Biff stroganoff

Dette er en lørdagsmiddag verdig;

Det heter egentlig Stroganov da retten har røtter i Russland, men vi tar det på godt norsk.

Biff stroganoff

IMG_0031

 

Biff stroganoff
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g oksekjøtt *
 2. 1 ss smør
 3. 4-5 sjampignoner
 4. 1/2 løk
 5. 1 rød paprika
 6. 1-2 dl kjøttbuljong
 7. 1 ts sennep
 8. 2 ss tomatpuré
 9. 3 ss orginial kesam (tåler bedre oppvarming)
 10. Paprikapulver, salt og pepper
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
* Jeg kjøpte grytekjøtt som er noe billigere fordi planen var å koke kjøttet i veldig lang tid slik at det ble mørt, kjøp gjerne (indre)fileter og skjær opp dette om du ønsker. Det blir dyrere, men korter ned tilberedningen.

Brun kjøttet i en kjele med litt smør, tilsett deretter grovhakket løk. Stek gjerne sjampignon og paprika i en egen panne som du tilsetter i gryten senere, nå skal nemlig kjøttet mørnes.
Ha i paprikapulver, salt, pepper, buljong, sennep og tomatpuré og la det småputre med lokk på lav varme i 2-3 timer. Sjekk med jevne mellomrom og etterfyll eventuelt buljong.

Ha i den stekte soppen og paprikaen, skru ned varmen og rør inn kesam.
Smak til med mer salt og pepper om det trengs.

IMG_0036

Servér gjerne med risotto eller potetmos.

Jeg lager aldri sunne desserter på lørdager i og med at det er en godisdag hos meg – men i morgen har jeg noen godbiter til dere.

Nyt lørdagen!

16 kommentarer til “Biff stroganoff

 1. Anja Marie

  Elsker at du understreker helligheten ved en dag i uka der man skal kunne spise det som faktisk har sukker,hehe:D Selv er jeg ikke så fan av at dette MÅ være lørdag,men viktig å ta en dag samme hvilken,der man koser seg med smågodt og is og ikke tenker på alt det som skal være sunt for en:D Jeg prøvde forresten sjokoladebrødet ditt i går og alle gikk amok her,hurra:D

 2. Kathrine

  Tusen takk for middagstipset. Biff stroganoff for oss her idag. En liten treningsøkt på det her, så er det en perfekt lørdag. 🙂

 3. Lisa

  Du er et fantastisk godt forbilde, Kristine! Håper du vet det. Liker at du har en god balanse med sunnheten din, og det beundrer jeg deg for. Håper du får en kjempefin lørdag! Det skal i alle fall jeg, og en hel boks dream is skal fortæres helt alene, hihi 🙂

 4. Susanne

  Hei Kristine 🙂 kan du anbefale noen av hudpleie produktene fra iherb? Ønsker deg en super helg =) klem

 5. Lene

  Hei,
  jeg har kjøpt den første boken din og digger den, lager masse av middagene, kjempe goe:)
  Har nå prøvd meg på litt desserter; boller, brownies og krydderkake. Følger oppskriften til punkt og prikke, men det har blitt helt mislykket alle tre gangene. Det ser ut som plastik når jeg deler det og smaker utrolig tørt og ekkelt. Hva gjør jeg galt??? Er det noen triks med disse matvarne?
  Håper på svar, har ikke lyst å kaste mer mat, blir så dyrt 🙁

 6. Kristine

  @Anja Marie: Det blir som regel lørdager på meg, men jeg er enig – jeg nekter meg selv ikke en fredag eller søndag heller :mrgreen:
  Godt å høre at det falt i smak!

  @Kathrine: Håper dere likte det! Det ble taco på oss i helgen 😀

  @Kesia, Balanser kostholdet- en kake i hver hånd§: Det må du gjøre, veldig godt 😀

  @Lovelyliller.com: Absolutt en helgemiddag ja 😀

  @Lisa: Tusen takk! Jeg hadde også en dream-is for meg selv (+ sjokolade, smågodt og wienerbrød) 😆

  @Susanne: For å være helt ærlig så har jeg ikke testet ut noe særlig av kremene deres – men, jeg bestilte Suki sin her om dagen (den vet jeg er god, men dyr).

  @Lene: Bruker du fiberhusk? I så fall, dropp dette (jeg har aldri brukt det selv, men hørt mye negativt). Blir det for tørt, så har det nok vært i ovnen akkurat litt for lenge – prøv å ta det ut et par minutter før tiden.

  @Elisabeth Vega: Takk – den fikk jeg av mormor ♥

  @Henriette: Hurra – så bra! Ukemenyer er smart, det kommer i den nye kokeboka mi og 😀

 7. M

  Hei Kristine 🙂 Har laget denne retten flere ganger, og jeg rett og slett elsker den. Nå har det seg slik at etter en intoleransetest jeg har tatt, må jeg kutte ut en rekke ting, og buljong inneholder til min fortvilelse bittelitt av et par ting jeg skal eliminere. Derfor lurer jeg på om det er noen måte å trikse til denne retten uten buljong? 🙂

 8. Kristine

  @M: Bare hyggelig! Du kan også ha i et par skjeer med soyasaus – det har jeg brukt i de senere versjonene med god hell 😀

Det er stengt for kommentarer.