Ovnsbakt torsk med bacon og potetmos

IMG_9097

Fargerikt og godt!
Torsk trenger nemlig ikke å være kjedelig og smakløst, den bør, og fortjener å ha en fest rundt seg.

♦ Sett ovnen på 200 grader. Legg torskestykkene på aluminiumsfolie, ha en skje smør, samt hakket vårløk og hvitløk, salt og pepper over. Pakk dem godt inn og inn i ovnen ca 25-30 minutter (mine var fortsatt litt fryst).

IMG_9085-horz

Og mens torsken er i ovnen kan du gjøre resten;

♦ Sett på en kjele med vann, del poteter i fire deler og kok møre (ca 20 minutter). Mos de sammen med litt melk og philadelphiaost.
♦ Stek bacon sprøtt.

IMG_9101

Pakk forsiktig ut torskestykkene, legg på en tallerken og hell litt av smøret over. Pass på å få med all vårløken og hvitløken.
Servér med potetmos og gressløk, bacon og revet gulrot. Ha en liten klatt med sennep til som løfter det hele til nye høyder.

IMG_9100

Velbekomme!

Torsk til både mennesker og pus;
IMG_9089

.
Jeg lovte dere en knalloranse dessert i dag, og som dere selvfølgelig gjettet riktig er det med gresskar! Det er jo snart Halloween og greier.

Gresskarfudge

IMG_8907

250 g gresskarpuré
3 ss cocosa
2-3 dadler
3 ss sukrin gold
5 dråper stevia karamell
1 ts kanel

Vroom vroom i blender – hell i en passende beholder med plastfolie i bunn og sett kjølig en times tid.

IMG_8914

Ønsker du en hardere fudgekonsistens (ikke like bløt som denne), så kan du tilsette et par skjeer kakaosmør eller vanlig smør.

Jeg fikk totalt 12 biter á rundt 35 kcal.

IMG_8911

Sunne, søte, og fulle av vitaminer og fiber.

.
Ellers svever jeg litt i dag. Ikke nok med at jeg fikk beskjed om null hull hos tannlegen, jeg fikk også en hyggelig mail fra Radisson Blu i Longyearbyen (!) om at de bruker oppskrifter fra boka mi i et konsept som heter Brain Food.

megogbok2

Det er kult det!

Tenkte jeg skulle la dere velge dessert i morgen, sjokolade eller karamell?
Demokratiet vinner.

Ha en fortsatt god tirsdag!

31 tanker om “Ovnsbakt torsk med bacon og potetmos

  1. avatarLene

    Syns ikke torsk er kjedelig i det hele tatt, jeg. Det at den er så mild i smaken tillater bare at man kan slå seg litt løs med tilbehøret )
    Tror jeg er enig med Kristin, altså. Sjokolade OG karamell 😉

  2. avatarMichelle

    Nam, så godt ut alt sammen! Jeg bestilte faktisk 3 bokser med gresskar pure fra iherb i dag, det hører høsten til 😀

  3. avatarDen lille Østlendingen

    Hei!

    Hva tror du om å bytte ut søtpotet med KÅLRABI? Er jeg helt ute å kjøre nå? Jeg har kålrabidilla om dagen og lager fries flere ganger i uken.

    Du er flink! Kult med Brain Food på Svalbard. Har du vært der selv?

    Puss och kram

  4. avatarMarie

    Jeg har lyst til å bli bekinimodell, men jeg hvet ikke hvor høy man må vere for å bli bekinimodell! 😎

  5. avatarAmalie

    Så gøy og høre at de ville bruke oppskriftene dine i konseptet sitt!
    Helt klart sjokolade OG karamell! :mrgreen:
    Fikk vaniljeprotein og KariTraa butterfly-tights i posten i dag! Da blir det baking og trening i tights, tiden fremover!

  6. avatarSelina

    Sjokolade! Forresten, hva slags bacon spiser du? Den så mye rødere ut enn den baconen jeg har spist! Så veldig godt ut, elsker fisk! (og bacon, hehe) 🙂

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Det er notert bak øret, selv om det var enten eller jeg hadde sett for meg 😉

    @Lene: Nettopp, det er dessverre (altfor) mange som glemmer hvor mye man kan gjøre ut av den 😀
    Notert!

    @Michelle: Takk for det! Jeg har også et lager her hjemme om høsten 🙂

    @Lovelyliller.com: Notert! Du må jo spise fisken din kjære deg 😀

    @Den lille Østlendingen: Hei! Du kan jo alltids prøve, men jeg tror det vil bli litt rart i og med at kålrabi har en ganske sterk «jordaktig» smak og ikke spesielt søt som f.eks gulrot.
    Men jeg liker kreativiteten din!
    Nei dessverre, men jeg skulle gjerne ha vært der 🙂
    Puss och kram tilbaks

    @Ellen: Notert 😀

    @Marte: Notert 😀

    @Marie: Ikke jeg heller 🙂

    @Amalie: Ja! 😀
    Notert!
    Ah deilig med nye ting, kos deg med begge deler 😎

    @Sigrid: Notert 😀

    @tipptopp: Notert 😀

    @Christine: 😆 Notert

    @Selina: Notert 😀
    Det er kalkunbacon som jeg kjøper i Sverige, ellers pleier det å bli vanlig mager bacon.

  8. avatarMartine

    Så gøy!! Stolt på dine vegne 😀 Utrolig morsomt at de vil bruke dine oppskrifter. Det sier jo sitt om hvor flink du er <3

    Ååå, SJOKOLAAADE! Nam, nam 😀 Håper du får en fin kveld vakre deg! Gi Todd en klem fra meg!

  9. avatarSolvor

    Linsen blir brukt flittig? Bildene er ihvertfall nydelig, men det har nok aaaaller mest og gjøre me at rettene dine rett og slett ser fantastisk innbydende ut!

    Super spennendes at de bruker boken din, du er jammen meg smarte!:)

    Ellers vil det alltid være sjokolade for meg… Men kanskje det hadde vært greit med en karamell oppskrift ettersom jeg spiser så mye sjokolade anyway… Ånei! Jeg klarer ikke ta et standpunkt… Jooo, jeg velger…shit… Sjokolade!!

  10. avatarVikki

    Hei, jeg har et questbar-spørsmål: Er det noen av de som er laktosefrie eller har svært lite laktose? Skjønner at du kanskje ikke har oversikt over akkurat det, men du var den det var mest logisk for meg å spørre 🙂

  11. avatarRebekka

    Har hatt boken din en stund nå, bladde i den i dag for å lete etter inspirasjon til nye middager og desserter denne uken da blikket stoppet ved treningsprogrammet. Tenkte at det må jeg jaggu meg prøve ut jeg som har tenkt at jeg ville bytte program. Men eeh kanskje det bare er hodet mitt som ikke er helt med i dag, men altså på uke 2 så står det feks 6 x 3 (eller 8 x 3) på sett og jeg skjønner ikke heeeelt hva det skal bety.

  12. avatarKathrine

    Må bli en dessert med sjokolade <3
    Torsk er veldig godt og synes det er kjekt å bruke forskjellig som tilbehør…. <3
    Gleder meg til å se hva desserten blir <3

  13. avatarElisabeth Vega

    uff jeg klarer ikke tanken på torsk akkurat nå, er så lei av det.. samme med laks, brokkoli og søtpotet. det er så ekkelt :l eller det er jo egentlig godt, men jeg er så lei av det nå.. jeg tror jeg må stemme pååå….. karamell kanskje, for jeg har mer lyst på det enn sjokolade atm 😀 så gøy at de bruker oppskrifter fra boka di forresten!! det er drit kult 😀 håper du har hatt en bra dag!

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Martine: Tusen takk ♥ En stor klem er gitt 😀

    @Kristina: Notert 😀

    @Malin: Notert 😀

    @Solvor: Tusen takk, er storfornøyd med både linse og mini-fotostudio 😀
    Notert 😆

    @henriette: Notert 😀

    @Vikki: Du kan sjekke næringsinnholdet på barene her:
    http://www.iherb.com/search?kw=quest+nutrition&x=-1076&y=-141#p=1
    Noen inneholder nok melk/laktose ja

    @Rebekka: 6 x 3 betyr 6 repetisjoner x 3 sett 🙂

    @Rosa: Notert 😀

    @Kathrine: Notert 😀
    Gleder meg til å vise dere!

    @Ai.: Notert 😀

    @Elisabeth Vega: Da synes jeg du skal leve på moussaka og pannekaker fremover, kan være vel så sunt det 😉
    Karamell er notert!
    Takk i like måte 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *