Have a chocolate cake for dinner

Det var kake som gikk av med seieren i dag;

IMG_9816

Herregud, jeg får vann i munnen av den selv.. 

Det var altså den jeg spiste til middag her om dagen. Men, jeg lovte dere også en ordentlig middag i dag;

Oksegryte

IMG_0010

Have a chocolate cake for dinner
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 400 g ytrefilet av okse *
  2. 1 ss smør
  3. 4-5 aromasopp (nettopp oppdaget hvor gode de er)
  4. 1/2 løk
  5. 1 rød paprika
  6. 2 dl kjøttbuljong
  7. 1 ss soyasaus
  8. 2 ss tomatpuré
  9. 3 ss orginial kesam (tåler bedre oppvarming)
  10. Paprikapulver, salt og pepper
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
* du kan også bruke annet kjøtt eller svin.

Brun kjøttet i en kjele med litt smør, tilsett deretter grovhakket løk. Stek gjerne sjampignon og paprika i en egen panne som du tilsetter i gryten senere, nå skal nemlig kjøttet mørnes.
Ha i paprikapulver, salt, pepper, buljong, soya og tomatpuré og la det småputre med lokk på lav varme i en times tid. Sjekk med jevne mellomrom og etterfyll eventuelt buljong.

Ha i den stekte soppen og paprikaen, skru ned varmen og rør inn kesam.
Smak til med mer salt og pepper om det trengs.

IMG_0001

Servert med risotto og salat.

Og dagens dessert;

Mørk sjokoladekake med sjokoladekrem
IMG_9803

Oppskrift sjokoladekake:
2 egg
40 g sukrin gold
20 g kakaopulver
30 g sjokoladeprotein
10 g mandelmel
5 dråper stevia sjokolade
en skvett melk

Pisk egg, sukrin gold og stevia til eggedosis. Tilsett det tørre litt etter litt, deretter litt melk til du får en passe tykk kakerøre. Hell i en liten, smurt form (ca 15 cm) og stek i ovnen på 175 grader i ca 25 min.

IMG_9816

Oppskrift sjokoladekrem:
1 boks kokosmelk
1 toppet ss kakao
3 ss sukrinmelis m/stevia

Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet et par timer. Ta forsiktig ut den tykke kremen som har stivnet øverst og ha det i en kjølig bolle. Ha i søtning og kakao og pisk til du får en deilig krem.
Smøres over kaken etter at den er noe avkjølt.

IMG_9808

Riv gjerne litt mørk sjokolade over – bare for å få den ultimate sjokoladeorgasmen. Kan man si det?

Uansett – nyt den!

IMG_9813

 

37 tanker om “Have a chocolate cake for dinner

  1. avatarLise

    Heisann!
    Først og fremst vil jeg si at jeg DIGGER bloggen din! Og leser den minimum 2 ganger om dagen 🙂

    Men jeg har ett spørsmål, jeg lurte på hvor du kjøre kake formene dine?
    Og spesielt de formene til protein barene dine?
    🙂

  2. avatarThea

    Nam. Fikk dobbelt opp med vann i munnen av både gryteretten og sjokoladekaken. Jeg bare lurte på om du hadde noen tips til hva du gjør med resten av kokosmelken(eller rettere sagt vannet når du har tatt av den stive delen på toppen).

    God helg til deg 😀

  3. avatarStine Sandvold Øien

    Heihei! Den kaken så jo bare nyyydelig ut!! Men lurer på om den er mulig å lage med kokosmel? Bør jeg i såfall halvere mengden av melet og tilsette et ekstra egg? 🙂

  4. avatarLinda Sol

    ÅÅÅ det ser helt fantastisk ut! den sjokoladekremen…..mmmmm. kan virkelig kalle det sjokoladeorgasme ja 😉
    oksegryte med sopp høres herlig ut. Min kjære er dessverre ikke så glad i sopp, men jeg elsker det! skal få sneket inn denne middagen en dag han har andre planer 😀

    Linda / healthylinnie 🙂

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Thea: Du kan enten drikke det i smoothies e.l., ha det i kaker (istedet for melk som væske), eller i wok 😀
    God helg!

    @Stine Sandvold Øien: Hele kaken med kokosmel? Da er det mulig den blir litt «grøtete», men du kan jo prøve deg frem. Jeg ville ha tilsatt mindre tørrvare og kanskje mer kakao 🙂

    @Michelle: Bare hyggelig 😀

    @Leila: Ja, hver smule. Troponin kan fint brukes 🙂

    @conni: Til eggene skummer og blir en luftig, tykk røre. Jeg bruker el-visp, så det er gjort på ett minutt.

    @Linda Sol: Det var så godt 😉
    Soppen blir ganske godt kamuflert i denne retten og får en «kjøttaktig» smak, så jeg er helt sikker på at det faller i smak 😀 (ikke fortell han hva som er oppi)

  6. avatarElisabeth Vega

    Ja takk jeg spiser gjerne den kaka til middag!! Har tilogmed ingrediensene i hus, så hvem vet 😀 håper du hadde en fin start på helga!

  7. avatarAnine

    Oh my, den kaka…. Hvordan er konsistensen på den? Ser jo veldig saftig og god ut, men tidligere har proteinkakene mine har hatt en tendens til å bli litt «svampete» i konsistensen 🙂

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Elisabeth Vega: Jeg stemmer for at du skal lage den – middag eller dessert, spiller ingen rolle 😀

    @Anine: Den smakte faktisk som vanlig kake, smuldrete og fin i konsistensen. For mye kokosmel eller bruk av fiberhusk vil kunne gi «svampete» bakst så uten det tror jeg du er good to go 😀

  9. avatarHelene

    I dag skal jeg prøve gryta 🙂 gleder meg, for den ser så god ut! Men et spørsmål bare – i ingrediensene skriver du soyasaus, men i forklaringen skriver du sennep…. Så hva har du oppi gryta? 🙄 🙂 begge deler?
    Takk for utrolig mange gode oppskrifter!!! God lørdag 😀

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Leila: Vanlig bakekakao fra Freia 🙂

    @Helene: Se der ja – nå har jeg rettet opp! Jeg brukte soya i denne gryten 😀
    Håper det smaker, og riktig god lørdag til deg og!

  11. avatarAmalie

    Nam! Skal definitivt kjøpe boken din! 🙂
    Jeg bare lurte på om oppskriftene dine er beregnet for dem som trener – eller om en som ikke trener også kan nyte det med god samvittighet? Da tenker jeg på alle proteinene, og proteinpulveret? Proteinpulver er vel forbeholdt for dem som trener?

  12. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Amalie: Så hyggelig!
    Proteinrik mat er velegnet til alle som ønsker å bli sunnere og sterkere, det er ikke overvelmende mengder det er snakk om her :mrgreen: Proteinpulver er ikke forbeholdt de som trener, det er tørket melkepulver som egner seg veldig godt i bakst og lignende – og passer derfor til alle 🙂

  13. avatarAnette Veggeberg

    Hei! For en rå blogg du har! Digger den 😀 masse god mat og desserter så eg alltid må prøve meg på 😉 men eg lurte litt på hvor mye kalorier ca det er i sjokoladekaken?

  14. avatarAnette Veggeberg

    Takk for svar!! Ikke så veldig gale det hehe eg spiser den alene som kveldskos haha 😀 😀

  15. avatarAnine

    Skjønner, tusen takk for svar 🙂 Jeg har ikke rund 15 cm-form, tror du det er mulig å bruke en rektangulær på 21×31 cm, eller blir den for stor?

  16. avatarMartine

    Har du et alternativ man kan bruke i stede for kokosmelk, i glasuren?:)
    Gjerne et produkt med lite mettetfett i :p

  17. avatarHeidi

    Nam, nam! Hvis man bare har vaniljeprotein i hus, går det an å bruke det og litt ekstra kakaopulver tror du? Takk for mange gode oppskrifter til oss andre kakemumser:))

  18. avatarAnja

    Den kaka var nydelig! Fordelte i muffinsformer, for hadde ikke liten kakeform, og hadde tinte bringebær som tilbehør i stedet for glasur, hadde ikke kokosmelk i skapet. Det ble veldig godt og kommer garantert til å bli en favoritt her i huset 😛

  19. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anine: Den blir nok litt for stor dessverre, lag den heller som muffins (kort ned steketiden til 15-17 min) 🙂

    @Martine: Skal man klare å piske sjokoladekrem så bør man bruke kokos- eller soyamelk, eller fløte 🙂

    @SweetCandyDreamer: Takk for det 😀 😀

    @Heidi: Det bør nok gå fint 😀

    @Anja: Så godt da, og kreativt! Kommer definitivt til å lage denne flere ganger selv 😀

  20. avatarTove

    Prøvde denne i dag, men med protein fra Myrevolution. Den ble skikkelig tørr og svampete, bedre lykke neste gang! 😉

  21. avatarLaila

    Laga begge deler idag! 😀 Middagen var fantastisk god (aromasopp var fyrste gong for meg). Kaka var også svært vellykka, smakte jo «vanlig» kake!

  22. avatarMarianne

    Hei! Jeg ser du bruker mye mager kesam i oppskriftene dine. Jeg synes det er super godt men jeg har laktoseintoleranse og lurer på om du vet om noe jeg kan erstatte med? :- )
    Lurer også på om du vet om noe annet jeg kan bruke som dressing :)?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *