Ovnsbakt torsk og søte donuts

Hei!

Se hva jeg har spart til dere denne mandagen;

Inneholder adlinker

IMG_9710

Nam!

Men, vi får ta det i riktig rekkefølge som vanlig.
Middagen under er til alle dere som liker torsk, men også til dere som tror dere ikke liker torsk.

Torsk er såpass magert og med lite smak, at den fortjener litt ekstra rundt seg. Tomatsaus er helt nydelig til, prøv!

Ovnsbakt torsk med tomat og parmesan
IMG_9182

Tomatpuré (eventuelt mos hele tomater eller en boks med hakkede tomater)
Torsk
Smør
Brokkoli
Parmesan
Hvitløk
Salt & pepper

Her har jeg altså en form med tomatsaus – jeg fant en boks lignende hakkede tomater, bare med puré – torskestykker med en liten smørklatt på, brokkoli, finhakket hvitløk, fersk, revet parmesan, salt og pepper.

IMG_9188

Inn i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.

Du kan også prøve med kylling eller laks som proteinkilde.

Og så desserten;

Donuts
IMG_9707

Noen som kjenner de igjen?

IMG_9747

Originaloppskriften finner du nemlig i boka mi – på side 43.

Det som er fint er at dere vil finne flere passende oppskrifter på sunn julebakst i vinter-kapittelet nå :grin:

IMG_9735

 

Ovnsbakt torsk og søte donuts
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 2 store egg
  2. 20 g easy bake (eller kakemix)
  3. 15 g kokosmel
  4. 5 dråper stevia vanilje
  5. 2 ss sukrin gold
  6. 1-2 dl skummet melk
  7. 40 g mørk sjokolade
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
En litt annerledes oppskrift enn i boka, men fortsatt ganske lik.

Pisk egg og søtning til eggedosis, tilsett det tørre og ha i melk til du får en tykk muffinsrøre. Hell i 6 former og inn i ovnen på 170 grader i ca 20 minutter.
Jeg har kjøpt donut-former på e-bay.

Sett de kjølig (gjerne i fryser) mens du smelter mørk sjokolade i mikro eller vannbad, og dypp donutsen (et par ganger) i sjokoladen.

Hver donut med sjokoladetrekk inneholder 78 sunne og proteinrike kalorier.

IMG_9743

De forsvant veldig fort… ned i min mage.

Og når jeg først er i det sukkersøte hjørnet, så tenkte jeg at det var på tide å vise dere min siste anskaffelse.

IMG_8658

Titt tei!

IMG_8598

Ja, årets vinterjakke ble altså rosa. Til mitt forsvar så har jeg et par svarte fra før, og ikke minst en nyinnkjøpt kåpe som er blå. Dessuten er jeg så heldig at jeg er kommet i den alderen hvor jeg ikke bryr meg om hva andre mener om klær og farge.

Var den ikke fin da?

page2

Jeg blir i hvert fall veldig glad av den. Varm og god, og med fuskepels.

Jakken fra Röhnisch finner du HER.

Det er nesten så jeg håper at kulda skal komme for fullt nå.

26 tanker om “Ovnsbakt torsk og søte donuts

  1. avatarTone

    donutsene skal desisdert prøves! de kan kanskje hives i en muffinsform også? 🙂
    og.. når får vi høre mer om boka di? 😀 ligger allerede på juleønskelista!

  2. avatarSynne

    God mandag!! Har du forslag til et godt turantrekk for kjørlige høstturer i skog og mark? Tenkte meg Kari Traas ulloverdel med en jakke over (varierende etter temperatur) så det er bukse jeg er mest på jakt etter! Vil helst styre unna helt trange løpetights, en deilig bukse men likevel «treningsvennlig» når man setter opp tempoet og går «treningsturer» og blir svett. Hvis du skjønner hva jeg sikter etter 😀

  3. avatarkristin

    Du kan jo bli konditor du:)Såg nam nam ut. Den jakka passa du perfekt i. Blei nesten litt misunneleg her:). Rosa er jo berre LEKKERT på sporty damer.
    Klem

  4. avatarMonica

    Nam, donuts! De så gode ut 🙂

    Jakka er kjempe fin!! Sett på den selv :)) men tenker å kjøpe svart… Selv om jeg også elsker rosa :)) hvilken størrelse har du i jakka? Hvordan synes du den er i størrelsen?

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tone: Ja, det vil jeg tro går bra 😀
    Jeg avventer svar fra forlaget nå, så jeg håper jeg får lagt ut mer info i løpet av uka!

    @Maria: Hei! Den er ganske behagelig i størrelsen ja, jeg har str S.
    http://www.x-life.no/products/bb-baggy-soft-pant

    @Solvor: Herlich 😆 Det er jeg sikker på at du er og!

    @Et sprekere liv: Du må dele bilde av dem da 😀

    @kristin: Veeel.. :mrgreen: Rosa er jo nesten et must for oss sporty jenter! Stor klem

    @Monica: Takk! Jeg har fjorårets modell i svart, så derfor gikk jeg for rosa i år. Svart er også lekkert 😉 Om du vipper mellom to størrelser, så ville jeg ha gått opp en. Jeg har str 38.

  6. avatarBanan

    Vil gjerne utfordre deg i å lage krembanan fra nida uten smør, sukker, egg og glutenmel, med samme smak og konsistens av flytende fyll.
    Håper du klarer det, for den vil jeg Gjerne lage 😀

  7. avatarKaren

    Nam! Dette skal jeg lage om uke da jeg kommer hjem fra ferie i USA! Har ikke spist mye fisk her nede desverre.. Liker kjempegodt bacalao med torsk og tomater så jeg kommer garantert til å like dette også!! Takk for tips! Og jakka kledde du:-)

  8. avatarHanne

    Hahaha, jeg ler så jeg rister! Så det første rosa jakke-bildet, og utbrøt «titt tei», før jeg 2 cm lenger nede på skjermen leser nettopp disse ordene 😆
    Donuts! Ooh! Yummy yummy but not in my tummy 😯 Godt jeg skal hjem til stort selskap til helgen, vil ha kaakeeee! 😈 :mrgreen:

  9. avatarTrine

    Hei Kristine!
    Jeg har kjøpt boken din, og ELSKER den, sitter å bare drømmer meg bort i mat flere ganger i uken. Men her om dagen prøvde jeg å lage sitronmuffinsene dine, og de ble ganske mislykkede.. Skal de bli seende ut som på bildet i boken? For røren min ble alt for tykk i forhold til hva en muffinsrøre pleier å være. Og så ble de veldig gummiaktig og lite luftige, vet du hva jeg kan ha gjort galt? :p de ser jo såå gode ut så har så lyst til å få det til bra! 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Inger Johanne: Jeg blir også skikkelig glad av friske farger 😀 Takk ♥

    @Lovelyliller.com: Lilla er jo også lekkert 😉

    @Banan: Vet du, jeg har aldri spist krembanan 😯

    @Karen: Da vil du nok like dette! Takk 😀 Og god tur hjem når den tid kommer!

    @Hanne: Haha, vi blir likere og likere med åra :mrgreen:
    Det var da enda godt! Fløytekake?

    @Kristine: Jeg husker ikke nøyaktig hvilken selger jeg kjøpte fra, men de ser slik ut:
    http://www.ebay.com/itm/Donut-shape-Silicon-Baking-Cake-Chocolate-Pudding-Dessert-Mold-Party-Wedding-/261234392628?pt=Bakeware&hash=item3cd2c87e34

    @Michelle: Takk 😎 😆

    @Trine: Tusen takk! 😀
    Ja, det pleier som regel å være to ting;
    1. Eggehviten(e) blir ikke pisket godt nok (skal kunne snu bollen på hodet).
    2. Bruker fiberhusk istedet for xanthan gum. Jeg har aldri brukt fiberhusk selv, men har i ettertid skjønt at fiberhusk er kraftigere og gjør bakst gummiaktig – prøv med halv mengde eller dropp det neste gang.

  11. avatarLissi

    Aha…Takk for info om fiberhusk vs xanthan gum.. Jeg har fiberhusk og blir egentlig litt «misfornøyd» når jeg bruker det i oppskriftene dine… Lagde de sitronmuffinsene rett etter at bok 1 kom ut og husker de ble mislykket hos meg og… Får man kjøpt xanthan gum på iherb? Kanskje du kunne linke til den du bruker?

    Jakka var knallfin 🙂 Selv er jeg nok mer jordfarge typen -men rosa er veldig fint og kledelig til deg 🙂

  12. avatarTrine

    hm, eggehviten pisket jeg veldig, nesten så den ble litt skumaktig, kanskje det var for mye?? Bruker xanthan gum så det var veldig rart :-/

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lissi: Da ville jeg ha droppet fiberhusk og investert i xanthan gum:
    http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Xanthan-Gum-Gluten-Free-8-oz-1-2-lb-226-g/9503?ic=2&flt=0000?rcode=VIG677
    Jeg er begge deler, som oftest «jordlig» – men rosa må på innimellom :mrgreen:

    @Trine: Det var nok heller litt for lite – eggehviten skal stivpiskes, det betyr at den skal bli så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ut 🙂

    @Hanne: Jeg krysser fingrene for deg 😆

  14. Tilbaketråkk: Innbakte kjøttboller og moccabar | Mat til muskler

  15. avatarMonica

    Takk for svar ang jakka 🙂 jeg synes også den rosa var kjempe fin! Hehe. Er den også varm nok på de kaldeste vinterdagene? Hehe 🙂 jeg står mellom 36 og 38. Bruker både small og medium i jakker fra før. 38 ser jo veldig bra ut på deg :))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *