Fristelser med gresskar

Hei dere!

Jeg har samlet sammen 8 av mine favoritter laget med gresskar.
(Kanskje ikke noe stor overraskelse at 7 av de er sunne desserter..)

gresskar-tile

Har du ikke gresskar eller gresskarpuré tilgjengelig, kan den i mange tilfeller erstattes med for eksempel søtpotet, gulrot eller banan.

1. Nøttekaramellkake gresskar

Oppskrift:
2 egg
5 dråper stevia karamell
2 ss sukrin gold
2 scoops kakemix
1 scoop mandelmel
3-4 ss gresskarpuré

Pisk egg luftig med stevia og sukrin, tilsett puré og deretter tørrvarene til du får en passe tykk kakerøre. Hell i en liten form og bak i ovnen på 160 grader i ca 25 min.

Topping:
En håndfull pecan nøtter
En håndfull cashewnøtter
2 ss yaconsirup

Bland alt sammen og smør over kaken, det er så godt!

2. Gresskarostekake gresskar2

Oppskrift:
1/2 boks gresskarpuré (2-2,5 dl)
1 egg
100g philadelphiaost
40 g vaniljeprotein
2 ss sukrin gold
5 ss sukrinmelis
5-6 dråper stevia vanilje

Bland alt sammen, fordel på 3 store, amerikanske muffinsformer (eller 5-6 mindre). Inn i ovnen på 180 grader i 25-35 min – alt ettersom størrelse på formene.
Servert med bringebærsyltetøy.

3. Gresskarfudge gresskar7

Oppskrift:
250 g gresskarpuré
3 ss cocosa
2-3 dadler
3 ss sukrin gold
5 dråper stevia karamell
1 ts kanel

Vroom vroom i blender – hell i en passende beholder med plastfolie i bunn og sett kjølig en times tid.

4. Gresskarsuppe med en smak av appelsin gresskar6

Oppskrift:
500 g gresskar
0,8 dl kyllingkraft
1 ts smør
1/4 finhakket chili
Saften av en halv appelsin
Salt & pepper

Slik gjør du:
Fjern skall og kjernene (ta vare på disse da de kan ristes og nytes som snacks), og del gresskar i mindre biter. Kok det i kyllingkraft med litt smør, chili, appelsinsaft, salt og pepper, i ca 20 minutter. Mos alt med en stavmikser og voilá!
Har du ferdig puré er det bare å varme opp alt (med litt mindre kraft) et par minutter før du blender sammen.

5. Karamellpudding
gresskar5

Denne finner du i boka Sunnere & sterkere!

6. Høstmuffins gresskar3

Oppskrift:
3 egg
1 eggehvite
6 ss sukrin gold
5-6 dråper stevia karamell
1 dl mager kesam
60g mandelmel
20g kokosmel
3 ts kanel
2 ts kardemomme
1/2 (ca 300g) (muskat)gresskar
1 ts bakepulver
1 ss yaconsirup
1,5 – 2 dl melk/vann (til du får en tykk røre)

Du kan starte med å sette ovnen på 200 grader og dele muskatgresskaret i to. Jeg gravde ut litt av fruktkjøttet først, deretter satte jeg den inn og bakte i ca 25 min. Altså 50/50 fersk og bakt fruktkjøtt, men du kan like gjerne bruke bare en av delene.
(Husk å ta vare på kjernene, de kan ristes i ovnen og lages som snacks).

Bland alle ingrediensene sammen utenom en eggehvite og la det svelle et par minutter, imens kan du stivpiske eggehviten. Vendes forsiktig inn og hell røren i smurte muffinsformer (jeg brukte store, amerikanske). Inn i ovnen på 200 grader i 18-20 min.

Jeg fikk 7 store muffins som veide 100 g (!) hver, så næringsinnholdet per 100 g blir altså:

Kcal: 96
Protein:
 9 g
Karb: 6 g
Fett: 4 g

Glasuren er philadelphiaost rørt med litt sukrinmelis.

7. Gresskarrullekake
gresskar4

Oppskrift:
150 g gresskarpuré
3 eggehviter
25 g bakepro (eller vaniljeprotein)
10 g mandelmel
1 ts xanthan gum
30 g sukrinmelis
5-6 dråper stevia vanilje
2 ts kanel

Vaniljeostekrem:
1/2 boks kesam
1/2 boks lett philadelpia
10 dråper stevia vanilje
20 g sukrinmelis

Rør to eggehviter sammen med gresskarpuré, bakepro, mandelmel, xanthan gum, sukrinmelis, stevia vanilje og kanel. Stivpisk den siste eggehviten og vend inn i røren til slutt.

Bre røren utover et bakepapir i en stor firkant eller rektangel – alt ettersom du ønsker en lang eller tykk rullekake.

Inn i ovnen på 180 grader i ca 15-17 min.

Avkjøl i noen minutter, smør vaniljeostekrem over, rull og nyt.

8. Kakekonfektkuler
gresskar8

Disse er laget av den første oppskriften – nøttekaramellkaken.

Etter 20 min i ovnen er kaken nemlig fortsatt litt bløt i midten, avkjøl og skjær ut midten, rull, og legge kulene i fryseren mens du smelter sjokolade.

Dypp dem i sjokoladen – og siden de har vært et par minutter i fryseren vil sjokoladen stivne ganske raskt, hvis ikke så sett dem i kjøleskapet noen utålmodige sekunder. Du kan også stikke pinner i disse og lage cakepops.

.
Noe som fristet? :grin:

22 kommentarer til “Fristelser med gresskar

 1. Alicja

  OMG!!! :mrgreen: Og du spør om noe fristet? Jo, alt! :mrgreen: Skal prøve å få tak i gresskar for å lage suppe og muffins :mrgreen:

 2. Madde

  Nydelig alt sammen :mrgreen: .

  Og fra det ene til det andre, har du prøvd iherb peanutmelet i gul pakke (tilklistret – ikke luftig pose)? Om det er omtrent det samme som PB2- melet (var det PB d het?) i plastglass? Skal lage konfekten din, men har ikke nok på glasset. 😥

 3. Camilla

  Hei!

  Trenger noen gode råd ang vektnedgang. Trenger å gå ned 9 kilo. Vet du hvilke matvarer jeg spise da?
  Evt, hjelper du meg mot betaling?

  Mvh

 4. Michelle

  Jippi, her er det masse gode tips til hva jeg kan prøve ut når gresskarpureene faller ned i postkassen min 😆 takker

 5. Jenny

  Hei! Jeg lurte på om du kunne laget et innlegg i forhold til maten du lager, altså om det er mulig å gå ned med den? evt fett%. og om det er bra og spise maten du lager? eller burde kaker osv som du lager, vente med å lages til helgen? 🙂

 6. Lene

  Nomnom! Har nett skåret ut to halloweengresskar, så nå har jeg en stor kjele med gresskarpuré på gang.
  Om det er noe igjen etter suppe og pai, må jeg teste ut noen av oppskriftene dine 🙂

 7. Stine - Bakekona

  Åh – jeg er gresskarfrustert! Jeg kjøpte et gresskar forrige uke, og tenkte at «Dette blir spennende. Nå er jeg jo ikke kresen lenger» I går kveld fikk jeg endelig fingeren ut til å rense dette gresskaret, som tydeligvis går under kategorien pyntegresskar. Lagde puré, og i kveld skulle jeg eksperimentere. Men det smaker jo ingenting! Makan til mye styr for litt av en skuffelse. Og så kommer du med disse herlige fristelsene! Haha.. Jeg vil også ha! Så nå vet jeg ikke. Jeg har jo kun sett disse «Halloween»-gresskarene. Men når du legger ut slike bilder blir jeg jo nysgjerrig igjen på hva gresskar egentlig smaker!
  Puh – det var godt å få tømt seg 😉 Takk for fristende bilder og for enda litt mer frustrasjon 😉

 8. Elin

  Etter å ha lest innlegget og sett de herlige desserten dine skjønner jeg jo at jeg må få smaket gresskar. Så imorgen blir det rett på butikken for å kjøpe gresskar og gjøre det «the old fashioned way» ved å lage gresskarpurè, for så å sette igang med bakinga 🙂

 9. Kristine

  @Alicja: Koselig å høre :mrgreen: Kos deg!

  @Madde: Takker 😎 😀
  Jeg har aldri testet det, men det skal være det samme ja.

  @SweetCandyDreamer: Hyggelig å høre 😀

  @Therese: 😆

  @Missjeannne: Takk for det! 😀

  @Camilla: Hei! Jeg hjelper til med skreddersydde kostholdsprogram mot betaling ja – du kan sende en mail til program@kriweb.no
  🙂

  @Kari G: 😎 Takk!! 😀

  @Lovelyliller.com: Så deilig – kos deg med gresskar! Både utskjæring og mat 😀

  @Michelle: Hurra! Venter på gresskarpurépåfyll selv 🙂

  @Jenny: Hei! Ja, det kan jeg godt gjøre.
  Alt du finner på siden min er for øvrig sunt og proteinrikt og kan spises hver eneste dag om man vil 🙂

  @Lene: Nice! Det må du gjøre. Kos deg med oransje mat fremover 😀

  @Kristina: Hyggelig å høre, takk 😀

  @Stine – Bakekona: Her er det meningen å dele fristelser og frustrasjon, så bare å tømme seg 😆
  Jeg tror feilen ligger i størrelsen på gresskaret ditt, det er rett og slett litt for stort og dermed smakløst. De mindre gresskarene smaker mye, smaken minner om en blanding av søtpotet og gulrot.
  Jeg har brukt lillebroren til gresskaret ganske ofte, muskatgresskar (mindre, avlang, gul) – kanskje det hadde vært noe?

  @Elin: Så deilig! Husk å kjøpe de mindre gresskarene, eventuelt muskatgresskar 🙂

  @Karin: Jeg er fan av ferdig gresskarpuré – den jeg linker til – ellers bruker jeg ofte muskatgresskar 🙂

 10. Agnes

  Hei!
  Alt så godt ut, gitt! Har ett gresskar og vil lage en av dessertene ikveld,hvilken vil du anbefale da? Har du en favoritt? 🙂

 11. Ann Kathrin

  Ja, Nam, så mye godt! Må velge meg ut noen favoritter og lage noe av dette 🙂 Takk for gode oppskrifter.

 12. Stine - Bakekona

  Mannen sier jeg skal gi opp, men jeg er så vanvittig sta! Så til helgen blir det gresskar-jakt, og også en bestilling fra iHerb med en boks gresskarpuré! Nå har jeg forsåvidt både søtpotet og gulrot liggende, så kanskje jeg bare skulle mikset de da! Haha. Nei da. I’m going for the real thing!

  Jeg lo godt da jeg så Halloween-tallerkenen din på Instagram! 😉 Det er lov å leke litt med maten 😉

 13. Tilbaketråkk: Mat i regnbuens farger | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.