Wok og pannekaker med kokosmelk

Wok med kylling og cashewnøtter
IMG_7777

Kylling, kålrot, brokkoli, blomkål, gulrot, purreløk, squash, vannkastanjer og cashewnøtter. Stek alt i denne rekkefølgen sammen med litt hot curry, salt og pepper, tilsett deretter 2-3 dl kokosmelk (spar 1 dl til desserten).
La det putre i wokpanna et par minutter.

IMG_7774

Servert med litt risotto til.

Pannekaker
IMG_7690 (1)

Ca-oppskrift (gir 4 stk)

4 egg
1 dl kokosmelk
20g vaniljeprotein
30g kakemix (eller annen tørrvare)
2 ss sukrin gold
1 ts kanel

Som nevnt før så består en pannekakerøre av egg, melk og mel – så fortvil ikke om du ikke har alle ingrediensene i hus. Pannekaker blir det!

Melk kan erstattes med annet vått som kesam, cottage cheese, banan eller puré av noe slag. Når det gjelder mel kan du blande i de tørrvarene du måtte ha; bakepro, mandelmel, kokosmel, havregryn e.l. Du får best resultat av en blanding av minst to – synes jeg.

IMG_7699

Du kan gjøre det akkurat så enkelt eller vanskelig som du vil, men;

♦ noe fett bør du ha i røra ellers blir det tørt og vanskelig å snu i panna
♦ ikke for mye væske (fortrinnsvis vann) som ødelegger eggenes bindeevne

IMG_7703

Så – hvorfor ikke lage seg sunne og proteinrike pannekaker til middag i dag?

14 tanker om “Wok og pannekaker med kokosmelk

  1. avatarM

    Hei Kristine,

    Hvor kan jeg finne oppskrift på pizzabunnen du la ut bilde av i forrige innlegg?

    Takk for daglig inspirasjon- jeg harblitt helt avhengig av bloggen din!

  2. avatarMarianne KC

    Mmmm, pannekaker. Vi laget faktisk det her i dag med havregryn og cottage cheese. Anbefales 🙂
    Det er vittig, jeg har merket at hver gang jeg er her inne, så er det alltid det søte jeg sitter og ser på… søtmons? Jeg? Aaaaldri. 🙄 🙄 🙄

    Kan jeg spørre deg om en liten ting ang tights ifra Röhnisch? Jeg synes å huske at du har Doris?
    http://www.x-life.no/products/shape-doris-78-tights2
    Har du noen erfaring med Petra? Hvis du har, hva er egentlig forskjellen på de to typene?
    http://www.x-life.no/products/shape-petraanti-shake-78-zip-tights

    Håper du har noen visdomsord ang tightsa! 😉 Hi hi
    Ha en fin onsdag videre sweetie! 🙂

  3. avatarLinda Marie Stuhaug

    Wok med kokosmelk er blitt en favoritt hos meg, det er jo en super og kjempegod fettkilde i måltidet 🙂
    Aldri prøvd denne varianten før, eg pleier å kreme kokosmelken sammen med soyasaus – det gir en skikkelig god smak!
    Ha en fin kveld, Kristine 😀

  4. avatarGabriella Sporrefält

    Har du prövt den thai desserten med ris kokt i kokos mjök och socker/sukrin, servera med persisk mango? Sååå god!!! Kom bara att tänka på den när jag läste kokos mjölk 😉

    Kokos mjölk ♡ ♡ ♡ ♡

    Ha en fin kväll!

  5. avatarMariann

    jeg er utrolig glad i pannekaker (blir vel mer lapper) av cottage cheese og banan rørt sammen med havregryn, ja selvfølgelig med egg og litt melk. Annbefales virkelig. De ser ikke spesielt pene ut når de er stekt, men smaker utrolig godt!

  6. avatarWenche

    Du lager såååå mye godt, og jeg blir veldig inspirert til å bruke sunnere alternativ enn de ingrediensene man alltid har bakt og lagd mat med…………Jeg har gått til innkjøp av mandelmel for å prøve å bake sunnere. Prøvde meg på bananmuffins med mandelmel. De ble ikke gode!! Ble en mandelessens smak som ble bitter og ødela hele baksten….Lurer på om mandelmel kan gi en slik essens smak, eller om jeg har gjort noe feil? Kjenner du noen bismak ved å bruke andre sunnere melsorter i bakst og matlaging?

  7. avatarElisabeth Vega

    Nam! Maten så delicious ut! Hva er egentlig forskjellen på ris og risotto? 😀 Og smaker det godt? jeg pleier som regel å lage banan pannekaker for tiden, 2 egg og 1 most banan 😀 veldig godt, men jeg klarer aldri å snu dem i panna, de revner alltid.. Håper du har hatt en fiiin dag, vakre deg 😀

  8. avatarKristine

    @Lovelyliller.com: Helt enig, en herlig liten trio 😀

    @M: Hei!
    Jeg tenkte faktisk at jeg skulle dele en god pizza-oppskrift med dere i morgen! 😀

    @Marianne KC: Jeg er heller ikke søtmoms 🙄 😆
    Her er mine visdomsord: http://www.kriweb.no/2013/08/25/softis-med-karamell-og-notter/
    Håper du får en fin torsdag!

    @jeanett: Jeg er fan av pancakesyrup fra iherb 😀

    @Linda Marie Stuhaug: Kanskje jeg skal ha i litt soya neste gang – takker for tips 😀 Ha en strålende torsdag!

    @Gabriella Sporrefält: Åh, nei det har jeg aldri smakt. Kokosmelk er så godt!
    Ha en fin dag ♥

    @Mariann: Det viktigste er jo helt klart smaken 😀

    @Wenche: Nei, det har jeg aldri vært borti faktisk. Jeg har kjent bismak av stevia/søtning, men aldri mel. Er det lyst, fettredusert mandelmel du bruker?

    @Solvor: Torskewok a gitt! Flink 😀
    Jeg bruker pancakesyrup fra vår alles kjære iherb.

    @Elisabeth Vega: Risotto er en kremet, mykere versjon av ris 🙂
    Du må jo smøre panna 😀 Ha en super dag! ♥

    @SweetCandyDreamer: Takk! Jeg og! 😆

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *