Laks med saltkokte poteter og sennepskrem

Her har dere dagens meny – håper det smaker!

IMG_9860

♦ Legg laksefilet i en ildfast form med pepper over. Bak i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

♦ Vask poteter og ha i en kjele med vann og rikelig med salt – husk å beholde skallet på. Kok i 20-25 minutter.

♦ Sennepskrem lager du enkelt av 3 ss mager kesam, 1 ss grovkornet sennep, salt og pepper.

IMG_9856

Med litt fersk gressløk over.

Etter salt og nydelig mat smaker det ekstra godt med litt sunt søtt.
Jeg har vist dere denne før, men den er så enkel og god;

Sjokoladepudding
IMG_9967

 

Laks med saltkokte poteter og sennepskrem
Write a review
Print
Ingredients
 1. 25 g sjokoladeprotein
 2. 1 ss maizena
 3. 2 dl melk
 4. 3-4 dråper stevia
 5. 1 ts kakao
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Rist maizena ut i melken, tilsett stevia og gi det hele et oppkok – det begynner å tykne ganske fort. Hell det over i en bolle og pisk inn proteinpulver og kakaopulver, sett det deretter kjølig et par timer.

Sjokoladen som jeg har til pynt er rett og slett smeltet mørk sjokolade og nøtter blandet sammen og helt i en stjerneform og satt kjølig.

Slik så det ut da jeg lagde puddingen med både sjokolade og vanilje første gangen;
IMG_9615

Jeg gleder meg veldig, veldig mye til å vise dere den nye boka – men det er ikke dermed sagt at det ikke er hyggelig at den første får oppmerksomhet fortsatt;

muskelmat_shapeup
Hentet fra shape-up

Ellers ser jeg at det er snø flere steder i landet nå – jeg vil også ha!

12 kommentarer til “Laks med saltkokte poteter og sennepskrem

 1. Linda Marie Stuhaug

  Gleder meg svært til å komme heim til ordentlig, norsk laks igjen 😀 Laks er blitt veldig nedprioritert etter eg fytta til Florida, rett og slett fordi den smaker uggent… Sjokoladepuddingen skal eg virkelig ha i bakhodet til eg kommer heim igjen, den såg berre nydelig ut 🙂 Kan eg forresten bytte maizena med xanthan gym?

 2. Kristine

  @Lovelyliller.com: Mat for alle dette her!
  Bortsett fra en liten skrivefeil på tittelen, så er det veldig moro ja 😀

  @Linda Marie Stuhaug: Huff, ja da skal det bli godt med ekte, norsk laks igjen.
  Jeg liker maizena bedre i slike kalde puddinger (xanthan gum bedre i varmt), fordi det ikke blir like «slimete» – men du kan alltids prøve deg frem 😀

 3. Astrid

  Du er så flink! 😉 Skjønner ikke hvor du tar inspirasjonen fra.. Du har jo holdt på i «lang» tid da.
  Hadde du interesse for bakst før du begynte med sunnere bakst/»muskelmatt»? Du virker nemlig generelt god på kjøkkenet. Selv er jeg helt udugelig..

  Prøvde den oppskrifta, men melka tykna «aldri» og pga induksjonsovn og mine dårlige kokkekunnskaper/ferdigheter ble melka småsvidd i bunn, og maizenaen ble ikke rørt godt nok ut (skulle vel ha rørt den ut i bittelitt melk før jeg blanda den inn i melka?) Sikta den nemlig inn, og hadde i mer enn det var beskrevet i oppskrifta.

  Men altså, jeg satte den kjølig, og den ble tykkere, men jeg hadde ikke tålmodigheten til å vente til den hadde tyknet helt, så hadde den i fryseren ca 1 time xD – blekke helt tykk/fast konsistens men litt tykkere.

  Forresten, hvor får du tak i muffinsformene dine osv? Er de silikon? Hvor mye koster de? 🙂 Er det noe du anbefaler sterkere enn andre? 🙂

 4. Elisabeth Vega

  Jeg får si desserten og potetene fristet, men dessverre ikke laksen.. Jeg er virkelig ikke glad i laks lenger 🙁 menmen, sånn skjer.. Jeg gleder meg som en gal til å se den nye boka di!! Skal bli så gøyy 😀 Det snødde her igår, men det har allerede regnet vekk … Det var litt trist, for det var ganske koselig med snøen 😀

 5. Madde

  Jeg prøvde ut sennepskremen din, men dessverre hadde jeg bare Dijon-sennep i skapet og den ble veldig skarp i munnen.. Men positivt, jeg trengte bare litt saus på fisken (fiskegratengen for min del), og da sparte jeg jo noen kalorier :mrgreen:

 6. Kristine

  @Solvor: Laks er godt uansett hvilken dag, så kos deg til helgen 😀

  @Astrid: Takk! Nå har jeg holdt på i 6 år, så jeg har tydeligvis funnet min greie 😀
  Maizena må ristet eller vispes inn i melka, og melk skal alltid røres kontinuerlig når man skal gi det et oppkok – det svir seg dessverre fort. Med en gang du ser bobler, skal varmen skrus av og kjelen tas bort fra platen. Det blir en tykk pudding, ikke helt fast – da må du blande inn smeltet gelatin i så fall 🙂
  Silikonformene kjøpte jeg billig på e-bay!

  @Kristiane: Hør hør!

  @Elisabeth Vega: Laks som er så godt 😯
  Her er det -6 grader og frost – så det er bittelitt hvitt om ikke annet ♥

  @Karl Inge: Det må du gjøre! Ha gjerne en blanding av grovsterk og søtere sennep nam!

  @Madde: Dijon tør jeg nesten ikke å bruke 😯 :mrgreen: Det blir nok bedre med mildere sennep, men smak gir det uansett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *