Kokosknapper dyppet i sjokolade

God søndag alle sammen!

Om du ikke er glad i å stå på kjøkkenet, så er disse noe for deg – det tar nemlig bare to minutter å blande sammen før de skal inn i ovnen.

IMG_9988

Jeg har laget kokosmakroner mange ganger, så dette er bare makroner i ny form – nemlig flate.

Oppskrift (4 små kjeks)

1 eggehvite
10 g sukrin gold
2 dråper stevia karamell
20 g kokosmasse (kan kjøpes i vanlig matbutikk)
10-15 g mørk sjokolade

Pisk en eggehvite hvit (ikke helt stivpisket) sammen med sukrin gold og stevia. Vend inn kokosmasse og form til fire topper på et bakepapir.
Nå kan du enten lage disse som kokosmakroner, eller bruke en skje og gjøre de flatere som kjeks – en smaksak.
Inn i ovnen på 170 grader i ca 10-15 min. Settes kjølig når de er ferdige.

IMG_9994

Smelt sjokolade i et vannbad og dypp dem nedi – strø gjerne litt kokos over.

IMG_9999

Med sjokoladetrekk inneholder de 40 sunne og proteinrike kalorier per stk.

Helt til slutt vil jeg bare vise dere at bestselgertightsen fra 2xu (two-times-you, ikke toeksu som jeg fortsatt sier) også kommer med svart logo – om noen skulle være lei av den opprinnelige.

IMG_0208-horz

Jeg synes nesten denne er finere.. Under finner du adlinker til «outfit’n».

2xu tights
Dcore topp
Styrkeløftsko 

Nå skal vi nyte de siste timene i Stavanger, som ser ut til å vise seg fra sin beste side i dag, før vi vender hjemover igjen – klare for å ta fatt på en ny og sprek uke!

22 kommentarer til “Kokosknapper dyppet i sjokolade

 1. BenedikteP

  hei!¨
  Hvordan er de tightsene i str? Bruker S i nike og ca 36/38 i bukser, vil du anbefale s eller m da?
  Klem fra ei som skal bestille tights og er usikker på str 🙂

 2. Kristine

  @BenedikteP: Det er kompresjonstightser, så de sitter (som de også skal) veldig stramt. Om du trykker på tightsen og går inn på størrelsestabellen som ligger der, så finner du lett størrelsen din etter høyde og vekt 🙂

 3. Sukkermoms

  Jeg er fast leser av bloggen din, og elsker den! 😀 Må si jeg er litt misunnelig på at du har en så fin balanse mellom sunt og «usunt» i kosten din. På lørdager når du spiser godteri, hvor mye spiser du da? Selv kan jeg lett spise over en halv kilo, og føler «ingen andre» spiser så mye som det jeg greier å trykke i meg! Får du aldri dårlig samvittighet? Og får du noen gang «sukkerhangover» dagen etter mye inntak av sukker og mat? Sliter selv med dette, og kvalme, fraværende sultfølelse, sure oppstøt, oppblåst mage, hodepine osv. er ofte konsekvenser «dagen derpå». Opplever du noen gang dette?

 4. Mia

  Haha, jeg sier fremdeles toeksu! Og jeg BOR for tiden i thermal tightsene deres, det er jo eksamenstid og da er det lov å kjøre den stilen på skolen (ikke sant?).
  De kjeksene så knallgode ut, jeg holder fremdeles på å spise opp sjokoladekaken jeg bakte forrige søndag, og etter det er det full rulle med julebakst. Har store ambisjoner om å lage søte, sunne julefristelser til venner og familie i år…..:)

 5. Kristine

  @Sukkermoms: Hei! Det kommer helt an på hva jeg vil ha, jeg kan spise alt ifra et par håndfull til 1 kg – så du er ikke den eneste.
  Dårlig samvittighet ser jeg ikke noe grunn til å få, jeg er frisk og glad – og jeg nyter og lever livet. Jeg får enkelte ganger «hang-over» dagen derpå, men det går seg til etter litt mat.

  @Silje: Godt å høre :mrgreen:

  @Mia: 😆
  Det er jo sprekt, jeg hadde nok hengt i BB-buksene mine 🙄 Kos deg med julebakst, og lykke til med eksamen!

  @Solvor: Det gjorde vi! Herlig vær 😀

  @Lovelyliller.com: Takk 😀

  @amila: Like utenfor Oslo 🙂

  @Henriette: Det var de og 😀

  @vilblifrisk.blogg.no: Takk i like måte! 😀

 6. Iselin

  Hehe, da har jeg ennå et kult navn å komme med, kjæresten min har nemlig lurt meg til å si: «double-cross-u», sykt irriterende og litt flaut når jeg fant det ut! 😆
  Skal definitivt prøve disse kokos-herlighetene!! 🙂

 7. Ingvild

  Heter de ikke toeksu? Haha, takk for infoen! Two times you er notert! makes sense når jeg tenker over det og tror jeg, hahaha:)

 8. Kristina

  Elsker bloggen din og de sunne oppskriftene, prøver stadig ut nye, men de blir ikke alltid like vellykket. Vet ikke hva jeg gjør feil, men disse kokkosknappene mine seig sammen med engang jeg tok de ut av ovnen og ble ikke litt spøre engang. Kan det være at jeg pisket eggehviten for lite? Smaken var uansett god da 😀

Det er stengt for kommentarer.