Gullkranser

Jeg liker ikke å bruke opprinnelig navn på mine proteinrike etterligninger, da er jeg bare med på å understreke at det skal erstatte eller smake helt som ekte vare – og det er jo ikke meningen.
Min intensjon er et sunt tillegg i hverdagen, så i stedet for berlinerkranser – er dere med på gullkranser?

Jeg lagde kriwebkranser i fjor her, men jeg synes dette er en bedre versjon;

Gullkranser

IMG_9914

Er de ikke søte? Og det beste av alt – det er ikke proteinbarene mine i forkledning.

IMG_9901

Oppskrift:
1 kokt eggeplomme
1 rå eggeplomme (spar eggehviten til pensling)
2 ss sukrinmelis m/stevia
15 g mandelmel
40g cashewsmør (eller vanlig)
Sukrin gold til strø

Skrell det hardkokte egget (spis gjerne eggehviten) og gni eggeplommen sammen med en rå eggeplomme – husk å spare på eggehviten når du skiller egget. Visp inn sukrinmelis og rør inn (romtemperert) cashewsmør og mandelmel vekselvis til en fast deig. Sett kjølig en halvtimes tid.

IMG_9918

Rull/klem ut tynne pølser og trykker endene inn mot midten slik at du former små kranser.
Pensle eggehvite på kransene og strø sukrin gold over. Inn i ovnen på 175 grader i 8-9 minutter.

IMG_9942

Jo kaldere de blir, dess sprøere blir de.

Håper det smaker!

.
P.S Jeg har ikke glemt det siste julegaveinnlegget mitt, det kommer tidlig neste uke!
88807_Kari_Traa_Rose_Roundneck_3

14 tanker om “Gullkranser

  1. avatarElisabeth Vega

    ÅÅ så søte de var! Husker ikke helt om du lagde dette ifjor, men lagde du lussekatter da? 😀 Isåfall visst du har tid, kunne du tenkt deg å prøve å lage sunnifiserte lussekatter? 😀 det er så utrolig godt!! Gleder meg til flere julegave tips 😀 Håper du har hatt en fin dag! Her blåser vi av gårde, og karmøy broa er stengt….

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Veronica: Juleferie er deilig, håper eksamene går bra! 😀

    @Elisabeth Vega: Jeg lagde kranser i fjor og! Jeg har allerede laget lussekatter, tenkte jeg skulle vente med å dele oppskriften til neste uke når Lucia nærmer seg 🙂
    Ja, jeg hørte at både flyplassen og broa var stengt 😯 Håper uværet gir seg utover kvelden.

  3. avatarJulie @ WolfItDown

    Så gode de så ut! Også en finfin måte og få brukt eggeplommer på! Det ser nesten ut som nissefar er ute og skotter, så skjønn han var 😀
    Gullkranser kan jeg gå med på! 🙂

  4. avatarChristina Weberg

    Oii,så spennende ^^

    Hva er grunnen til at du bruker en kokt eggeplomme i motsetning til en rå en? 🙂

  5. avatarKari G

    Testet oppskriften i fjor, gleder meg til å prøve denne:)!

    Jeg kan ikke få fullrost deg nok! Alt du både skriver og lager, er så gjennomført og flott. Samtidig er du et godt forbilde på alle måter. En stjerne på blogg-himmelen! Du er en vakker og klok kvinne.

    Takk for all inspirasjon gjennom 2013- både når det gjelder mat, trening og positiv adferd:)!

  6. avatarVibeke

    Hei Kristine

    Tusen takk for en flott og inspirerende blogg. Har 2 spørsmål til dg, kan man erstatte sukker med sukrin, sukrin + ? Hvis jg skal lage krem av fløte feks? Hvis jg skal lage rød saus til riskrem, lager da m bringbær, hvor mye kan man da ta av sukrin eller sukrin + og hvem av de er best å bruke til dessert. Tusen tusen takk for hjelpa. Ps gleder mg til bok nr 2 kommer, den er bestilt. Mvh Vibeke 😛

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: Ja, eggeplommer må man ikke kaste! 😀 Nissefar prøvde å passe på så godt han kunne, til ingen nytte..
    Gullkranser it is!

    @Christina Weberg: Gir en ekstra god, smuldrete konsistens – og originaloppskriften på berlinerkranser gjør det på denne måten 🙂

    @Kari G: For et fint menneske du er, tusen takk ♥

    @Vibeke: Jeg bruker sukrin som strøsukker over grøt og lignende, i bakst, krem og sauser foretrekker jeg sukrinmelis eller sukrin gold. Sukrin løser seg nemlig ikke like godt opp, og kan fort bli litt knasende. Men ja, du kan erstatte sukker med sukrin – men da må du nesten smake deg frem i forhold til hvor mye krem osv du skal lage 🙂
    P.S Takk!!

    @Solvor: Takk takk 😀

  8. avatarLisa

    Disse var supergode Kristine! 🙂 kjempeflott glutenfritt alternativ til berlinerkranser som jeg har savnet 😀 Du har en utrolig inspirerende blogg med flotte oppskrifter, bilder, katt og ikke minst en flott holdning til mat og trening 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *