Kyllingnuggets med potetbåter og erter

Hei dere!

Jeg prøvde meg på erter igjen i går. De forhatte ertene.
Jeg kunne bare ikke la de vinne, og i og med at ertemosen (til kjøttkakene) ikke falt helt i smak, så fikk de være som de er denne gangen.

IMG_9872

Og ja, det ble bedre! Fortsatt ikke ertefrelst, men helt ok.

Jeg bladde opp på en tilfeldig side i boka – nuggets!

IMG_9867

Og tok utgangspunkt i det, med noen få endringer og mer tilbehør.

Etter litt startproblemer..
IMG_9855

..sto jeg igjen med dette til paneringen;

IMG_9858

Sesam-mel
Mandelmel
Egg

♦ Start med potetene, så blir de ferdige mens du holder på med alt det andre.
Skjær de i båter, ha dem på et bakepapir med litt olje, havsalt og oregano over, og inn i ovnen på 220 grader i 20 minutter.

♦ Skjær kyllingfileter i to (eller tre) biter og dypp dem først i egg, deretter i melblandingen (ca 50-50 sesam og mandel). Spray/smør pannen godt og legg kyllingbitene i. Stek gjerne på høy varme først for å gi de en sprø stekeskorpe, deretter på lav-middels varme til de er gjennomstekt.

IMG_9876

♦ Brokkoli og erter kokte jeg i 2-3 minutter, og rørte deretter inn en teskje smør – ertene elsker det.

IMG_9870

I tillegg til kesam og salsa hadde jeg også sennep som dip-alternativ.

Dagens trening;

Kabelroing
Beinpress
Hip thrust
Ett-bens strakmark
Knebøy
Glute ham raise
Skulderpress
Liggende lårcurl på ball
Planken i slynge

IMG_9914-horz

Petra er på vask, så det ble sammen med Doris i dag – den korte versjonen med rødrosa striper.
Du får den også i lang versjon helt ned til anklene, med et ekstra høyt liv som kan brettes ned.

Og jo, t-skjorte fra Puma som er på salg til 149 kr. Den er som sendt fra himmelen om du svetter en del på trening. Finnes både i svart og lilla.

Ellers planlegger jeg å si ja til mitt første gjesteinnlegg her, av faglig karakter om trening.

Er det interessant for dere?

19 tanker om “Kyllingnuggets med potetbåter og erter

  1. avatarAilin-Mari Bøe

    Tror ikke jeg fikk til nuggetsene dine noe særlig :/ de ble brune og pulvrete.. Hva kan jeg ha gjort galt? Fulgte oppskriften etter punkt og prikke, men fikk d ikke til 🙁

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ailin-Mari Bøe: Fikk du skikkelig med egg på før du vendet dem i melet?
    Og hva stekte du dem i? (Om du ikke har noe fett så blir det ikke like bra).

  3. avatarAlicja

    Kristine, har du prøvd å lage ertesuppe? Det er så godt! Om du vil prøve deg på det, her er oppskriften 🙂
    *400 g frosne erter
    * 1 grønnsaksbuljongterning +500ml vann
    * 1 liten løk
    * Creme fraiche/rømme
    * salt, pepper, søtning

    Skjær løk til småbiter og fres på litt smør. Deretter tilsetter du erter og la de varme opp litt. Etterpå heller du inn buljong. La det koke til ertene er varme og myke, smak til med salt, søtning og pepper. Helt til slut moser du alt sammen med stavmikser til pure. Hvis du vil, kan du ha litt creme fraiche eller rømme oppi rett før servering.

    Ser kanskje ikke best ut 😛 men smaker himmelsk 😀 Jeg elsker den suppa her, enkelt, deilig og kjapt å lage.

  4. avatarElisabeth Vega

    Erter er jo godt! 😀 Man kjenner jo så si ikke no særlig smak av dem! Derfor er de gode, haha… Du vender deg nok til dem etter hvert 😀 Digger navna på tightsene! Haha, morsomt 😀 Og ja det hadde vært interresant med et gjesteinnlegg! Håper du har hatt en strålende dag så langt <3

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Alicja: Jeg vurderte faktisk ertesuppe, men jeg må blande dem sammen med mye annet før jeg tar sjansen på å gi dem hovedrollen :mrgreen: Men oppskriften er notert bak øret, takk!

    @Hiba: Så bra! 😀

    @Marte Hveem: Det så veldig godt ut! Erter med enten smør, creme fraiche eller kesam er jeg helt med på 😀 Kanskje litt bacon hadde passet inn der og?

    @Elisabeth Vega: Noen ganger synes jeg de smaker metallisk 😯
    Men jeg venner meg nok til dem ja, de er jo ikke så aller verst med godt tilbehør.
    Petra og Doris er geniale 😆 Takk, håper du også har hatt det!

    @Lovelyliller.com: Jeg spiste min del av Macern-nuggets da jeg var yngre.. det var jo ikke ordentlig kylling engang. Fysjameg.
    Må alltid prøve litt forskjellige sammensetninger 😀

  6. avatarLene

    Prøvd fish’n’chips med erter? Yummy! Trodde først det var det det var (det var mange det’er, det :mrgreen: ) da jeg først så bildet.

    Tenkte jeg skulle bestille en kort Doris, men gikk heller for en kort Alma. Spent! Hadde egentlig bestemt meg for å gå for noe annet enn rosa, men tror du ikke det ble det likevel da?
    Ooo! Den pumaen var jo i lys lilla! Ikke verst!

    Gjesteinnlegg er absolutt interessant 🙂

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Lene: Det er der jeg har det fra ja! Jeg visste at det måtte være en grunn til at jeg koblet panering med erter, fish n’ chips selvfølgelig. Skulle ha kalt dette chicken n’ fish :mrgreen:

    Gratulerer! Jeg har faktisk Alma liggende i skapet, vi skal leke sammen neste uke tenkte jeg 😎

    Så bra!

    @MB: Flott! Tipper det blir en dag neste uke 🙂

  8. avatarFantasia

    Middagen så kjempe god ut 🙂 Bra at ertene falt litt mer i smak, for det er jo veldig godt!
    Jeg er for gjeste innlegg!!

  9. avatarCharlotte

    Elsker boka di, selv om jeg bare har eid den i to uker 😀 nuggetsene er supergode, laget de til lunsj i dag sammen med en lett salat 🙂 gleder meg allerede til neste måltid 🙂 ha en super dag 🙂
    Jeg steker de forresten i noen spray med 1 kcal spray, funker kjempefint 🙂

  10. avatarMalin

    Så flink du er som gir ertene en ny sjanse 😎
    Jeg tror det blir nuggets til middag i dag. Både jeg og S har vært så matlei i det siste, så det har blitt mye havregrøt i utallige versjoner…hehe

    Hvordan går det med Todd? 😀

  11. avatarKristine

    @Fantasia: Nja, jo – de begynner å bli litt bedre om ikke annet 😆
    Så bra!

    @Camilla Rasmussen: Flott, da håper jeg det faller i smak (neste uke) 😀

    @Charlotte: Så hyggelig å høre!
    Jeg har en «fettspray» jeg også, funker veldig bra 🙂

    @Malin: Takk 😎
    Jeg stemmer for nuggets, taco eller pizza for dere i dag!
    Todd har det så fint, overlykkelig for å få hjem pappaen sin og. Ble sittende og bare stirre på han i fem minutter. Vi skal tilbake og fjerne stingene og få vite litt mer på mandag *krysser fingrene*

    @Anja Marie: Ja! Har aldri hatt det før, men artikkelen er fin og informativ 😀

  12. avatarKristine Olsen

    Hahaha, «… og rørte deretter inn en tesjke smør – ertene elsker det»! Det høres ut som meg hvis jeg skal spise fisk med potet og hvitsaus – «drukner poteten i saus, det er det beste!» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *