Mini-margherita – pizza for én

Først av alt – tusen takk for hyggelige meldinger, de går rett hjem hos meg ♥

Dagens mat til dere;

Mini-margherita

IMG_9778

 

Mini-margherita – pizza for én
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 2 eggehviter
  2. 10 g sesam-mel
  3. 10 g mandelmel
  4. 1/4 ts hornsalt (kan sløyfes)
  5. 1/4 vanlig salt
  6. 1/2 ts bakepulver
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Pisk eggehviter lett, vend inn tørrvarene til du får en tykk, luftig røre. Smør en tynn runding utover (bruk gjerne en skje dyppet i vann) på et bakepapir og forstek i ovnen på 180 grader i 5 min.
Legg på ønsket fyll og inn igjen i 10-15 min.

IMG_9779

Jeg lot min stå inne noen minutter ekstra etter at ovnen var skrudd av, og da ble bunnen ekstra sprø.

Den blir veldig liten, og bunnen inneholder kun 100 kcal – så det er på ingen måter en fullverdig middag, men et godt mellommåltid. Du kan alltids doble eller triple oppskriften og lage flere.

IMG_9780

.
Sjokoladekonfekt

IMG_9795

Disse lagde og serverte jeg til Ellen som kom og intervjuet meg for et par uker siden i forbindelse med Aftenposten sitt nye magasin Bake.

Dere husker de kanskje, for jeg lagde konfekten med vanilje for bare noen dager siden – da så de slik ut;
IMG_9958

Denne gangen ble det altså med sjokolade, og oppskriften er nok en gang;

30 g sweet chocolate proteinpulver
15 g kokosmel
20 g sukrin gold
1 ts kakao
3-4 ss melk

Sjokoladetrekk: 50 g mørk sjokolade
Pynt: Valnøtter, hasselnøtter, kokos, tranebær, gojibær m.m

IMG_9797

♦ Kna sammen til en deig, form kuler og sett i kjøleskapet.
♦ Smelt sjokolade i et vann bad (eller mikro) og dypp kulene i.
♦ Pynt med det du måtte ønske på toppen og sett kjølig igjen noen minutter.

IMG_9800

Ha en fin lillelørdag!

.

23 tanker om “Mini-margherita – pizza for én

  1. avatarNatalie

    Jag lagade protienbullarna den andra dagen, de är så jättegott! Jag ska ta några till en fest hos en kompis på fredag, det är hennes födelsdag. Lite hälsosam godis som en gåva 🙂

  2. avatarJulie

    Tenkte bare å gi tips til deilig konfekt nå i disse juletider:) det er den gode marsipanoppskriften din (jeg blander i litt sukrin gold i tillegg til sukrinmelis), blandet med tørka frukt og/bær (f.eks goji, jordbær, ananas, mango, aprikos osv), som er dyppet i steviasjokolade tilsatt litt appelsin cocosa❤️❤️❤️

  3. avatarJulianne

    Det så deilig ut! Den pizzaen må jeg bare prøve:D også lurer jeg på, hvor er det søte rådyret fra?:)

  4. avatarSilje M

    Heia!! 😀

    I dag laget jeg den sjokoladekakerutene du laget.

    Den var utrulig god:) Men laget den uten sjokolade pga hadde ikke.

    😀 😀 Det var godt med sånn gresskar pure. Har aldri laget eller smakt det før.

    Takk 😀

  5. avatarSolvor

    Oooh, denne må prøves! Må forresten si at jeg serverer proteinbarer ala Weber på åpendag på Bjørns gym i dag! Blir spennendes å se hvor fort det blir revet bort!;-) ha en herlig dag frøken!

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Susanne: Takk for det 😀

    @Pantora: Det må du gjøre – ha på godt med saus og fyll 😀

    @Natalie: Vad trevligt – hoppas hon gillar dem! 😀

    @Julie: Ja, jeg må huske å blande inn pynten i deigen neste gang – takk for påminnelsen 😀

    @Julianne: Takk! Rudolf er fra Europris 😀

    @Henriette: 😉 Ha en fin-fin dag!

    @Silje M: Så hyggelig høre! Ja, er masse godt man kan lage med gresskarpuré 😀

    @Karoline: Kjølig, i lukket boks ca en uke – halvannen 😀

    @Nina Bakke: Takk for det 😀

    @Solvor: Så gøy! Jeg vil også servere de til noen ukjente! 😆 Håper de liker dem, ha en super dag!

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Malin: Kanskje det 😀 Neida, jeg har ganske mye forskjellig innen både middag og dessert – men kjekt å vise at man ikke må finne opp kruttet hver gang og.

    @Iselin Renée: Takk for det 😀

  8. avatarElisabeth Vega

    Mmmm pizza <3 Så liten og søt den var 😀 Så kjempe god ut også! Spesielt sjokoladekonfekten!! Hadde lett slukt alle på 5 minutt……. Haha!! :mrgreen:

  9. avatarKikki1980

    Hei!

    Hva tenker du er fordelen med å bruke mandelmel? Og er det noe som er like bra å bruke istedenfor? Jeg synes alt jeg lager med mandelmel smaker marsipan, og det liker jeg ikke 🙁 Har boken din og den pizzaen så jo så god ut og så smakte det marsipan, så jeg ble litt skuffet, men ellers mye godt. 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Elisabeth Vega: Det var det jeg gjorde :mrgreen:

    @Kikki1980: Hei! Fordelen er at mandelmel er både proteinrikt og full av sunt fett, og det gir saftighet til bakst. Jeg smaker ikke marsipan-smaken i det hele tatt jeg 😯 – med mindre jeg lager marsipan selvfølgelig.
    Da får du nesten bruke andre tørrvarer som for eksempel havremel, kokosmel, kikertmel, eller sesam-mel 🙂

  11. avatarNatalie

    De var en succé på festen! Alla tyckte om dem! Jag gjorde olika smaker också: jordgubbar, pepparkaka, vanilj och bär. De gick jättesnabbt!

  12. Tilbaketråkk: Mitt påskeegg er fylt med.. | Mat for muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *