Blomkålsuppe med bacon & chocolate cheesecake

IMG_0134

Det er ikke ofte jeg sitter og nam’er til min egen mat, men denne suppen må dere bare prøve!

IMG_0129

 

Blomkålsuppe med bacon & chocolate cheesecake
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1/2 løk
 2. 2 hvitløksfedd
 3. 1 blomkålhode
 4. 1 ss olje
 5. 5-6 dl vann (jeg liker denne tykk/kremet)
 6. 2 ss buljong (finnes også i vanlig butikk, gir god smak)
 7. Salt og pepper
 8. 1/2 pakke bacon
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0142

Fres hakket løk og hvitløk i en kjele sammen med litt olje et par minutter, tilsett vann og buljong. Skjær blomkål i mindre biter og ha i, la det koke opp og deretter småputre under lokk i 20 minutter. Mens dette koker ferdig kan du sprøsteke bacon og sette til side.

Hell innholdet i kjelen over i en bolle (spar gjerne et par buketter som du har i etterpå) og mos med en stavmikser – eller bruk blender om du har. Strø sprøstekt bacon over og smak til med salt og pepper.

IMG_0140

Varmende og godt i dette triste været.

Og dessert;

Chocolate cheesecake
IMG_0051

Oppskrift:

1/2 boks lett philadelphia
2 ss sukrinmelis med stevia (ny)
2 gelatinplater
1 questbar chocolate brownie

Questbar er altså bunnen, bare varmet noen minutter i ovnen slik at den kan trykkes ned i en liten form (som bør smøres eller ha plastfolie nedi først). Her kan du bruke den questbaren du måtte ønske, jeg er helt sikker på at alle passer godt til.

IMG_0056

Ostekremen er philadelphiaost blandet med sukrinmelis. Legg gelatinplater i bløt et par minutter, smelt deretter i en kjele med 3-4 dråper vann og når alt er helt smeltet kan du piske det inn i ostekremen. Hell over sjokoladebunnen og sett kjølig en halvtimes tid.

IMG_0057

Med revet mørk sjokolade over.

Eneste ulempen er at questbaren blir veldig hard når den blir kald igjen, så kanskje dette bør være en varm ostekake?
Bare dropp gelatinen, visp inn en eggehvite og ha noen minutter i ovnen. Eventuelt ikke varme questbaren først, bare smuldre den opp så godt det lar seg gjøre og lage en bunn av det. Mulighetene er mange!

.
Vi drar til vakre (stormfulle?) Stavanger senere i dag, men dere hører fra meg i løpet av helgen!

15 kommentarer til “Blomkålsuppe med bacon & chocolate cheesecake

 1. Kristin

  Dette så veldig godt ut. Kanskje det går an å hakke opp Quest-baren i småbiter og bruke den som den er (romtemperert/kald)? Iallfall den nye Chocolate-baren virker å være crunchy nok til å kanskje få til dette 🙂

  Ha en veldig fin helg fine deg 🙂

 2. Solvor

  Ooooh,denne suppa så super god ut… også så enkel da! Og den søte kaken ser som vanlig uuuimotståelig herlig ut! Hva ærend har frøkna i Stavanger da? Det er litt grått og trist her også, men som du sier, like så vakkert! Du er selvsagt veldig velkommen på Bjørns gym, og dersom du har tid i ettermiddag finner du meg slitende i vektavdelingen! 😀 Ha en herlig helg frøken!

 3. Kristine

  @Solvor: Beste suppa jeg har laget og smakt på lange tider 😀
  Skal besøke pappa (han jobber der), spise god mat, tvinge han med ut/opp dalsnuten i regnet og litt diverse. Så hyggelig! Lander dessverre litt for sent til å få med meg vektslitingen i dag, men Bjørns er notert om tiden strekker til ila helgen. God helg! 😀

 4. Kristine

  Hei Kristine:)
  Blomkålsuppe det er godt det!! – mos inn en liten klatt med philadelphia ost og den blir enda
  rundere på smak…nammm
  God helg 🙂

 5. Sofia

  Du er så flink til å ta til deg kommentarene som skrives på bloggen!:) Er så koselig å se at du virkelig bryr deg om leserne dine :). Jeg har tidligere skrevet at jeg var litt usikker på dette med gelatin osv, og nå ser jeg at du har skrevet en nøyaktig fremgangsmåte for sånne dummies som meg :mrgreen: Da må jeg bare prøve denne ostekaken i kveld:) Ha en kjempefin helg!:)

 6. Kristine

  @Kristine: Blomkålsuppe er helt nydelig 😀
  Takk – riktig god helg!

  @Sofia: Dere er jo grunnen til at jeg blogger, så det skulle bare mangle at jeg tar til meg vennlig «kritikk» 😀 Kos deg med ostekake, og ha en riktig god helg! ♥

  @Topea & Mihaela: Tusen takk for det – god helg! 😀

 7. Camilla

  Mmmmm!!
  Det så godt ut!! Den skal i hvertfall lages til uken etter forrige suppe falt så i smak:-)
  Gjett hva jeg fikk i dag??? Premien!!!:-) wohooo! Tusen tusen takk!! Rukket å sluke en quest allerede…:-P
  Ha en strålende helg!!! 🙂

 8. Elisabeth Vega

  OMG CHOCOLATE CHEESECAKE! Har så lyst til å prøve ut questbarene, må virkelig få rompa i gir å bestilt nå! Kaka di så sykt god ut 😀 kos dere masse i Stvg!! 😀

 9. Tilbaketråkk: ~I am back!~ | Personlig Trener~ Make Up Artist~Astrolog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *