Banoffee muffins

Endelig fredag!

Vil ønske dere en riktig god helg med disse godbitene;

Banoffee muffins

IMG_0624

Banoffee [banåffi] er kort og godt banan og toffee sammen. Bananmuffins med karamelltopping på godt norsk.

Banoffee muffins
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 160g kakemix (ca halv pakke)
  2. 1 banan
  3. 2 egg
  4. 2 dl kesam
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
Pisk egg med en most banan og kesam. Tilsett kakemixen, fordel i muffinsformer (jeg fikk 10 stk) og inn i ovnen på 175 grader i 12-15 min.
IMG_0631

Karamelltopping:
1 boks vikingmelk (usøtet)
100g sukrin gold (smak til)
4-5 dråper stevia karamell
70g cocosa (eller vanlig smør)

Smelt cocosa, sukrin gold og stevia i en teflonkjele, på den måten slipper du at det brenner seg – for det gjør det lett i en vanlig kjele. Tilsett vikingmelken og gi det et oppkok. La det småputre og tykne i ca 45 min. Sett kaldt – da stivner den litt.

IMG_0613

Fordel utover muffinsene når de er avkjølt.

IMG_0627

Jeg strødde også noen kakaonibs over, godt med litt crunch. Eventuelt litt mørk sjokolade eller nøtter.

Ha en fortsatt fin fredag!

P.S Jeg måtte bare fylle på fuglemateren igjen i dag, og de skreik seriøst av glede ♥

11 tanker om “Banoffee muffins

  1. avatarÅshild

    Nam! Så kjempeflotte! Skal garantert bake disse i helga 😀 Men veit du kalorier per stk? 😯

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Åshild:
    @Jeanett: Koselig å høre, de var veldig gode 😀
    Jeg vet ikke innhold dessverre, men det kan de som vil regne på ut ifra oppskriften 🙂

  3. avatarfrida

    hva er vikingmelk?? er det noe annet man kan erstatte det med som er litt enklere å få tak i ? 😀 ELSKER bloggen din!!

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @frida: Det er tykk, kondensert melk på boks. Du får tak i den på alle vanlige butikker, står som regel i «bakehyllen» 🙂

  5. avatarPia

    Hvorfor bruker du kesam og ikke mager kesam? 🙂 Har det noe med fette i den orginale kesamen som ikke gjør de like tørre?

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Pia: Jeg bruker mager kesam 🙂 Det er bare jeg som omtaler det som kesam, og skriver gjerne original kesam dersom jeg bruker det.

  7. avatarMarita

    Nam, disse muffinsene var yummi, testes ut i skrivende tid 😉
    Hadde i mager vaniljekesam i stedet for vanlig, og bollen ble slikket rein for å si det sånn!
    Så hadde jeg ikke karamellstevia, men brukte vanilje. Funka som krutt det og!
    Takk for oppskrift! Jeg fikk til 15 til sammen (slumpa litt mye tror jeg), tipper mannen min og jeg mumser i oss alle i kveld (eller skal vi være snille og spare noen til treåringens frokost i mårra? 😛 )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *