Suppe og pannekaker

Inneholder adlinker

Jeg kan fortsatt huske tilbake til den lykkefølelsen av å finne ut det faktisk var pannekaker til middag også – ikke bare suppe. «Spis opp suppen først, så får du pannekaker etterpå».

Gjett om den suppen gikk ned på et par skjeer og slurper før man kunne sette tenna i pannekaker fulle av knasende sukker og blåbærsyltetøy.
Vi pleide å ha blomkålsuppe og vanlige pannekaker, men i dag får dere altså spinat- og aspargessuppe og søtpotetpannekaker.

Spinat- og aspargessuppe
IMG_0310

Tykk, kremet, smakfull og næringsrik, en varmende skål med sunnhet.

IMG_0312

Denne er  god, og jeg kan glede dere med at den kommer i den nye kokeboken!

Jeg holder derfor oppskriften tett inntil brystet enn så lenge, men deler gjerne pannekakene med dere;

Søtpotetpannekaker
IMG_9616

Eller som jeg helst ville kalle dem; Sweet potato chocolate chip protein pancakes – men det blir liksom litt overdådig.

IMG_9626

 

Suppe og pannekaker
Write a review
Print
Ingredients
 1. 100 g søtpotetmos *
 2. 1 egg
 3. 30 g sukrin gold
 4. 30 g mandelmel (eventuelt pannekakemix eller bakemix)
 5. 10 g vaniljeprotein
 6. En liten skvett melk
 7. Chocolate chips (20 g) **
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
* du kan også bruke gresskarmos eller most banan
** jeg har vanlige baking chocolate chips, men bruk gjerne 20 g hakket mørk sjokolade

IMG_9619

Pisk alt sammen og stek på middels varme i en smurt panne, strø chocolate chips/hakket sjokolade over like før du snur den og steker på andre siden.

Jeg fikk 5 små pannekaker til sammen, det er altså én som mangler på bildet fordi undertegnede måtte dobbeltsjekke at de ble like gode som de så ut..

IMG_9629

..og det ble de.

IMG_9627

Nam!

I dag ble det endelig litt hvitt utenfor! -6 grader i dag morges hadde gjort sitt til at frosten hadde omfavnet trær og busker og krystallisert alt litt lysere.

Jeg må forte meg å gå med vestene mine før de større dunjakkene og kåpene hentes frem.

IMG_9708-horz-vert
Röhnisch vest 

Vest er nemlig veldig kjekt de gangene jeg går turer ute for da blir jeg ikke altfor varm, det er trening for sjela som jeg må gjøre minst et par ganger i uka for å føle meg på topp.

Det var alt fra denne kanten, håper dere har en fin kveld!

10 kommentarer til “Suppe og pannekaker

 1. Trine

  Hei:))

  Jeg går idrett på høgskolen i Bergen, og skal skrive en oppgave som omhandler mat etter trening og fysisk aktivitet. Har valgt å ta for meg en problemstilling så enkel som “er virkelig sjokolademelk nødvendig og like bra etter trening som mange påstår?” da dette er noe som irriterer meg litt, og som jeg gjerne vil få mer kunnskap om. Jeg personlig syntes absolutt ikke det skal reklameres med at sjokolademelk etter trening er en bra ting, da jeg ikke ser poenget med å drikke dette selv. Jeg har både melkeallergi, og hveteallergi, og holder meg stort sett unna disse produktene. Treningen jeg foretar meg funker likevel strålende. Jeg har desverre alt for lite kunnskap om dette, og spør derfor deg, og håper du har tid til å svare meg! En av de mange grunnene for at det menes at sjokolademelk er bra, er vel pga at glykogenlagrene trenger å fylles opp etter trening. Mener bestemt du har skrevet noe om dette tidligere, at om man spiser rikelig med fett og proteiner, så er det ikke nødvendig å sluke en banan, bolle eller sjokolademelk etter trening. Har du fakta som kan hjelpe meg med oppgaven?

  Tusen takk!

  Trine

 2. Fantasia

  Haha, AKKURAT slik det var hos oss også! Den dag i dag forstår jeg ikke de som bare har pannekaker til middag 😛
  Når det er sagt ser både suppen og pannekakene dine svært gode ut 🙂

 3. Marita

  NAM, det så godt ut! Tror nok det blir pannekaker på menyen denne uka, tipper både treåringen og bebisen blir fornøyde da – og mannen 😆 Takk for nok en flott oppskrift. Bakte forresten sjokoladebrødet ditt i går. Mannen er brødfan deluxe, men alltid skeptisk til mine 😛 Serverte nystekte sjokoladebrød, og han spurte maaaange ganger om han kunne ta et stykke til! Suksess med andre ord. Endret pittelitt på oppskriften da jeg hadde havregrøt fra frokosten jeg måtte bruke opp. Stappet det oppi røra, og jammen ble det saftig og godt!

 4. Kristine

  @Trine: Hei! Jeg har ikke engasjert meg så veldig i den debatten dessverre, folk må få drikke/spise det de mener er bra for kropp og energi etter endt trening. Men at sjokolademelk er «nødvendig», det er det absolutt ikke – i mine øyne er det ganske mange andre, bedre og mer proteinrike alternativer der ute.

  @Marita: Da blir det nok en mett og fornøyd liten familie ja 😀
  Så hyggelig at det falt i smak!

  @Fantasia: Jo, jeg kan fortsatt forstå bare pannekaker altså 😆 Takk for det!

  @Karoline: Kjempegodt 😀

  @Lovelyliller.com: Kanskje det var en østlands-greie 😀 Takk!

 5. Elisabeth Vega

  For en fantastisk flott farge på suppa! Den så veldig veldig god ut! Det gjor pannekakene også, men tanken av søtpotet får meg til å brekke meg.. Dessverre…. Haha 🙁 Heldige som fikk litt snø! Snøen regnet bort med en gang her… Utrolig flotte bilder av deg <3

 6. Eline

  Hei.
  Jeg digger oppskriftene dine! Men nå lurte jeg på en ting. Skal man koke søtpotetene først? Eller klarer man å mose de hvis ikke? Hehe, jeg kjøpte søtpotet igår slik at jeg kunne lage pannekaker til kvelds idag <3 håper på svar!

 7. Kristine

  @Elisabeth Vega: Haha.. Hverken søtpotet eller gresskar gir så mye annet enn sødme og saftighet i bakst da 😀 Her er det fort satt frost, men håper på litt snø snart. Ha en super mandag! ♥

  @Eline: Hei! Ja – alt som skal lages mos av må kokes først 😀

 8. Tilbaketråkk: Mat i regnbuens farger | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.