Lettvint baking

God morgen, og god søndag!

Det er mange av dere som lurer på hva man trenger av forskjellige proteinpulvere, typer, smaker og lignende, og for de av dere som ikke kan eller ønsker å ha en egen proteinpulverskuff (som undertegnede) – her er dagens lille anbefaling!

Bakepro(tein) = et nøytralt proteinpulver egnet til baking

Jeg liker å bruke dette til typisk middagsbakst, som for eksempel wraps, burrito, pai, brød eller pizza;

pizza

Pulveret har et lite hint av vanilje, så det kan også brukes i søtere ting som;

Kanel- og karamellkake
kanelogkaramellkake

Lefser, pannekaker og vafler;
lefse

pannekaker

vafler
.

X-life har laget sitt eget bakeprotein som heter Easy Bake

bakepro

Det er normalt sett ikke noe stor forskjell på de ulike bakepro-variantene, men dette er spesielt finmalt og «lett». Det er så lett at hele meg ble hvit da jeg startet vispen min.

Jeg var nemlig prøvekanin for dette tidligere i år, og det var da jeg heiv meg rundt og lagde dette brødet blant annet. .

blogg1

Det har blitt noe helt annet å bake med det nye bakeproteinet, det er så bra at jeg ofte bytter ut vaniljeprotein med det når jeg baker.
IMG_9396

.
P.S Nå vet jeg at mange ble både interessert og inspirert, men jeg mistet også et par av dere som ikke liker å bake fra bunnen av et sted på veien – så mine venner, det er derfor man har ferdigmikser ;-)

Pannekaker
Brød
Kake

Er ikke søndag en typisk bakedag da?

16 kommentarer til “Lettvint baking

 1. Sofie

  Hei:) jeg lurte på om du har noe kjennskap til jyttemel? Er det et sunt alternativ til hvetemel? Jeg har bare prøvd meg på den blå pakningen men er noen av de andre pakningene kanskje sunnere?

 2. Elisabeth Vega

  Jeg lurer på en ting! I andre diverse oppskrifter bruker du et proteinpulver fra x-life, går det an å bytte ut det proteinpulveret med et annet? 🙂 eller må det være den sorten?? håper du har hatt en fin helg <3

 3. Wenche

  Jeg ønsker å begynne å bruke et proteinpulver. Men med «et hav» av ulike sorter klarer jeg ikke å bestemme meg for et godt proteinpulver. Håper du kan anbefale en type til meg……….Noen er jo uten karbohydrater. Jeg er ikke glad i å drikke disse proteindrikkene og liker ikke shake noe særlig……..Derfor ønsker jeg et pulver som jeg kan strø i mitt daglige kosthold. Jeg trener mye, og spiser lite kjøtt. Men spiser mye meieriprodukter, og fokuserer på de med mest protein i.
  Takk for en inspirerende blogg. 🙂 Du er så kunnskapsrik i forhold til trening og kosthold, så jeg føler at dine råd kan man stole på. Men dere bloggere er jo ofte sponset av ulike firma og merker og må kanskje reklamere for en spesiell type uten at det kanskje er det beste……… 😐

 4. Fitnessnora

  Nå har jeg unngått bloggen min med vilje en stund og boka d i ligger uåpnet hjemme fordi det er jo så mange deilige fristelser der! 😀 Gleder meg til å lese den fra perm til perm og bli fast bloggleser igjen – så herlig med all matinspirasjonen din 🙂

 5. Ida

  Hei.

  Dette er kanskje et dumt spørsmål, men er en rookie i hele denne jungelen av proteinpulver. Vil gjerne prøve ut noen av oppskriftene dine, og må da anskaffe meg proteinpulver osv. Her kommer vi da til spørsmål nr 1. Hvilket skal jeg velge for å bake enkle oppskrifter, helst søte? 😉

  Og har så et annet spørsmål. Trener stort sett kardio og gruppetimer 3-4 ganger i uka. Og har ikke noe stykeprogram jeg kjører. Mest spinning, kardio+styrketimer i grupper og yoga. Vil proteinpulveret da være negativt i mitt kosthold? Vil jeg legge på meg osv? Planlegger ikke å tilføre dette hver dag, men kanskje kose meg med noen av oppskriftene dine på dager jeg trener.

  Håper på svar. Superfan av bloggen din, men har som fulltids jusstudent ikke råd eller tid til å kjøre trening og kosthold helt på ditt nivå. Enda;)

  Hilsen ida:)

 6. Kristine

  @Ida: Hei!
  Ingen spørsmål er dumme, det er bare å spørre!
  Jeg er sponset av x-life, og bruker derfor bare proteinpulver derfra – så det blir også mine anbefalinger.
  Jeg ville ha skaffet meg bakepro (med et lite hint av vanilje) til å bruke i pannekaker, vafler, pizzabunn osv.
  http://www.x-life.no/products/easy-bake-750g-bakeprotein

  Jeg bruker Nanox Varcil med sjokolade til annen bakst, ikke like søt på smak, men overlegen når det gjelder innhold.
  http://www.x-life.no/products/nanox-varcil-r2-900g

  Jeg bruker uansett søtning i baking for å få det søtt nok 🙂

  Alt handler om kcal ut i forhold til kcal inn – så det er ikke verre enn at muffins med proteinpulver blir å regne som et måltid på lik linje som alt annet. Et ganske mye sunnere alternativ enn for eksempel brødskiver/knekkebrød.

 7. Kine

  Hei 🙂

  Har du noen forslag til ei jente som er veldig allergisk. Jeg tåler ikke soya. Fikk veldig allergisk reaksjon når jeg spiste vaniljeproteinpulveret som jeg har!
  Har kjøpt et økologisk proteinpulver nå, men det smaker absolutt ikke godt. Ble kvalm når jeg hadde det i havregrøten.

  Takk på forhånd 🙂

 8. Kristine

  @Kine: Hei! Tåler du hverken melk eller soya? Da vet jeg ikke helt om noe proteinpulver dessverre.. erteprotein har jeg dårlig erfaring med 😐 Da får du rett og slett klare deg uten, jeg bruker proteinpulver kun et par ganger i måneden selv 🙂

 9. Thomas

  Hei,

  er du fortsatt sponset av XLIFE eller har du noen tips til andre typer proteinpulver som fungerer godt til baking? Jeg sliter med å finne noen som ikke har for sterk smak. Har kjøpt to stykker, men begge har smak som «gjennomsyrer» de andre ingrediensene når jeg baker…

Det er stengt for kommentarer.