The colour purple

Dagens middagstips har litt lilla i seg, nemlig aubergine.

Gresk moussaka

IMG_3460
Dette har jeg brukt i min versjon;

The colour purple
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 1 pakke karbonadedeig
  2. 2 aubergine
  3. 1 boks hakkede tomater
  4. Curry, paprika, oregano, kanel, salt, pepper
  5. 1 løk
  6. 2 hvitløksfedd
  7. 1/2 boks cottage cheese
Sunnere Livsstil http://www.kriweb.no/
IMG_3463

Aubergine er faktisk en frukt, visste dere det?

Og det er viktig at den ikke spises rå da den er giftig, gi den noen minutter i (grill)panna før du har den i middagen. Den har en mild smak, og kan minne litt om squash – bare enda bedre synes jeg.

IMG_3464

Godt!

Jeg er vel ikke den eneste som sikler på de nye 2xU-tightsene med farge, og den med lilla merker ligger selvfølgelig mitt rosahjerte nærmest.

Lilla motivasjon i oktobermåned

lilla4-horz

Tights   &   t-skjorte 

 

lilla-horz

Genserjakke   &   lue

Synes den lua er så kul!
Men som dere kan se er jeg så heldig å ha sikret meg i hvert fall ett av disse plaggene;

IMG_3299

Over til noe helt annet. Jeg hang opp en fuglemater like før vi dro til NY, og var bekymret for om småfuglene klarte å finne frem til den. Vet dere hva? Jeg har seriøst noen kjøttmeiser og spurver her som aldri blir mette.
Den var tom da vi kom hjem, fylte opp samme kveld, og dagen etter var det nesten tomt igjen (!).

Jeg regner med at jeg gjør det vondt verre om jeg fyller den opp hver dag?
Kommer til å ha en gjeng proppfulle, gladtjukke fugler her – de holder varmen denne vinteren om ikke annet.

12 tanker om “The colour purple

  1. avatarAnja

    Hei Kristine!

    Måtte bare innom for å fortelle at jeg lagde de plommemuffinsene i dag. Nydelig! Beste jeg har smakt på lenge, disse blir en favoritt nå framover 😀
    Hadde ikke bakepulver så droppet det. Tilsatte litt proteinpulver med vaniljesmak også, for hadde bare «nøytralt» bakepro. Funka som bare det 😛

  2. avatarLene

    Heldige deg, den jakka var knallfin.
    Kan tro jeg også har siklet på den nye 2xu buksa med lilla. Først trodde jeg at den var rosa, men lilla er vel så bra :mrgreen:

    Min middag i dag; egg-og-bacon-toast med masse tomatbønner… Ikke like fristende som moussaka, men det funker.

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Anja: Hei! Så hyggelig! Apropos lilla mat liksom 😀

    @Lene: Takk, den er knallfin – og varm! Lilla er en god nr 2 :mrgreen:
    Synes det hørtes godt ut jeg, men etter en uke med verdens største omeletter + toast til frokost i NY er jeg litt metta på det 🙄

  4. avatarElisabeth Vega

    Jeg digger de nye 2xU thightsene!! De er drit kule 😀 og jakka du har på bilde så god og varm ut! 🙂 spesielt nå i høst kulden.. Fryser som bare det jeg! Håper du har hatt en fin dag! 😀

  5. avatarStine

    Hei 🙂 Må bare informere om at skadelig dose for voksne er 400 mg solanin, altså nesten 40 rå auberginer 🙂 Grunnen til at man ofte salter/steker auberginen litt før bruk er å fjerne den bitre smaken.

  6. avatarIngrid

    Hei. Merket at du ikke hadde skrevet fremgangsmåte på moussakaen. Har du det en annen plass? For det så innmari godt ut!

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ingrid: Det skal du selvfølgelig få:
    Stek karbonadedeig sammen med løk, hvitløk og krydder. Tilsett hakkede tomater og la det putre noen minutter. Imens kan du varme auberginen – skjær den i tykke skiver og tørrstek i en (grill)panne til du ser at den blir litt brunere. Legg deretter kjøttsaus og aubergineskiver lagvis i en ildfast form, topp med cottage cheese (eller vanlig ost) og inn i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *