Gulrotmuffins

Inneholder adlinker

Jeg vil påstå at disse er såpass bra næringsmessig sett at du kan spise de til middag som til dessert. Hilsen hun som spiste en hel sjokoladekake til middag i går.

Gulrotmuffins

IMG_9823

Sunne, søte, proteinrike, og uten gluten og sukker. Og viktigst av alt – bra for kroppen!

IMG_9822

Haha sorry – men jeg blir så glad hver gang jeg ser den skjeen!

Den kan riktignok ikke brukes til supper, men til muffins er den perfekt.

IMG_9828

 

Gulrotmuffins
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 2 egg
  2. 60 g mandelmel
  3. 30 g kokosmel
  4. 30 g sukrin gold
  5. Krydder: 1 ts kanel, 1/2 ts kardemomme, 1/2 nellik
  6. 1 revet gulrot
  7. 1 ts bakepulver (eller natron)
  8. 1 dl mager kesam
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Pisk egg og sukrin gold til eggedosis, ha deretter i kesam og pisk forsiktig. Tilsett alt det tørre, samt en revet gulrot. Blir deigen for tykk kan du ha i litt melk/vann – jeg slumpet nemlig litt med tørrvarene, som vanlig.

Hell i muffinsformer (ca 10 stk) og inn i ovnen på 170 grader i 18-20 min.

IMG_9833

Ostekrem:
1/2 boks light philadelphia
3 ss sukrinmelis m/stevia (ny!)

IMG_9825

(Om du lurer på hvorfor det står 10 muffins i oppskriften når det kun er 8 stk på bildet så er det skjeen sin feil).

IMG_9829

Så da er det vel bare å si – bon appetit!

Ellers en liten påminnelse om fine julegavetips til glade og spreke folk!
X-life har plukket ut sine bestselgere og favoritter under;

Jeg kommer med mine tips i et tredje og siste innlegg nærmere helgen. De to andre kan du se her:

Julegavetips til under 100 kr
Julegavetips til under 400 kr

Helt til slutt vil jeg bare takke dere som sender meg hyggelige mail, dere som anbefaler bloggen eller boka mi til andre, og ikke minst dere som legger igjen noen ord og motiverer meg ytterligere.

32 tanker om “Gulrotmuffins

  1. avatarTrude

    Muffinsene ser jo bare faaarlig gode ut!!:))
    Du har så mange gode oppskrifter! Stor inspirasjon 😀 Fortsett slik!

  2. avatarVeronica

    Hvordan får du til å bake med mandelmel utenatt det smaker marsipan av alt du lager? Har dette problemet, selv ved små mengder av melet. Har mandelmelet fra funsjonell mat. Hva skal jeg gjøre? 🙂

  3. avatarVeronica

    Dvs. Akkurat det melet du linker til. Har prøvd meg på disse før, smaker rett og slett marsipan. Noe må jeg gjøre feil?

  4. avatarGUri

    De smakte bare marsipan for min del.. Og jeg er ikke glad i marsipan.. Men sikkert gode for de som liker det 🙂

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kath: Takk! Kjøpte den på TGR 🙂

    @Trude: Tusen takk! ♥ 😀

    @Veronica: Mandelmel vil kunne smake marsipan om man ikke har luftig nok bakst, med andre ord er det viktig å piske til eggedosis (eventuelt vende inn en ekstra stivpisket eggehvite) og bruke bakepulver. Når det er sagt så kjenner jeg ikke marsipansmaken, i hvert fall ikke med smaker som kanel og kardemomme i krydderkake/gulrotkake eller i sjokoladekake.
    Du kan alltids bruke havremel istedet.

    @GUri: Så rart! Med ostekrem og alt? Da liker jeg tydeligvis marsipan :mrgreen:
    Som nevnt over kan du lage disse med havremel istedet.

    @Ragnhild: Bare hyggelig! Ja, men bare «diett-iskrem» av enten kesam + egg og søtning eller most, fryst banan – smaker som soft-is;
    http://www.kriweb.no/2013/10/15/svinewok-og-softis/

  6. avatarMina

    Hei

    Lurer på om du har noen tips til hva man bytte ut kesamen med om man verken kan spise melke- eller soyaprodukter? Det eneste i oppskriften jeg ikke kunne spise, sooo close 😛

  7. avatarElisabeth Vega

    De skjeene dine altså! 😀 Hvor er det du får tak i de?? De er fantastisk søte!! Haha! Spesielt denne! Tror jeg også vil spise en sjokolade kake til middag en dag. Det hørtes veldig godt ut. Håper du har hatt en fin dag <3

  8. avatarKatinka

    Hehe, blir visst en pause fra lekser og lesing! Muffins er bedre (særlig når de til og med er sunne!)! :mrgreen:

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Beate: 😀 😀 Så bra at du liker dem!

    @Rebecca: Jeg spiser de samme dag (til nød dagen etter) 😳 – men jeg vil tro at det går fint.

    @Mina: Kesam gir saftighet, så da kan du bytte det ut med litt forskjellig i forhold til hva slags smaker du liker. Enten et par skjeer kokosolje eller smør, 1 most banan, et par skjeer eplemos, 1 kokt og most gulrot kanskje?

    @Elisabeth Vega: Fant den i en butikk som heter TGR 🙂
    Ja, jeg synes alle burde spise sjokoladekake til middag en gang i sitt liv – minst!

    @Leila: Ja, den kommer kanskje til helgen 😀

    @Katinka: Håper det smakte, og masse lykke til med eksamen(e)!

    @Et sprekere liv: Da håper jeg de faller i smak 😀

    @Frida: Nei, det tror jeg ikke? Aner ikke. Uansett, der går grensen på hva jeg bryr meg om 🙂

    @Sunt og sukkerfritt hos Lovelyliller.com: Det blir jo som å spise pannekaker til middag, bare bytte ut panne 😆

  10. avatarMadde

    Fin måte å få brukt opp gulrot-pakken på, lag muffins! 😆

    Forresten, kommer det noen oppskrifter med sesam-mel i den nye boken din? Ikke at du trenger å stresse med sånt for min del, for jeg bruker helst mandel- eller kokosmel – eller proteinpulver som jeg har flere kg av etter siste kampanje på x-life 🙄 , men av og til er det gøy med noe annet. 😉

  11. avatarLeana

    Disse så kjempegode ut! Må lages snart 😀

    Jeg skal lage marsipankulene og pepperkakene fra boken din til jul. Vet du cirka hvor lenge de holder seg i kakeboks, til de blir spist? Gleder meg forresten kjempemasse til den nye boken din kommer ut! 🙂

  12. avatarMonika Hafredal

    Jeg er tom for kokosmel – kan jeg bruke mandelmel eller sesammel i stedet?

    Har du noen tommelfinger-regler for hvordan man endrer forholdet mel/væske når man bytter fra vanlig mel (type hvete etc) til kokos-/mandel-/sesammel ??

    Du er topp 😉

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Cathrine: Åh, takk! ♥ Gleder meg jeg og!

    @Madde: Det var faktisk derfor de ble laget, gulrøttene mine sang på siste vers :mrgreen:
    Ja! Et par middagsoppskrifter med sesam-mel 🙂

    @Leana: Det vet jeg ikke dessverre (jeg spiser opp i løpet av en dag eller to), men jeg tipper de holder seg opptil et par uker kjølig og lukket – i hvert fall marsipanen.
    Takk for det!

    @Monika Hafredal: Ja, men de kan bli litt «tunge» med bare mandelmel. Sesam-mel gir litt grovere smak, men om du liker det er det helt ok. Ellers kan proteinpulver eller havregryn/mel også brukes.
    Det har jeg ikke dessverre, jeg bare vet at det blir ca en tredjedel mindre av mandel- og kokosmel fordi de tiltrekker seg mer væske.
    Takk ♥

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Eva: Den fant jeg i en butikk som heter TGR 😀
    Jeg har ikke brukt easy bake her, men av tørrvarer kan du ha i en blanding av mandelmel, kokosmel, havremel og vaniljeprotein.

  15. Tilbaketråkk: Provoserende, proteinrike fristelser | Mat til muskler

  16. Tilbaketråkk: Mat i regnbuens farger | Mat til muskler

  17. avatarJuni

    Hei! Vet du om det går ann å male kokosmasse til kokosmel, blir det som vanlig kokosmel?:)

  18. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Juni: Hei! Det er jeg litt usikker på, da tror jeg du må få presset ut væsken på en eller annen måte – samt tørke det ut i ovnen en god stund før du kjører det til mel.

  19. avatarMalin

    Jeg lagde disse i helgen og må si at det er noe av det beste jeg har smakt! Så tusen takk 🙂 Måtte riktignok bruke havremel som erstatter for kokosmel siden det var det jeg hadde, men fungerte kjempebra! Og jeg synes ikke det smakte marsipan, men jeg liker jo marsipan uansett…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *