En nydelig 2-retters

Vi har spist så mye godt i det siste, her får dere gårsdagens middag og dessert – som anbefales på det varmeste;

Kalkun med kålrabistappe, rosenkål, ripsgélé og sjysaus

IMG_8257

♦ Kalkunen er rett og slett (den noe overprisede) «rett-i-ovnen» produktet. Du finner den med to forskjellige krydder, denne er med vanlig salt og pepper. I ovnen på 220 grader i ca 40 minutter.

♦ Kålrabi skjæres i mindre biter og kokes i 15-20 min til møre, moses med en stavmikser sammen med et par skjeer av sausen (kommer tilbake til den).

IMG_8259

♦ Rosenkål vaskes og kokes i ca 10 minutter til møre.

♦ Sausen lagde jeg av 1 ss grønnsaksbuljong, vann, 2 ss soyasaus og 1 ts jbk-mel ristet ut i vann.

IMG_8245

♦ Ripsgéléen finner du oppskrift på her. Nå er det kanskje tid for tyttebær?

IMG_8255

Med et glass nydelig, iskald.. saft. Avholds som jeg er.

Og så var det dessert, denne må du lage et par timer før dere har tenkt til å spise.

Sjokoladekrem til 2

IMG_8194

 

En nydelig 2-retters
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 boks kokosmelk
  2. 1 toppet ss kakao
  3. 2 ss sukrinmelis
  4. 4 dråper stevia vanilje
  5. (2 eggehviter for mer volum, kan sløyfes)
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Oppskrift:
1 boks kokosmelk
1 toppet ss kakao
2 ss sukrinmelis
4 dråper stevia vanilje
(2 eggehviter for mer volum, kan sløyfes)

Litt sukkerfri mørk sjokolade

IMG_8184

Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet over natta. Ta forsiktig ut den tykke kremen som har stivnet øverst og ha det i en kjølig bolle. Ha i litt søtning og kakao og pisk til du får en deilig krem.
(Pisk eggehviter hvite og ha i sammen med kremen om du ønsker mer volum).

Fordel i to passende former/glass, riv sjokolade over, og sett kaldt en times tid.

IMG_8209

Ha en riktig god lørdag alle sammen!

23 tanker om “En nydelig 2-retters

  1. avatarSofie

    Hej Kristine. Du skulle prøve at stege rosenkål på en pande med hvidløg – det smager helt fantastisk! Skær dem i halve og svits på høj varme til let brune. Drys med salt og peber og skru ned. Tilføj hvidløg i tynde skive de sidste par minutter. Stegetid ialt : 8 min. Tak for en fantastisk blog<3

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Sofie: Hei! Oi, takk for tips – det hørtes deilig ut! 😀

    @Elise: Gjør det 😀

    @Mariann: Vanlig, det vil ikke funke med light 🙂

    @Mona: Skjønner at det kunne oppfattes slik, så jeg la inn en ekstra kommentar. Ingenting på gang, bare at jeg aldri drikker 🙂

  3. avatarLilly

    Det så helt nydelig ut! Og liker svært godt at desserten var melkefri! Den må prøves 🙂 🙂
    Riktig god helg, takk for en flott blogg 🙂

  4. avatarCaroline

    Ohhh, den desserten er god! Prøv med ananas 😀 Pina colada! haha, bare dytt litt ananas i fryseren, kjør i en blender til den blir smooooth og så bland det med kokosmelken. DET er godt! =)

  5. avatarcecilie

    Hvor mye kokosmelk er det brukt i oppskrifta? Innholdet i 1 boks varierer jo ganske mye ettersom hvem som er produsentene…

  6. avatarElisabeth Vega

    Åå middagen minnet meg om en god jule/nyttårs middag <3 nå gleder jeg meg til desember!! Endelig har julekakene kommet i butikkene! Kanskje litt tidlig men.. Who cares :mrgreen: sjokoladekremen så AMAZING ut! Viste den til mamma, tror hun er veldig gira på å prøve den 😎 håper su har hatt en fin helg så langt!

  7. avatarVictoriaskiwife

    Ååååh! Skulle lage sjokoladekremen, men kjøpte light-kokkosmelk. Og den stivner selvfølgelig ikke……. 🙁 noen tips om hva jeg kan bruke «sjokoladesuppe» til?

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @SweetCandyDreamer: Det må du bare gjøre nam! 😀

    @Therese: Den var veldig god 😉

    @Lilly: Ja, denne burde passe de fleste 🙂 Tusen takk for det, ha en fortsatt fin helg!

    @Caroline: Det hørtes også godt ut, men jeg er en sucker for sjooookolade :mrgreen:

    @cecilie: Jeg trodde 400g var standard boks, det er i hvert fall det som er brukt 🙂

    @Elisabeth Vega: Fikk skikkelig julestemning i hele går på grunn av det 😀 Ja, egentlig altfor tidlig – men jula er jo så koselig!
    Du får hilse til mammaen din og si at hun bør prøve den – og du må smake 😀

    @Victoriaskiwife: Huff da, det vil gå dårlig ja. Jeg ville ha tilsatt mer søtning og kakao, og 5 gelatinplater og laget en slags sjokoladepudding.

  9. avatarRebecca

    Hei! Du er veldig flink med tips til sunn mat :)! Men bare lurte på hvorfor du ikke trener alle muskelgrupper i løp av en uke?

  10. avatarJeanett

    Du skriver en boks kokkosmelk, (400ml) sett kaldt og ta ut det som er stivnet på toppen? Er det da hele boksen ? Eller kun det som da er stivnet?

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Aina: Det var nydelig! Takk for det 😀
    Det vet jeg ikke dessverre.

    @Jeanett: Nesten hele boksen vil stivne etter flere timers avkjølning, det er kun nederste lag med klart kokosvann som skal bli igjen. Er du usikker kan du stikke hull nederst og la vannet renne ut.

  12. avatarGunhild

    Hei! Lagde sjokoloademoussen her om dagen – med noen justeringer! Har tatt meg friheten til å legge den ut på matbloggen min, og skrevet at den er inspirert av deg 🙂 Håper dette er greit 😉

    Namnam!

    Hilsen Gunhild

  13. Tilbaketråkk: Laks med sennepssirup og bakte hvitløkspoteter | Mat til muskler

  14. Tilbaketråkk: Rullekake med sjokoladekrem | Mat for muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *