Aubergine og blåbærkake

Neida, ikke i én og samme kake.. jeg er riktignok eksperimentell, men det går en grense :mrgreen:

Jeg lovte å vise dere en ordentlig aubergine-middag etter at jeg lekte med den til Halloween.

Aubergine med vegetarkjøttboller
IMG_9618

Her finner du;
Brokkolimos med philadelphiaost
Ovnsbakt aubergine med quornboller
Gressløk
Tomat- og løksalat
Søtsterk sennep

Quornbollene er kjøpt i Sverige, men du får tak i quornbiter her hjemme. Du kan også lage dine egne kjøttboller av karbonadedeig. Bakes i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

IMG_9626

Aubergine er en plante som kom til Europa på 700-tallet, sannsynligvis fra Asia. Frukten fra planten inneholder solanin, den er derfor giftig (i store mengder) i rå tilstand. Den ble derfor av og til kalt The Mad Apple eller det gærne eplet.
Auberginen er internasjonalt anerkjent, og brukes over nesten hele verden. Den er relativt stor og avlang med dyp sortlilla farge og hvitt kjøtt.

Under finner du flere retter med denne fantastiske grønnsaken;
(trykk på bildet for å komme til oppskriften)

Moussaka
aubergine2

Kikertburgere med auberginebrød
aubergine3

Ovnsbakt aubergine med kjøttfyll
aubergine

Og dessert i dag;

Blåbærkake
IMG_9883

 

Aubergine og blåbærkake
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 2 egg
  2. 20g easy bake (eller kakemiks)
  3. 20g kokosmel
  4. 30g sukrinmelis
  5. 1 ts bakepulver
  6. en klype salt
  7. 1-1,5 dl skummet melk
  8. 150g blåbær
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
IMG_9868

Pisk egg luftig, tilsett det tørre litt etter litt. Ha i litt melk til du får en passe tykk røre.
Hell røren lagvis i en form sammen med blåbær. Jeg brukte en liten aluminiumsform á 10×12 cm.
Inn i ovnen på 170 grader i 25 – 30 minutter.

IMG_9898

Den er søt og god i seg selv, men du må gjerne lage ostekrem eller annen glasur om du vil.
Jeg gikk for en enkel versjon med et dryss sukrinmelis.

IMG_9907

Har du ikke en passende form, kan den også lages som muffins eller pannekaker.

IMG_9900

Håper dere får en fin kveld videre!

.
P.S TAKK for alle hyggelige ord og forhåndsbestillinger av ny bok  ♥

19 tanker om “Aubergine og blåbærkake

  1. avatarVeronica

    Du får det til å se så godt ut – og så enkelt ut!
    Sunt blir ikke godt når jeg lager det, det blir tørt og smaker sagflis.. Jeg prøvde å lage karamellmuffinsene du la ut for en liten stund siden, og de var veldig rennende da jeg putta de i formene, men skikkelig tørre når jeg smakte på de…
    Er det normalt?

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Veronica: Det kommer helt an på hva slags bakepro/proteinpulver du bruker, bruker du easy bake?
    Du unngår at de blir veldig tørre ved å ha dem i ovnen et par minutter for lite, eventuelt tilsetter kesam, fruktmos o.l.

  3. avatarVeronica

    Jeg bruker easybake, men da skal jeg prøve tipsene dine neste gang!
    Tusen takk 🙂 Og tusen takk for en veldig fin og inspirerende blogg!

  4. avatarKristiane

    Den blåbærkaken skal testes snarest! Prøvde mokkamuffinsene dine her om dagen, men jeg klarte dessverre å ødelegge de litt ved å ha for mye stevia vanilje i osteblandingen, så det smakte ikke så bra! Takk for masse deilig matinspirasjon! 🙂

  5. avatarTorunn

    Det ser kjempegodt ut!
    Hvor er det man får tak i quorn generelt? Og quornboller?
    DIgger at du har med vegetaroppskrifer!! 🙂

  6. avatarStine

    Hei!

    Takk for en utrolig inspirerende blogg. Bruker den mye, og har snart prøvd alle oppskriftene dine i den første boken. Forhåndbestilte bok nummer 2 i dag, og gleder meg masse til den kommer.

    Ha en fortsatt fin dag!

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Solvor: Tusen takk ♥ 😀

    @Linda Marie Stuhaug: Jeg har blitt litt hekta, må alltid ha en i kjøleskapet 😀
    Takk!!

    @Veronica: Håper det blir bedre neste gang da, eventuelt kan du erstatte noe av easy bake med havremel, kakemiks, mandelmel eller mer kokosmel – disse typene pleier å gi mer saftighet.
    Takk!

    @Kristiane: Isj, jeg har også vært litt for ivrig med steviaen i ostekrem noen ganger.. pleier heller å kjøre på med mer sukrinmelis 😀

    @Ingrid: Det aner jeg ikke dessverre.. Men tipper wholefoods eller lignende markeder har masse spennende 😀

    @SweetCandyDreamer: Takk for det 😀

    @Torunn: Takk! Vegetar er bra og godt 😀
    Quorn selges i de større matbutikkene – ligger som oftest i fryseskap. I Norge har de biter, fileter og farse. I Sverige har de i tillegg disse bollene.

    @Stine: Så hyggelig av deg! Tusen takk ♥
    Og riktig god onsdag!

  8. avatarElisabeth Vega

    FYTTII blåbær kaka så ekstremt god ut!! Søren at jeg ikke har fått kjøpt easy bake enda… Soon!!

  9. avatarKristine E.

    Går det an å bruke Bake pro? Fra Nanox. Lurer egentlig på det når det gjelder alle oppskriftene.
    Nettopp «oppdaget deg», og blitt veldig inspirert! Nettopp mottatt pakke fra iherb, og bestilt div på treningssenteret mitt av andre produkter. Blir nok mer fremover, vil prøve denne «livsstilen». Takk for super inspirasjon!! 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *