Gresskarrullekake

Inneholder adlinker

Ja, jeg har blitt gresskarfrelst. Jeg blir det hver høst egentlig, synes det er mye bedre enn både søtpotet og gulrot – selv om jeg liker det og.

Er du ikke heldig å ha ferdig gresskarpuré, så har de fleste større matbutikkene små, søte gresskar stående – det er virkelig sesong for det nå.

IMG_8750

Gresskarrullekake
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 150 g gresskarpuré
  2. 3 eggehviter
  3. 25 g bakepro (eller vaniljeprotein)
  4. 10 g mandelmel
  5. 1 ts xanthan gum
  6. 30 g sukrinmelis
  7. 5-6 dråper stevia vanilje
  8. 2 ts kanel
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
IMG_8744

Rør to eggehviter sammen med gresskarpuré, bakepro, mandelmel, xanthan gum, sukrinmelis, stevia vanilje og kanel. Stivpisk den siste eggehviten og vend inn i røren til slutt.

Bre røren utover et bakepapir i en stor firkant eller rektangel – alt ettersom du ønsker en lang eller tykk rullekake.

Inn i ovnen på 180 grader i ca 15-17 min.

IMG_8763

Vaniljeostekrem:
1/2 boks kesam
1/2 boks lett philadelpia
10 dråper stevia vanilje
20 g sukrinmelis

IMG_8756

Dette var utrolig godt, anbefales på det varmeste!

IMG_8764

Snikspiser mens jeg tar bilder.. omnomnom.
:

Minner om at det er siste dagen med halv pris på bestselgeren Doris.

Det vil si kun 325 ,- Et kupp som vi sier på godt norsk.

IMG_9519-horz-vert

Tykt og stramt stoff, passe bred i midjen. Grått er allerede utsolgt, men det er flere størrelser igjen i den svarte med enten grønne eller rød/rosa striper.

Ellers er det korrekturlesing av bok, trening og fårikål som står på agendaen i dag.

Ha en fin søndag! ♥

28 tanker om “Gresskarrullekake

  1. avatarMonica

    Hei 🙂 Har du noen oppskrifter hvor du har brukt Yacon Powder, eller kan jeg bruke det istede for yacon sirup i de oppskriftene du har brukt det? Har en pose yacon powder jeg gjerne skulle ha brukt opp før den går ut på dato 😉 Håper du har noen gode tips til hva jeg kan bruke den til 🙂

  2. avatarHanne

    Nå er det så lenge siden jeg har surret meg innom her at jeg må tillate meg å kommentare en flere innlegg under ett 😯
    Først og fremst: de matbildene dine..herreguuuud! Blåbærpannekakene må være det beste og mest fristende bildet jeg har sett her (tror jeg), og de marmorsjokolademuffinsene..sikler nesten her jeg sitter 😀
    Så utrolig kult at Radisson benytter seg av oppskriftene dine, det vi fikk av «brainfood» på Plaza i Oslo stod nemlig ikke i stil med hva de skrev om konseptet.. 🙄 Ja takk til mer proteiner!

    Nå gleder jeg meg til flere smakebiter (hehe) fra boken din, ha en riktig god søndag!!

  3. avatarKristine

    @Birgitte: Takk – det var veldig godt! 😀

    @Oddveig: Hei! Da må du nok innom en utenlandsk butikk, jeg kjøper fra nettet 🙂

    @maren sørum: Kokosmel eller havremel kanskje? 🙂

    @Monica: Det vil ikke erstatte yaconsirup i den forstand at den gir seighet, men den gir definitivt en god karamellaktig smak så tilsett det gjerne neste gang du baker 😀

    @Hanne: Hei, hyggelig å se deg her 😀 Og tusen takk for bildeskryt, det varmer veldig – det er jo så gøy i mitt lille amatør-studio.
    Åh du har testet brainfood, ja da håper jeg de serverer mer proteiner i Longyearbyen og andre steder!
    Gleder meg til å vise dere mer, forsiden er straks i boks nå. God søndag til deg og! 😀

  4. avatarKathrine Beate Solheim

    Nydelig rullekake❤️ Da bestilte jeg meg en Doris ❤️ Gleder meg til den kommer ❤️Ha en fin søndag videre❤️

  5. avatarLilyMi :)

    PS. Har faktisk laget mint sjokolade oppskriften mange ganger, før oppskriften kom ut her. Ja faktisk helt siden 2010 de er mega gode
    Hjemmelaget After eight er faktisk det beste jeg vet m valg av sjokolade, Wh her mint ;p
    😛
    Har også laget en sjokolade med flytende mint inni, åh namna, Kristine
    Den må du teste!

  6. avatarLissi

    Gleder meg til bok nr 2 kommer 🙂 Har sikret meg en Doris jeg og + to jenser/jakker og zma… Hurra for juleutsettelse og giro først i februar 😉

    God søndag videre!

  7. avatarLene

    Det så jo veldig godt ut! Skjønner veldig godt gresskardilla’n din. Det er så mye godt man kan lage av det! Jeg syns gresskarsuppe er myyye bedre enn den berømte blomkålsuppe Gresskarpai med en dæsj is er aldri feil, gresskar i søt kokosmelk, og ikke minst gresskarutskjæring til hæælåviin!

