Kalkun, marsipan og nye sko

Onsdag allerede!

Her er dagens mat og tips;

Kalkunfilet med rosenkål og søtpotetmos
IMG_0041

♦ Vask og skjær søtpoteter i mindre biter og kok til møre – 15-20 min. Mos med en stavmikser med litt av kokevannet, salt og pepper.
♦ Vask og kok samtidig rosenkål i 5-6 minutter, deretter inn i ovnen med en spray olje i ca 10 min for sprø overflate.
♦ Sett kalkunfileten inn i ovnen ca 45 minutter – det kommer an på størrelse, så bruk gjerne steketermometer (skal være 68 grader). Salt og pepper over til slutt.

IMG_0044

Jeg har så smått begynt på julebakst-idéer, men først vil jeg gi dere en påminnelse om at den første boka mi inneholder mye godt.

Marsipan for eksempel! Grunnoppskrift finner du på side 146.

Generelt kan man si at det er:
mandelmel / finmalte mandler
eggehvite
stevia
sukrinmelissukrin gold
Jeg skrev den første boka før sukrin gold kom på markedet, så bytt gjerne ut litt av sukrinmelisen med det.

Her kan du se noen eksempler på hvordan du kan variere det i forhold til krydder, fyll og pynt;
marsipan-tile

Den nederst til venstre heter lussipan – husker dere? :mrgreen:

Ellers inneholder boka også sjokoladebiscotti, krydderkake, mandelkjeks, pepperkaker, sjokokokosmakroner og peppermynteknapper. Masse sunt og godt!

Det betyr ikke at jeg ikke skal lage mer julegodt og dele med dere her altså, det kommer tidsnok!

Akkurat nå vil jeg helst dele noen fantastiske sko med dere – jeg har nemlig blitt en wannabe-styrkeløfter.

De er dessuten så fine å se på.. sukk.
IMG_0090-vert

Jeg er ikke av de sterkeste i bøy og mark, men nå står jeg i hvert fall støtt som et fjell – og jeg får belastning og tyngde bak på hælen som jeg skal. Gleder meg allerede til neste beintrening.

Adlink til skoene finner du her

I morgen serverer jeg en artig vri på noe ganske så kjedelig og vanlig her i landet, blir imponert om noen klarer å gjette hva.

.
Psst.. Nå er det 30% rabatt på butterfly-serien til Kari Traa.
images-vert

32 tanker om “Kalkun, marsipan og nye sko

  1. avatarcamilla

    Så fine sko!!! 😀 gleder meg til å høre om hvordan du syntes de er å trene med.. 🙂 lurer på å investere i vektløfter sko.. eller ønske meg til jul… 🙂
    Men grunnen til jeg skriver her i dag er også fordi jeg lagde tomatsuppen din i dag….
    Noe sååååå godt!!!!!! Samboeren min klarte ikke å slutte å spise.. hehe! vi hadde mange egg til i og med dette var middagen..
    Tusen takk for at du deler oppskrifter med oss!!! 🙂
    Den fikk jeg streng beskjed om at jeg skulle lage til uken også for den var så god 🙂 jippi 😀
    Eneste var at jeg ikke hadde kraft… så brukte kun vann … til andre som lurer så var det kjempe godt!! og lettvint 🙂 tok meg kun noen få minutter :))

  2. avatarFantasia

    Merker det er mye jeg ikke har laget fra boken din, så får litt å gjøre fremover 🙂 Kule sko, forresten.
    Hm, kan det være får-i-kål, pølse i brød/lompe eller lapskaus 😛 ?

  3. avatarhild

    Hei, fantastiske sko!
    Hvordan er de i størrelsen? Jeg kommer nok til å investere i et par ser jeg. Endelig noen som er litt «fine» og å få tak i her i lille Norge 🙂

  4. avatarKathrine

    Marsipan er virkelig en favoritt hos meg. Så det var frem med kokeboka med en gang som jeg kom hjem fra treningen. Så nå er det bare å vente. 🙄

  5. avatarElisabeth Vega

    Kalkun er farlig godt! 😀 Og ja, jeg husker lussipanen!! 😀 Skoene var forresten utrolig kule! Håper de hjelper deg slik de skal under treningen 😀 Håper du har hatt en strålende dag!

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @camilla: Jeg har testet de et par ganger på trening nå, og jeg er superfornøyd! Hadde ikke trodd at det skulle være så forskjell 🙂
    Så koselig! Tomatsuppe er jo fantastisk godt, bra at det falt i smak. Jeg spiste suppe her om dagen, skal dele den en av de nærmeste dagene – er helt sikker på at den faller i smak og 😉

    @Fantasia: Jeg glemmer det litt selv, men så blar jeg meg bakover og ser at jeg har laget en del ting disse årene 😆
    Nei, det er noe enda kjedeligere og hverdagslig 😉

    @hild: Takk – jeg er skikkelig fornøyd med de! Bruker str 38 selv, og de satt som et skudd.

    @Kathrine: Den som venter på noe godt.. kos deg 😀

    @Lovelyliller.com: Så kjekt at det bare tar et par minutter å blande sammen da 😀
    Disse er mye råere enn sykkelsko 😎

    @Elisabeth Vega: Enig, nam!
    Tusen takk, de hjalp virkelig på både mark og bøy 😀 Håper du har hatt en fin dag og!

  7. avatarSusann

    Utrolig fin blogg du har, blir så inspirert av deg:-) fine flotte du!
    Fikk veldig lyst til å kjøpe meg klær fra butterfly serien til Kari traa, men hvordan er dem i størrelsen? Vipper mellom small og medium, hva tror du vil passe best?:-)

  8. avatarLinda Marie Stuhaug

    Har allerede prøvd meg på juleparsipan: sjokolade-marsipankonfekt, vel og merke 🙂
    Har også laga kransekakestenger med nesten samme oppskrift – har du prøvd det før? Det er SÅ godt!

  9. avatarMartine

    Ååå, den marsipanen fristet noe veldig 😀 Tror jeg skal prøve meg på det en av de nærmeste dagene! Flinke du! Har du forresten prøvd å ha vaniljeproteinpulver/sjokoladeproteinpulver i marsipanen? Har lyst til å prøve det en gang 🙂

    Hmm, kanskje du skal lage noe med brød? Det spiser flere mange ganger i uken i hvert fall, hihi!

    God torsdag <3 Mange klemmer fra Martine

  10. avatarKristine

    @Susann: Tusen takk! 😀 Jeg vipper litt mellom de selv, men har faktisk S i underdel (veldig tøyelig og god) og M i overdel (synes S kan bli litt kort – dessuten får jeg fnatt hvis det blir for trangt rundt halsen).
    Men, stoffet er slik at du kommer unna med begge størrelser vil jeg tro. Er du liten oventil er sikkert S bra her og.

    @Linda Marie Stuhaug: Se der ja – nam! Det er det som er så fint med marsipan, uendelig mange muligheter.
    Jeg prøvde meg på kransekakestenger da sukrin kom på markedet i 2007, men det ble noen tørre rare greier gitt 😆 Og siden har jeg ikke prøvd annet enn marsipankjeks (litt av det samme), men nå er det jo et hav av søtningsmidler der ute! 😀

  11. avatarHanne

    I linken står det «kalkun-marsipan», og jeg klarer ikke slå fra meg de syke bildene jeg fikk i hodet av det 😯
    Lussipan’en husker jeg godt, og guuul marsipan er jo nesten enda bedre enn hvit 😆
    Takk for nok et godt tips! Jeg fikk meg aldri til å investere i inov8 (noe med trangt budsjett og angst for sko som kan se lange ut..), men disse var jo rålekre! Greit med styrkeløftsko som ikke er 1) den standard hvite adidasmodellen som alle kjenner igjen og 2) de blanke plastaktige jeg ser en del andre har.. Hurra for girly sko!
    Jeg trener for øvrig i et par nedtråkkede puma «hallsko», som fungerer utmerket, sett bort fra at selv kjæresten henger seg opp i at de er stygge 🙄 😆
    *skrive på ønskelisten*

    Det er forresten veldig moro å høre om tunge løft i mark og bøy, wannabe-styrkeløfter eller ei!
    God torsdag 😀

  12. avatarKristine

    @Hanne: Kalkunmarsipan 😯 Et sted går grensen altså.. søtt i middagen, men ikke middag i desserten :mrgreen:
    Jeg har også tenkt en stund på styrkeløftsko, men jeg er heller ikke fan av de som ser ut som plastikk – som «alle» har. Men så dukket disse opp da, og et gledeshyl da jeg oppdaget at de var MYE finere i virkeligheten.

    God torsdag til deg og!

    P.S Jeg skjønner ikke hvorfor wordpress plutselig slår seg vrang og mener at enkelte kommentarer (selv mine) er useriøse, men det er som oftest om morgenen – så han er vel en b-plattform.

  13. avatarHenriette

    Superklar for å begynne å produsere julegodteri og julekaker i adventstida 😉 Har mammaperm så har forhåpentligvis god tid til sånn kos 😉

  14. avatarLinn

    Hei Kristine! Tusen takk for en fantastisk blogg som fortsetter å inspirere 🙂

    Jeg bare lurer på forskjellen på stevia og sukrin? Jeg syns stevia smaker myyye bedre enn sukrin når jeg topper det på grøten eller har det i youghurten, er det bare meg eller er det en forskjell?

    Linn 🙂

  15. avatarHilde L.

    Takk for tips om sko! Vurderer slike i gave til mannen. Har tilfeldigvis din mann herremodellen? I så tilfelle, kan han si noe om skostørrelsen?

  16. avatarYV

    Du er rett og slett en skjønnhet! Selv gjennom bildene ser jeg at du har en helt vanvittig utstråling 🙂
    Elsker marsipan, så takk for oppskrift!

  17. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Henriette: Åh, så kos da 😀 Da må jeg huske å titte innom siden din i ny og ne.

    @Linn: Hei Linn, tusen takk! Jeg bruker bare stevia i flytende form i bakst jeg, og synes sukrin gold er godt som strøsukker, men bruk det du synes er best – de er like bra 😀

    @Hilde L.: Bare hyggelig Hilde!
    Du mener sikkert disse;
    http://www.x-life.no/products/inov-8-fastlift335
    (Mannen min er ikke så heldig å være sponset dessverre, så han har kjøpt egne Adidas). Men, størrelsene skal være ganske normale – de sitter stramt på så de er i hvert fall ikke store i størrelsen.

    @YV: Du altså Yngvild 😳 Takk ♥
    Bare hyggelig!

  18. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Silje: Nei, jeg tar den lengste til $4 for da kommer den til posten – express kommer alltid på døra på formiddagen, og da er jeg på jobb – er så mye styr å avtale nye tider hele tiden 😀

  19. avatarSilje

    Okei, fordi jeg bestilte til 160,- (første gangen jeg gjorde det) og da var det umulig å ta på den til $4. Lurer på hva jeg ikke fikk til.. Hmm.. 😕

  20. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Silje: Som jeg har skrevet på iherb-innlegget så må pakken veie under 1,8 kg for at billigste frakten blir tilgjengelig. Tipper pakken din veide mer enn det 🙂

  21. avatarAnett

    Jeg lurer på om du vil anbefale meg disse skoene – jeg har vanskelig for å legge trykket på helene og prøver intenst å presse fra med tærne når jeg styrketrener – eller vil de gjøre vondt verre for meg ?

  22. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Pantora:
    Du kan prøve deg frem med 1 eggehvite, 80-100 g mandelmel, 40 g sukrin gold og 7-8 dråper stevia 🙂

    @Anett: Jeg har også slitt med å legge vekten på hælene, og disse skoene gjør jobben for deg. Jeg synes i hvert fall det var utrolig deilig, for nå kan jeg konsentrere meg om å løfte tungt og knipe rumpe og bein – ikke falle fremover eller til siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *