Dagens meny: Ratatouille og proteinpudding

Endelig fredag!

Ratatouille: (uttales rata’toj) er en grønnsaksstuing fra Provence i Frankrike. Retten lages av blant annet aubergine, løk, tomater, paprika, squash, hvitløk og urter, for eksempel basilikum eller timian, som freses og småkokes i olivenolje. Ratatouille kan serveres som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta.

IMG_9757

Her har jeg altså frest sammen squash, gulrot, brokkolimos, hakkede tomater, hvitløk, løk, cherrytomater, paprika og aubergine i litt olje og kjøttbuljong. Perfekt rett å lage om man trenger å rydde ut litt fra kjøleskapet.

IMG_9755

Krydret med havsalt og pepper. Servert med et par (lavkarbo)brødskiver.

Enkelt og veldig godt!

Sjokolade- og vaniljepudding
IMG_9604

Jeg har nemlig fått en ny bestevenn på kjøkkenet, maizena! Perfekt til å tykne sauser og puddinger, samt glutenfritt.

IMG_9608

 

Dagens meny: Ratatouille og proteinpudding
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 25 g sjokoladeprotein (vanlije når du lager vaniljepudding)
  2. 1 ss maizena
  3. 2 dl melk
  4. 3-4 dråper stevia
  5. 1 ss kakao (droppes når du lager vaniljepudding)
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Rist maizena ut i melken, tilsett stevia og gi det hele et oppkok – det begynner å tykne ganske fort. Hell det over i en bolle og pisk inn proteinpulver og kakapoulver, sett det deretter kjølig i et par timer.

IMG_9451

Toppet med sukkerfrie m&m’s som jeg hadde med hjem fra NYC – får håpe vår alles kjære iherb tar det inn snart ;-)

IMG_9610

IMG_9613

Og med det ønsker jeg dere en riktig god fredag! ♥

IMG_9615

.

18 tanker om “Dagens meny: Ratatouille og proteinpudding

  1. avatarJulie @ WolfItDown

    Så utrolig godt det så ut! Ble plutselig litt sukkersyk, tsk tsk! Ratatouille er så godt! 😀 Tok med noen protein-konfekt kuler som «snop» på jobben i dag, snadder!

    God fredag 😀 x

  2. avatarEmms

    Jøsses! Så Skikkelig godt ut 🙂 Men i kveld har jeg ikke tålmodighet til å vente, så da blir det bønnesjokoladekake i stedet 😀

  3. avatarLine

    Den desserten så skikkelig god ut!! 🙂 Inspirerende å lese bloggen !

    Hvordan virker maizena ? Har lurt litt på det, siden det er maisstivelse 🙂
    Fiberfin f. eks. er jo også lages av mais, men har resistent stivelse som tas opp som fiber i kroppen og ikke som energi. Fiberfin er ikke fortykkende, men hvordan virker dette ?

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: Smart! Nå er jo tiden for godterikuler/marsipan/konfekt 😀
    God helg!

    @Emms: Greit med noen kjappe løsninger og 😀

    @Line: Takk for det!
    Jeg har ikke satt meg inn i de forskjellige meltypene, men uten å ta helt feil så må de være forskjellig kvernet av skall/innmat av maisen. Fiberfin gir som du sier fiber, maizena gir stivelse.

    @Solvor: Takk for det frøken ♥ 😀

    @Malin Isaksen: Ja! Tusen takk, god helg! 😀

    @karoline: Oi, nå spurte du vanskelig.. jeg var innom en haug av matbutikker der, så jeg husker ikke hvilken 😐
    Kanskje de i butikken kjenner til m&m’s fra Atkins!

    @Linda Marie Stuhaug: Tja.. ja, de var litt mer smakløse enn originalen, ellers gode. Gir farger på dessertene om ikke annet! 😆

    @X mais: Jeg er redd xanthan gum gir en tykk, mer slimete konsistens.. men jeg er ikke sikkert, har ikke prøvd.

  5. avatarMarie

    Har selvfølgelig ikke maizena i huset så får ikke laget det, hyl:p Får slikke på dataskjermen i stedenfor:p Hehe, neida.
    Blir nok en rask tur på butikken om ikke så lenge! Fikk kokkosnøttmel i posten i går, så nå blir det helge-snack!:D

  6. avatarKaroline

    Åh nam, du lager altså så mye fint (og sikkert godt, jeg har ikke prøvd alt du har laget, haha). Visste ikke at atkins hadde M&M’s!

  7. avatarMariann

    Får du skikkelig puddingkonsistens på denne? Prøvde å lage i dag, men etter maaange timer i kjøleskapet er det konsistensen fortsatt som tykk vaniljesaus! Smaken er god da 😀

  8. avatarElisabeth Vega

    Kreativt å blande alle de forskjellige sortene! Så kjempe godt ut! 😀 for å ikke snakke om desserten! Holy! Den så jo bare helt fantastisk ut!!!

  9. avatarKristine

    @Marie: Hyyl! Håper du fikk laget deg noe godt i helgen allikevel 😀

    @Karoline: Alt er selvfølgelig kjempegodt :mrgreen: Artig da – håper iherb tar de inn!

    @Mariann: Ja, en fast, kremet pudding. Kanskje min spiseskje med maizena var mer toppet enn din, jeg er raus liksom :mrgreen:

    @Elisabeth Vega: Denne kan du jo prøve deg på, maizena er billig og tilgjengelig i butikken 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *