Å lage sunn mat tar ikke lang tid!

Jeg vet at mange tror det og roser meg opp i skyene for at jeg har tid og ork, men det er virkelig ikke noe mer tidkrevende enn såkalt vanlig ferdigmat.

Jeg har en fulltidsjobb ved siden av bloggen, og i tillegg til å trene, være sosial, være en god datter, kone, crazy catlady, søster og venn, så hverken kan eller ønsker jeg å bruke timevis på kjøkkenet.

enkelt-tile

Ja, jeg trives på kjøkkenet og er heldig som er såpass kreativ og glad i mat som jeg er – men jeg liker også at det går raskt og er enkelt.
I snitt bruker jeg vel 5 minutter på sunn bakst (jeg gjør jo noe annet når ting står i ovnen eller kjøleskap), og 20 minutter på middag.

Nå er kanskje dette blitt enkelt for meg fordi jeg har gjort det i snart 6 år, men sånn blir det med ting man gjør hver dag – så det er fullt overkommelig for andre.
Det er derfor jeg gjerne vil dele alt dette med dere! Kan jeg, kan dere – og det har heldigvis mange funnet ut allerede.

enkelt6-tile

Jeg tror mye handler om råvarene. Er man flink til å prøve ut nye ingredienser og kombinasjoner, så blir det automatisk mer «fest» over det hele.

Det morsomme er at jeg har fått tilbakemeldinger på begge deler – flere tror som nevnt at det jeg lager tar fryktelig lang tid og er vanskelig, mens andre lurer på når jeg kan komme med litt «finere» gourmetmat  :mrgreen:

Sistnevnte kommer nok ikke til å skje, jeg liker rask, enkelt og smakfull muskelmat!

Det gjør tydeligvis mange av dere også – instagrambilder tagget med #kriweb under:

[instapress tag=»kriweb» piccount=»80″ size=»90″ effect=»0″]

God lørdag!

7 kommentarer til “Å lage sunn mat tar ikke lang tid!

 1. Julie @ WolfItDown

  Lekkert!
  Det er sant som du sier, føler mange ofte spør meg hvordan jeg har tid til og lage det meste fra skrætsj (som man sier på godt norsk, høhø), men saken er at det ikke tar fryktelig lang tid så lenge du vet noenlunde hva du skal lage 🙂 Jeh planlegger som regel middager på søndagen, handler inn, så har jeg til onsdagen. Pappa sier alltid «Det virker som du aldri har samme retten to ganger!», men det er fordi det er så gøyt og prøve ut nye ting!
  Neste skritt må bli og prøve og improvisere slik som du er så flink til, men det – det tar litt lengre tid, eller? 🙂

  Håper du har en fiiin lørdag Kristine 😀 x

 2. Solvor

  JA! Supert innlegg Kristine! Kjempe viktig at du (som er kjent og mange ser opp til) informerer om dette! Kanskje flere faktisk forstår det, og gir det et forsøk da! Herlig Kristine! Mange nydelige matretter her! Men du, de sjeene dine, de var fantastisk søte! Hvor har du fått tak i dem a? Ha en herlig lørdag vakre kvinne!

 3. Mari

  Så gøy å se at et av instagram bildene mine er med! 😀 Du er utrolig inspirerende! Det er veldig gøy å lære seg å lage sunn snacks… Vaniljefudge fra boken din er en stor favoritt her i huset! De er bedre enn selv de «ordentlige» karamellene 🙂

 4. Linda Marie Stuhaug

  Wow, fant to av mine instagram bilder! Så kjekt 🙂
  Heilt enig med deg i innlegget – eg får så mange spørsmål om korleis eg får tid å spise sunt og lage så masse god mat. Det tar (oftest) IKKJE lengre tid enn å sette en ferdigpizza i ovnen og vente på at den skal bli klar! Sunn mat er god og rask mat <3

 5. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Fra skrætsj ja 😆
  Ja, nei.. jeg tenker veldig mye på mat, så dukker det plutselig opp idéer i hodet mitt :mrgreen: Eller så blir det rett og slett et resultat av hva jeg har tilgjendelig hjemme. Jeg tror man dekker variasjonene ganske greit om man eksperimenterer med proteinkilden + grønnsaker i forskjellige former (strips, panert, ovnsbakt, mos osv), nøtter og frukt.

  @Solvor: Ja, jeg håper jo det! Jeg er absolutt ingen kokk eller ekspert, så alle kan få til dette 😀
  Jeg fikk de fine skjeene i gave, men det er merket Alessi – tror nok flere steder som f.eks Kitchn, Traktøren o.l har dem.

  @SweetCandyDreamer: Masse godt ja – takk for det 😀

  @Line: Jeg pleier å bruke en sprayolje 😀

  @Mari: Hurra! Tusen takk, koselig!! (Selv om jeg ikke er enige i at de slår ekte fudge, haha)

  @Linda Marie Stuhaug: Ja, jeg kjenner de igjen! 😀
  Bra vi er flere som sprer det glade, sunne matbudskap ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *