Endelig fredag!
Ratatouille: (uttales rata’toj) er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages av blant annet aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter, for eksempel basilikum eller timian, som freses og småkokes i olivenolje. Ratatouille kan serveres som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta.
Her har jeg altså frest sammen squash, gulrot, brokkolimos, hakkede tomater, hvitløk, løk, cherrytomater, paprika og aubergine i litt olje og kjøttbuljong. Perfekt rett å lage om man trenger å rydde ut litt fra kjøleskapet.
Krydret med havsalt og pepper. Servert med et par (lavkarbo)brødskiver.
Enkelt og veldig godt!
Jeg har nemlig fått en ny bestevenn på kjøkkenet, maizena! Perfekt til å tykne sauser og puddinger, samt glutenfritt.
- 25 g sjokoladeprotein (vanlije når du lager vaniljepudding)
- 1 ss maizena
- 2 dl melk
- 3-4 dråper stevia
- 1 ss kakao (droppes når du lager vaniljepudding)
Toppet med sukkerfrie m&m’s som jeg hadde med hjem fra NYC – får håpe vår alles kjære iherb tar det inn snart
Og med det ønsker jeg dere en riktig god fredag! ♥
.
Oooooo nesten som non stop jo! 😮 Maizena er veldig greit å bruke. Jeg bruker det i eggkrem!
@Lovelyliller.com: De smakte ganske likt smarties og m&m’s – godt! 🙂
Maizena er herved fast inventar på kjøkkenet.
Så utrolig godt det så ut! Ble plutselig litt sukkersyk, tsk tsk! Ratatouille er så godt! 😀 Tok med noen protein-konfekt kuler som «snop» på jobben i dag, snadder!
God fredag 😀 x
Jøsses! Så Skikkelig godt ut 🙂 Men i kveld har jeg ikke tålmodighet til å vente, så da blir det bønnesjokoladekake i stedet 😀
Den desserten så skikkelig god ut!! 🙂 Inspirerende å lese bloggen !
Hvordan virker maizena ? Har lurt litt på det, siden det er maisstivelse 🙂
Fiberfin f. eks. er jo også lages av mais, men har resistent stivelse som tas opp som fiber i kroppen og ikke som energi. Fiberfin er ikke fortykkende, men hvordan virker dette ?
Ooooh! Dette så svært fristende ut frøken!
Åhh namm! Også sukkerfrie M&M’s – så gøy!
God helg 🙂
hvor kjopte du de m&m posene?! er i NY naa og de maa jeg hamstre hjem!!
Var M&M’sene gode? 🙂
Bur i Florida for tida og går forbi desse kvar gang eg er på butikken! Trur eg må snike de meg meg neste gang… 🙂
Har maisen samme effekt virkning som xanagum?
@Julie @ WolfItDown: Smart! Nå er jo tiden for godterikuler/marsipan/konfekt 😀
God helg!
@Emms: Greit med noen kjappe løsninger og 😀
@Line: Takk for det!
Jeg har ikke satt meg inn i de forskjellige meltypene, men uten å ta helt feil så må de være forskjellig kvernet av skall/innmat av maisen. Fiberfin gir som du sier fiber, maizena gir stivelse.
@Solvor: Takk for det frøken ♥ 😀
@Malin Isaksen: Ja! Tusen takk, god helg! 😀
@karoline: Oi, nå spurte du vanskelig.. jeg var innom en haug av matbutikker der, så jeg husker ikke hvilken 😐
Kanskje de i butikken kjenner til m&m’s fra Atkins!
@Linda Marie Stuhaug: Tja.. ja, de var litt mer smakløse enn originalen, ellers gode. Gir farger på dessertene om ikke annet! 😆
@X mais: Jeg er redd xanthan gum gir en tykk, mer slimete konsistens.. men jeg er ikke sikkert, har ikke prøvd.
Har selvfølgelig ikke maizena i huset så får ikke laget det, hyl:p Får slikke på dataskjermen i stedenfor:p Hehe, neida.
Blir nok en rask tur på butikken om ikke så lenge! Fikk kokkosnøttmel i posten i går, så nå blir det helge-snack!:D
Åh nam, du lager altså så mye fint (og sikkert godt, jeg har ikke prøvd alt du har laget, haha). Visste ikke at atkins hadde M&M’s!
Får du skikkelig puddingkonsistens på denne? Prøvde å lage i dag, men etter maaange timer i kjøleskapet er det konsistensen fortsatt som tykk vaniljesaus! Smaken er god da 😀
Kreativt å blande alle de forskjellige sortene! Så kjempe godt ut! 😀 for å ikke snakke om desserten! Holy! Den så jo bare helt fantastisk ut!!!
@Marie: Hyyl! Håper du fikk laget deg noe godt i helgen allikevel 😀
@Karoline: Alt er selvfølgelig kjempegodt
Artig da – håper iherb tar de inn!
@Mariann: Ja, en fast, kremet pudding. Kanskje min spiseskje med maizena var mer toppet enn din, jeg er raus liksom
@Elisabeth Vega: Denne kan du jo prøve deg på, maizena er billig og tilgjengelig i butikken 😀
Hei 🙂 Bruker du vanlig bakekakao eller drikkekakao i oppskriften? Så veldig godt ut!!
@Jeanett: Vanlig bakekakao 😀