    Det ble en ny Alma for 2 uker siden (tenk, det ble en GRØNN!), så da ble det en ny Doris nå 🙂 Takk som frister 😉

  8. avatarJenny

    Å herregud de så gode ut!! Kan du ikke bare lage ett bakeri eller noe så vi som ikke klarer å bake noe særlig kan kjøpe? 😆

  9. avatarMadeleine

    Hei. Jeg følger både treningsopplegg og oppskrifter fra første boken din og elsker den proteinrike livstilen men ofte sliter jeg med å bli veldig sulten på kvelden selv etter frokost, lunch, middag og dessert etter oppskrift og da blir det mer proteinbarar og frukt eller enda ett måltid.Hadde du det sånn på starten selv ? Spiser du noe kveldsmat forresten? Har du noe tips generelt i forhold til det ? Du er så flott 🙂 håper på svar. Klem

  10. avatarMadde

    Hmpf, hva man ikke har i skapet etter å ha kjøpt Webers bok! :mrgreen: Her må jeg ha både gresskarpure og bakepro og masse annet fint i påkrypende tilfelle det kommer noe nytt og fristende fra deg.

    Må handle inn ekstra med sukkerfri sjokolade til julebaksten, for småkakene og muffinsene dine liker alle i familien.

  11. avatarLin

    Takk for mange gode og sunne oppskrifter både på blogg og i bok. Kan kose seg med god mat og bakst med god samvittighet da 😉

    Når du skriver kesam som ingrediens, bruker du mager eller original kesam?

  12. avatarHanne

    Hurra! Gleder meg til å se forsiden 😀 Den typen brainfood vi fikk var grønnsaker og minimuffins. Helt ok, men stod ikke i stil med de flotte ordene på plakaten om brainfood som stod på bordet sammen med søtsakene..
    (Skulle forresten tro jeg var beruset da jeg kommenterte i går, herregud så mange skrivefeil 😯 )

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kathrine Beate Solheim: Herlig – med røde eller grønne striper?
    Ha en flott mandag videre! 😀

    @SweetCandyDreamer: Å, da hadde du elsket denne. Saftig og med en mild smak av gresskar 🙂

    @LilyMi 🙂: Så deilig da! Jeg har aldri hevet meg på sjokolademakertrenden, men kanskje det frister å lage diverse konfekt (deriblant med mint) til jul 😀

    @Lissi: Haha, hurra for jul sier jeg bare! Gratulerer med nytt, fint tøy – du fortjener det 😎

    @Lene: Gresskarsuppe er godt ja! Jeg har laget så mye med gresskar de siste årene, kanskje jeg skal samle sammen de forskjellige 🙂
    Hællåvin ja, jeg må jo ut og kjøpe godteri til torsdag.
    Grattis med Doris, du vil nok like henne!

    @Jenny: Ja, gjerne! 😆

    @Maria Katrine: Det er litt vanskelig å velge en av de, for jeg bruker de til forskjellig trening. 2xu best til styrketrening, Doris og de andre best til powerwalks/jogging m.m.

    @Madeleine: Er du sulten, så har du mest antagelig spist for lite – så spis, ja. Jeg spiser alltid kveldsmat 😉 Enten «dessert» i form av proteinmuffins, pannekaker osv eller cottage cheese/kesam med nøtter, proteinbar eller havregryn.

    @Madde: Haha, tenk så mye forskjellig folk har i skapene sine etter at de begynte å følge med her. Men jeg prøver å holde meg til sesong om ikke annet, jeg drar ikke frem gresskar til våren igjen altså – bare nå 😎
    Ekstra sukkerfri sjokolade er veldig kjekt å ha liggende, det har jeg selv. Så hyggelig å høre ♥

    @Lin: Tusen takk for det!
    Det blir som regel mager kesam med mindre jeg poengterer at det må være original (som f.eks i fiskegrateng – det går nemlig dårlig å varme opp mager kesam)

    @Lovelyliller.com: 😀

    @Hanne: Ah, nei det er litt skuffende.. hiv i noen nøtter om ikke annet 😀
    Haha, søndagsrus – jeg la faktisk ikke merke til det.

  14. avatarMaria

    Hei, Kristine!

    Og takk for at du er høydepunktet i min matlagingsverden! Tror du jeg kan bruke 150 gram fersk muskatgresskar i stedet for 150 gram gresskarpuré? 🙂

  15. avatarKristine

    @Maria: Hei! Bare hyggelig det 😀
    Da ville jeg ha ovnsbakt/kokt det først slik at du får en myk gresskarmasse, mye lettere å jobbe med – og gir mer konsistens og saftighet.

  16. avatarElisabeth Vega

    NAAAM! Den så nesten ut som en annen variant av kanel i svingene! Hvordan lager jeg det visst jeg skal bruke gresskar? 😀 så fantastisk godt ut!

  17. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ida: Jeg har aldri fryst den, så det vet jeg ikke – regner med at det går fint 🙂

    @Elisabeth Vega: Kjempegodt! Da må du bake gresskar i ovnen slik at fruktkjøttet blir mykt, og mos med en stavmikser til en puré selv 🙂

  18. avatarElise B

    Hei Kristine 🙂

    Jeg vurderer å kjøpe meg Doris i grå. Vet de er utsolgt på X-life, var forseint ute, men fant den på en annen nettbutikk. Hvordan er de i str? Vi er veldig like størrelsesmessig, så hvilken str bruker du evt? 🙂

    Mvh Elise 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *