Laks med sennepssirup og bakte hvitløkspoteter

Jeg tenkte at det var på tide med en real fiskemiddag blant all den kreative julebaksten;

Laks med sennepssirup og hasselnøtter
IMG_0047

Sett ovnen på 200 grader. Fordel småpoteter i en ildfast form med litt olje, hvitløkskrydder, urtesalt og pepper – og inn i ovnen ca 30 min.

IMG_0037

I en annen ildfast form – legg 3-4 laksefileter ved siden av hverandre og smør over sennepssirup:
2 ts søtsterk sennep, 2 ts grov sennep og 1 ts yaconsirup (eller honning) blandet sammen.
Hakk (ca 30 g) hasselnøtter og ha over til slutt, inn i ovnen i ca 20 min.

IMG_0045

Serveres med en klatt kesam eller rømme til. Utrolig godt om jeg så skal si det selv!

Og til dessert;

Kremet hytteost med rødsaus
IMG_9933

Riskrem er noe av det beste jeg vet, og har store planer om å nyte det i jula, men inntil da er det hytteost som gjelder.

Dere husker kanskje sjokoladekremen med kokosmelk? Vel, pisket kokosmelk kan også vendes inn i cottage cheese sammen med noen dråper stevia vanilje og gi en nydelig dessert.

IMG_9932

Rødsausen lagde jeg ganske enkelt av blandet (fun-light) bringebærsaft og maizena – varm opp i en kjele (ikke kok) til det tykner og la det deretter avkjøle i kjøleskap.

IMG_9911-horz

Ellers har jeg akkurat gått en koselig tur ute i mørket, nå står oppussing på agendaen – og så til slutt mr Rumble;

Gleder meg :shock:

10 tanker om “Laks med sennepssirup og bakte hvitløkspoteter

  1. avatarElisabeth Vega

    Småpotetene var skikkelig søte! Og de så kjempe gode ut 😀 Er litt for glad i poteter…. Derfor gleder jeg meg til jul, med poteter og brun sos! Nam 😀 Og hytteost er jo en super måte å lage en sunnere riskrem utav! Genialt!! Håper du har hatt en flott dag! :mrgreen:

  2. avatarPernille Kvernland

    Hei, jeg lurer på hva du gjør med resten av kokosmelken som ikke blir brukt til å piske krem 🙂

  3. avatarLene

    Skulle til å skrive at nå fikk jeg skikkelig lyst på fisk for det var så lenge siden sist, men så kom jeg på at jeg hadde jo sushi til middag! Tror jeg begynner å bli dement… 🙄
    Eller at jeg bare trenger litt mer fisk i hverdagen :mrgreen:

  4. avatarFantasia

    Mmm! Dette så sinnsykt smakfullt ut, spesielt med den nøtteblandingen på toppen.
    Ellers har jeg begynt å like riskrem som voksen, mislikte det som barn, men ikke like mye som moltekrem og ulike former for puddinger 😛

  5. avatarCatrine C

    Åååå for en fantastisk middagsrett! Og ikke minst dessert. Begynner snart å komme på plass i ny leilighet og nå gleder jeg meg stort til å lage masse deilig kriweb-mat igjen!!!!! Flinka! ☺️ Sennep på laks smaker nydelig, skal virkelig prøve din blanding. Og riskrem er jo så godt! Takk for nok et bra mattips, du er min store inspirasjon. Ferdig snakka 🙂 Ha en nydelig dag! Klem Catrine 🙂

  6. avatarKristine

    @Elisabeth Vega: Jeg er veldig glad i poteter selv, spiser det ofte 😀

    @Yvonne: Jeg har aldri prøvd noe annet enn kokosmel, så det vet jeg ikke dessverre 🙂 Med mandelmel vil du få marsipansmak.

    @Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com: Takk! 😀
    Ganske gøy hvordan mat (enten visuelt eller smak) kan lokke frem minner fra langt tilbake 😀

    @Pernille Kvernland: Det kan du enten drikke, ha i smoothies, ha i bakst/kaker/proteinbarer istedet for vann/melk, eller i wok, sauser eller gryter der du vil ha en litt mer eksotisk smak.

    @Lene: Men sushi er jo sushi 😆 Lett å glemme!

    @Fantasia: Det var utrolig godt, laks, (søtsterk) sennep og nøtter er ganske gode venner altså – nam!
    Jeg har alltid vært glad i det meste, men karamellpudding er jeg faktisk ikke noe stor fan av.

    @Catrine C: God morgen solstråle! Det var utrolig godt, anbefaler middagen på det varmeste 😀
    Ha en super dag, klem ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *