Protein på vegetar vis

Hei!

Jeg maser litt om det geniale sopp-produktet quorn igjen jeg!

Det er litt dårlig gjort å vise disse gode quornbollene som man kun får tak i over grensa, men her i Norge får man kjøpt både farse, fileter og biter – perfekt til å bruke i blant annet gratenger, gryter og wok.

Quornboller med kesamdip og tomater
IMG_8874

Bollene er stekt med hot tacokrydder fra iherb og kesamdressingen er kesam, ketchup, en klype havsalt og litt dill.

IMG_8878

Servert med tre forskjellige typer tomater, jeg elsker tomater!

De grønne heter for øvrig tigertomater og er også fra nabolandet, noen som har sett dem her?

Og ikke en dag uten dessert!
Dere har sett de før, min geniale oppskrift som du finner her, men de er altfor gode til å ikke lages, vises og spises igjen.

Proteinbarer
IMG_8796

Med alle tre smakene, sånn går det når man er ubesluttsom. Her er de akkurat tatt ut av fryseren, klare for et sjokoladebad.

Og etter et bad i sukkerfri sjokolade ser det slik ut;
IMG_8820

Mmm-hm!

Så vanskelig er det å få i seg proteiner liksom;
IMG_8834

Dette proteinpulveret ble raskt en av mine favoritter. Et fint pulver som blandes lett ut, har en god smak og bra kvalitet når det gjelder innhold.

Ellers merkes det at været så smått begynner å snu om til kalde høstkvelder. Jeg liker faktisk hver eneste årstid, det handler bare om å endre tankegangen og fokusere på det spesielle og positive som bare den årstiden kan tilby.
Høsten betyr friskere luft, klarere himmel, varmere klær, mer innekos, spennende råvarer, og ikke minst visuelt vakrere gåturer i skog og fjell.

Jeg ønsker meg en ny jakke nettopp til disse gåturene fremover, og har veldig god erfaring med Craft fra tidligere, så jeg vurderer en fra dem.
49755_Craft_Performance_Warm_Jacket_1-horz

Eller om jeg bare skal kjøre svart og plain Petra;
35317_Rohnisch_Petra_Warm_Jacket_1

Jeg elsker nemlig at den har tommelhull!

Men, luksusproblemer.. hvilken hadde dere valgt?

inneholder ann.linker

28 kommentarer til “Protein på vegetar vis

 1. Kristine

  @Marte Hveem: Huff da! Ja, man må kanskje venne seg til det gradvis – det blir som med grønnsaker, masse fiber for kroppen å takle 😯 😀

  @Monica: Nei, har ikke funnet noen der egentlig. Er veldig fornøyd med Tagatose-sjokoladene 😀

 2. Elisabeth Vega

  Åå proteinbarene ser så gode ut!!!! Fysøren! Jeg liker høsten jeg også, bortsett fra at jeg har blitt veldig forkjøla! Er ikke kult å trene kondisjon og få pusteproblemer pga luftveiene er tette.. Menmen, er koselig å sitte inne om kveldene med teppe og te! Håper du har hatt en fin dag 😀

 3. Amalie

  Nå har jeg endelig prøvd quorn farse! Og jeg synes det var overraskende godt i wok og vårruller 😉 Tenkte jeg skulle prøve å lage en burger av det resterende i pakken..
  Så lurer jeg på hvordan du får proteinbarene så fint dekt med sjokoladen?! Jeg får det nemlig ikke til -.-‘

  Med tanke på topper, så vil jeg tro den grå fra Craft passer deg best. Jeg er hvertfall veldig fornøyd med merket! 😀 Men med tanke på merket, så høres det ut som at Petra vil høre til i garderoben din! Hihi ^^,

 4. Benedicte

  Definitivt lysegrå med lilla! Den hadde du kledd godt 🙂
  Ha en fin kveld Kristine, du er en stor inspirasjon i hverdagen!

 5. Stine

  Nam, dette skal testes ut! Elsker å spise vegetar av og til 😛

  Jeg et spørsmål som jeg håper du kan svare på, for jeg vet ikke hvor jeg skal henvende meg eller hvilke sider jeg skal stole på. Står så mye forskjellig overalt.

  Jeg er en jente på 20 år, 163 cm og veier ca 52-53 kg (vet ikke akkurat nå, har ikke vekt lengre). Jeg har akkurat startet på programmet ditt fra boken (startet sist uke og elsker det allerede 😉 ) men lurer litt på : hvor mye kalorier må jeg få i meg hver dag? Hvor mye på en hviledag og hvor mye de dagene jeg trener? Har trent aktivt styrke siden august 2012. Gått ned 5 kg (mistet mye muskler) pga for lite mat, det er jeg sikker på. Men jeg vet altså ikke hvor mye jeg må få i meg for å beholde og bygge musklene mine 🙁 Målet er ned i fett% og opp med muskelmassen 🙂

  Følger deg og bloggen din hver dag, du er mitt største forbilde 😀 Og desidert det sunneste forbilde en kan ha. Anbefaler deg til alle forvirra jenter der ute 🙂

 6. Kristine

  @Amalie: Godt å høre! 😀
  Jeg pleier som sagt å fryse de før jeg dypper de i smeltet sjokolade, da setter sjokoladen seg raskere og stivner.
  Hihi, kanskje det må bli begge ja 😎

  @Sigrid: Det synes jeg og! 😀

  @Benedicte: Tror jeg likte den best selv, ulempen er at den ikke har tommelhull 😐 Men det viktigste er kanskje at den ser bra ut 😆
  Tusen takk ♥ Ha en fin kveld du og!

  @Stine: Da må du teste ut quorn ja!
  Det kommer helt an på hva slags aktivitet du er i generelt, hva slags jobb du har, eventuelt skole, kondisjonsøkter i uka osv. Men generelt sett vil jeg si at over middels aktive jenter som ønsker å bygge muskler trenger 2200-2600 kcal om dagen.
  Jeg er nemlig for å gjøre en ting av gangen, bygge først – deretter fokusere på fett% om ønskelig – den vil nemlig justere seg naturlig etterhvert som man trener og spiser godt, så kanskje det ikke er det store behovet for det senere.
  Tusen takk! ♥

 7. Kristine

  De proteinbarene dine altså, skulle så gjerne satt tenna i dem nå 😀
  Og om det kan hjelpe deg litt i jakkevalget; jeg er veldig fornøyd med Petra :mrgreen:

 8. Lina

  Alle jakkene var fine, men den lilla ekstra fin til deg og din vakre, lyse manke! 😛 Og ja, eg har kjøpt sånne tigertomater i Norge! Trur det var i ei blandingspakke på Prix, faktisk 😉

 9. Solvor

  Åååh de proteinbarene!! Jeg må bare komme i gang med å lage dem!:-D gleder meg til høst, sette nye treningsmål og kostliste! Og du, herlig å høre at du er også liker tommelhull! Her også!

 10. Reidun

  Hei fine Kristine!
  Jeg ville gått for en av jakkene fra Craft. Litt farge på treningstøyet gjør seg alltid:D

  Jeg har forresten sett at du har noen Inov-8 sko som du bruker til styrke. Er du fornøyd med disse? Jeg har ingen sko som egner seg til styrkeøkter og nå går jeg stort sett rundt på sokkelesten når jeg kjører bein. Prøver derfor å finne noen gode sko til disse øktene.

  Ha en strålende dag:)

 11. Sunniva

  Muligens noe du har svart på før, eller at det står i oppskriften, men hva er det hvite pulveret som ligger rundt barene? 😮 De så i alle fall helt nydelige ut, skal teste de ut i dag 😀

 12. Kristine

  @Kristine: De er helt fantastiske :mrgreen:
  Takk, tror det må blir begge 🙄

  @Lina: Enig i at lilla er fint! Synd jeg ikke har Prix i nærheten, men kanskje jeg finner det i en annen coop 🙂

  @Solvor: Ja, absolutt – de må du bare prøve!
  Tommelhull er så digg når det er kaldt ute 😀

  @Nina Bakke: Tusen takk for det! 🙂

  @Reidun: Jeg vurderer å gå for begge :mrgreen:
  Jeg er kjempefornøyd med inov-8 – trener nesten utelukkende med dem når jeg kjører ben.
  Disse:
  http://www.x-life.no/products/inov8-bare-xf210-silver-blue-dame

  To tomler opp!

  Takk i like måte 🙂

  @Sunniva: @Sunniva: Det hvite er kokosmel , enklere å forme da 🙂

 13. Amalie

  Det er med selve dyppinga jeg sliter med, for jeg fryser dem ned selvfølgelig 🙂 Skulle nesten hatt en halvliter smeltet sjokolade for å få dyppet dem skikkelig :mrgreen:
  Bruker du gaffel eller noe?

 14. Heidi

  Jeg stemmer for den grå med lille detaljer, me want 😀 .
  De grønne tomatene finnes i tomatmix-skål i Norge. Har sett både hos Coop ( Mega på K) og på Ica ( I love eco -serien).

 15. Nadia

  Du er virkelig en stor inspirasjon og er så glad for oppskrifter der du bruker Quorn. Bruker det mye selv her i England! Men jeg lurer på en ting; er det noe mulighet for å kunne kjøpe boken din og legge inn en utenlandsk adresse? Forresten ville jeg gått for den grå med lilla 🙂

 16. Anine

  Jeg synes den lilla var finest! Vet du hvilken str du bruker i den jakken? Jeg har tenkt til å skaffe meg en selv, men skal bestille på nettet og vet ikke om jeg skal bestille M eller L. Er normalt en M, men er jo lurt å ha litt plass til et par lag under uten at det blir for trangt?

  Klem til deg! 😉

 17. Kristine

  Nadia: Tusen takk!
  Nei, dessverre 😐 Den enkleste måten er nok å bestille boka hjem til familie/venner, og så få de til å sende videre til deg 😀

  Anine: Jeg har en i medium (jeg er mellom S og M), og synes de er normale i størrelsen – får fint plass til et plagg eller to under. Det skader kanskje ikke å ta den i L om man vet at den vil bli brukt med plagg under for å holde varmen, og ønsker at den skal være litt romslig 🙂 Kan alltids bytte den (gratis)! 😀

Det er stengt for kommentarer.