganske så trygg på dine anbefalinger:) Så, nok en gang tusen takk for svar:)

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: Kreativt Julie! :mrgreen: Viktigste er jo at det falt i smak! Tror jeg skal røre inn noe spennende neste gang jeg lager godiskuler av noe slag jeg og.

    @SweetCandyDreamer: Omnomnom 😀

    @Maria: Det var da så lite 😀
    Jeg liker å poengtere at vi har ulik smak når det gjelder proteinpulver, for selv om jeg synes det er veldig godt og fint i bakst, har andre syntes det bare har vært helt ok – de har riktignok brukt det i shakes. Jeg drikker det jo ikke 🙂
    Jeg tror ikke de sender ut smaksprøver dessverre, men det er kanskje verdt å høre med dem 🙂

  8. avatarElisabeth Vega

    Jeg liker egentlig ikke marsipan, men karamellmarispan hørtes utrolig godt ut!! Spesielt med sjokolade over <3

  9. Tilbaketråkk: Sunn bakst | Mat for muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *