Rullekake med sjokoladekrem

IMG_8463

 

Rullekake med sjokoladekrem
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 egg
 2. 3 eggehviter
 3. 15 g bakepro
 4. 15 g kokosmel
 5. 15 g sukrinmelis
 6. 1 ts xanthan gum
 7. 5-6 dråper stevia vanilje
 8. 0,2-0,3 dl melk
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
De mest hardnakka kan se at det er den berømte lefseoppskriften jeg lagde for noen år siden, det er faktisk bloggens mest populære innlegg (!). Rullekakeoppskrift finner du for øvrig også i boka mi.

IMG_3333

Bland et helt egg og en eggehvite sammen med en skvett melk, bakepro, kokosmel, sukrinmelis, xanthan gum og stevia – du kan gjerne bruke en vanlig gaffel til dette da det ikke skal piskes noe særlig.

IMG_8411

Stivpisk to eggehviter og vend inn i røren til du får en mousselignende konsistens. Bre utover et bakepapir, i en rektangulær form, og inn i ovnen på 180 grader i 20 min.

Tips: spar på eggeplommene, de kan blant annet brukes til å lage vaniljesaus eller aioli.

IMG_8456

Løsne den ferdigstekte kaken fra bakepapiret (jeg bruker alltid ostehøvelen), smør på sjokoladekrem og rull sammen.

Enkel sjokoladekrem:
1/2 boks kesam
1 ss kakao
1 ss sjokoladeprotein
3 ss sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje

IMG_8456

Du kan eventuelt bruke denne sjokoladekremen med kokosmelk.

IMG_8184

Dere må bare prøve den!

IMG_8454

Med et dryss sukrinmelis over og ekstra sjokoladekrem til fikk jeg ikke ha dette for meg selv gitt, men jeg deler gjerne ♥

IMG_8459

Håper det smaker!

26 kommentarer til “Rullekake med sjokoladekrem

 1. Anja

  Ser veeeldig godt ut. Men, er det noe man kan erstatte kokosmel med? Jeg har kokosmel, men synes konsistensen og smaken blir litt rar. Klarer ikke å bli vant til det. 😕 Blir det feil og fy fy og bruke f.eks. siktet speltmel? Gleder meg til din neste bok kommer ut. Blir nok å forhåndsbestille slik jeg gjorde med den første boka 😆

 2. Lovelyliller.com

  Husker jeg introduserte en helsebevisst fyr jeg data for 6 år siden for akkurat dette. det endte opp med at jeg kom på overaskelsesbesøk, og da hadde han laget det til et selskap der besteforeldrene og foreldrene var. Var vissnok suksess! Kjempegod var det også. Sunt og godt!! :mrgreen:

 3. Lena

  Kan jeg spøre deg om du vet om den sjokolade smaken på nanoxen er den samme som den som heter belgisk sjokolade? Eller er det to forskjellige smaker? Siden du anbefaler denne, vil jeg prøve den, men jeg likte ikke den vanlige nanoxen med belgisk sjokolade 🙁

  Håperpå svar fra deg 🙂
  Ha en fortsatt fin uke.

 4. Kristine

  Hei. Hva kan man bruke istedenfor xanthan gum? eller kan man kjøpe det et annet sted enn iHerb..?
  Takk for svar 😀

 5. Kristine

  @Eva: Jeg kjenner ikke så mye til egg-erstatninger dessverre 🙂

  @Kristine: Fiberhusk mener jeg skal være ca det samme, gjerne i litt mindre mengde.

 6. Alicja

  Hei Kristine :mrgreen:
  Jeg har prøvd de lefsene mange ganger, men noe går alltid gærn… 😕 Jeg så det både på bloggen og i heftene at lefsa skal kunne rulles, DET er nemlig noe jeg ikke får til. Jeg bruker nøyaktig samme ingrediensene, den stekes like langt på 180 grader. I det jeg tar lefsen fra ovnen er den kjempestiv… og da jeg prøver å rulle den, knekker den rett og slett. HVA gjør jeg feil?
  Jeg baker den i vanlig «bake» innstilling dvs type 2 streker på knappen ved ovnen (ovnen bare varmes opp, ikke noe varmluft surrende rudnt). Burde jeg kanskje bake den på slik innstilling med varmluft? Håper du skjønner hva jeg mener 😛 😆

 7. Elisabeth Vega

  nam. den ser så god ut! 😯 jeg har ikke no bakebro eller slik hjemme.. men kan jeg bytte ut xanthan gum med fiberhusk? 😀 håper du hadde en fin dag igår! :mrgreen:

 8. Ann Kathrin

  Ah, liker bildene av rullene! det ser så godt ut 🙂 det blir at jeg må prøve og lage meg de en dag også 🙂
  takk for gode tips!

 9. Kristine

  @Alicja: Om du følger oppskriften, så vil jeg gjette at det er fremgangsmåten din.
  Når du pisker eggehvitene, kan du snu bollen på hodet uten at det renner ut?
  Får du en mousselignende røre som du kan bre tykt utover?

  Hvis nei, så er det her feilen ligger 🙂 Eventuelt er ovnen din skikkelig bra, og du må ta den ut et par minutter før steketiden. Jeg bruker vanlig over- og undervarme jeg og.
  😀

  @Kathrine: Så koselig at det falt i smak hos dere alle ♥

  @Elisabeth Vega: Da kan du bruke annen tørrvare, havremel for eksempel 🙂
  Bruk en liten klype fiberhusk om du har ja.

  @SweetCandyDreamer: 😀 😀

  @Linda Marie Stuhaug: Will do, send over litt varme hit!
  Du kan jo alltids bruke armkraft og få heftige biceps (på én arm) :mrgreen:

  @Ann Kathrin: Hyggelig at det frister, håper det smaker 😎 😀

 10. Siw

  Hei!
  Har kjøpt boka di og hamstra inn nye bakevarer! Forløpig lagd gulrotkake og skolebollene dine. Begge ble kjempegode! Men siden ingrediensene er ukjente for meg, kan jeg bruke jbkmel i stedenfor xanthan gum i oppskriftene dine? Ellers brenner jeg vel inne med den lille posen med jbk til over 100kr….. :p

 11. Selina

  Hei! Jeg har ikke sjokoladeprotein, men kan jeg bruke smaksnøytralt proteinpulver (bakepro) og kanskje tilsette litt mere kakao? 🙂

 12. Kristine

  @Tina L: Mandelmel eller havremel kanskje? 🙂

  @Selina: Skeptisk.. Du kan prøve deg frem, men erfaring tilsier at det smaker best med et proteinpulver som smaker godt 😉 Med mindre du har x-life sitt bakepro (easy bake) som smaker vanilje.

Det er stengt for kommentarer.