Sunne vafler og sykkeltur

Pleier ikke søndager å lokke frem husmora i dere?
Ikke?

Men disse frister kanskje;

Søndagsvafler
vafler2

Sunne vafler og sykkeltur
Write a review
Print
Ingredients
 1. 3 egg
 2. 1 eggehvitte
 3. 20 g mandelmel
 4. 20 g proteinpulver
 5. 10 g fiberfin (valgfritt)
 6. 1-2 ss sukrinmelis (eller annen søtning)
 7. en liten skvett melk
 8. 1 ts kanel og kardemomme (valgfritt)
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Husk å smøre/spraye vaffeljernet!

vaffel3

Noe du mangler av tørrvarer listet ovenfor?

Her er alternativer:
Sesam-mel
Bakeprotein
Kokosmel
Havremel/havregryn (vanlig butikk)

vaffel4

Oppskriften finner du også i Sunn & Sterk med protein

Flere av dere har spurt etter Todd, og det er jo så hyggelig, men jeg har vært litt i tvil om jeg skulle legge ut bilde av såret hans. Det er ganske ille, jeg fikk helt sjokk da han reiv av plasteret (første kvelden, selvfølgelig). Jeg fikk inntrykk av at det var et lite snitt bak øret, men det er hele syv sting.

Dette er et ganske mildt bilde;
IMG_9824
Vi vet fortsatt ikke hva kulen var, vi må vente en ukes tid til på prøveresultatene.
Men, Todd er uansett i strålende form nå – han er full av energi, kos og appetitt.

Ellers fikk jeg som sagt luftet Petra i dag!

Først en halvannen times gåtur og deretter en sykkeltur. Begge deler ble i bedagelig tempo, typisk søndagstur-modus.

bilde (14)

Og for et fantastisk vær i har hatt i dag!
Vi er jo så heldige som får denne vitamininnsprøytningen før høsten og vinteren kommer – selv om jeg gleder meg veldig til begge deler jeg da. Alle årstider har sin sjarm.

17 kommentarer til “Sunne vafler og sykkeltur

 1. Julie @ WolfItDown

  Ah, vafler da gitt! De så utrolig gode ut 😀

  Tror med dyr at det ser verre ut enn det kanskje er, spesielt med tanke på barberingen rundt såret, det kommer til og gå helt fint 🙂 Ser det ut til og ha grodd noe?

  Lurte bare på en ting, med betennelse i ankelen, hva er den beste måten og bli bra igjen på? HUsker jeg hadde det for mange år siden når jeg spilte badminton, og da kunne jeg ikke spille på noen måneder (!!!). Nå har jeg fått det igjen og VIL trene to ganger i uken slik jeg pleier….kriiise! Håper du har noen gode råd 🙂

  x

 2. Kristine

  @TheRunt: Min tapre lille pus, han har det heldigvis kjempebra nå ♥ 🙂 Takk!

  @Julie @ WolfItDown: Takk for det 😀
  Ja, det var bare så voldsomt (og verre enn jeg hadde trodd). Det har nok grodd litt, men stingene skal være der i 12-14 dager.
  Hm, betennelse i ankelen har jeg ikke vært borti. Men, det som hjelper meg når det gjelder beinhinnebetennelse og lignende er trykkpunktmassasje. Fryktelig vondt, men effektivt. Vet ikke hvor lett det er på ankelen men 😕 Og vent litt med øvelser som gjør vondt – f.eks ett-bens øvelser, balanse osv.
  God bedring!

 3. May-Helen Johnsen

  Kan man bruke denne oppskriften i belgisk vaffeljern? (Den vanlige røren er mye tykkere enn vanlig vaffelrøre). Hvis ikke; tar du ut utfordringen om å lage belgiske vafler? (Så sunne som mulig, selvfølgelig!) 😉

  Fantastisk blogg og bok, forresten! 😀 til stor inspirasjon for både meg og typen!

 4. Julie

  Har «bakt» i dag jeg også, peppermynteknappene i boken din 🙂 Første ladning ble kjempefæl, og jeg oppdaget at jeg hadde puttet bitterstern i deigen istedenfor peppermynte 😉 Den gikk rett i søpla, og jeg begynte på deig nummer 2. Nå fant jeg selvsagt ikke igjen peppermyntedråpene mine, så jeg brukte vaniljedråper og litt vaniljestang istedenfor. Det ble godt det og:) Da jeg var ferdig med disse fant jeg peppermyntedråpene mine, og da måtte jeg jo prøve en deig med dette også. De ble rågode:) Så nå har jeg både vaniljeknapper og peppermynteknapper å kose meg med fremover 🙂

 5. Cathrine

  Huff ja disse kattene. Ene katten vår mistet tidligere i år en sirkel på 3 cm i diameter, med hår. Under skulte det seg et 1cm dypt sår. Dette var bak på rumpa, noen cm foran halen. Klin umulig å bandasjere når han først fikk den av seg og bare reiv av seg alle mulige «lampeskjermer». Dyrlegen mente det kunne være en annen katt som hadde satt alle klørne i han med påfølgende infeksjon i «stikkene», som igjen førte til at huden datt av. Han er ingen rolig og snill katt så trodde jeg måtte avlive han i de 5-6 ukene det tok. Såret grodde sakte, men sikkert sammen. Noen ganger åpnet det seg så vi var tilbake til start:S DET var heslig det! Han er i tillegg typisk utekatt som hater å måtte være inne om natten. Han måtte være inne alle disse ukene på loftstua. Du skulle sett som det så ut:S Blod og gørr overalt etter en natt. Glad det er over;)

 6. Kristine

  @May-Helen Johnsen: Ja, jeg bruker denne oppskriften i mitt belgiske vaffeljern – som du ser 🙂 Den skvetten med melk tilpasser du slik at du får så tykk/tynn røre som du ønsker.
  Belgiske vafler kan jeg bare ikke begi meg ut på, for det første er ekte vare altfor godt (haha) og for det andre er det med gjær – noe som er ganske uforenelig uten gluten og sukker.
  Takk forresten!

  @Julie: Du fikk med andre ord brukt litt sukrinmelis du da :mrgreen:
  Godt å høre at det ble bra til slutt. De er jo så enkle å lage, og gode, søte munnfuller – takk for påminnelsen 🙂

  @Lovelyliller.com: Da stemmer jeg for vafler en dag denne uka 😀

  @Cathrine: Nei det er ikke så lett med disse dyra. Jeg prøvde å sette på et nytt plaster da det falt av, men det var bare å glemme.. både på grunn av hårene og all kløinga. Jeg skal være glad når stingene er fjernet om en uke og han er så god som ny 🙂

 7. Solvor

  De vaflene dine altså! Ser himmelsk ut! En heeelt herlig søndag ser det ut til at du har laget deg! Håper du får en herlig mandag!:)

 8. Toyni (:

  Så bra at pusen er bedre 😀

  Liker det du sier om årstider, for ja, tenk så rart det hadde vært om vi plutselig ikke hadde hatt vinter lenger 😮

 9. Linn Høyem

  Når jeg er ferdig med høstens konkurranser, har jeg bestemt meg for å ta for meg bloggen din skikkelig! Lage det aller meste av det du legger ut 😀 ¨
  Denne konkurranseoppkjøringa har trigga interessen til å stå på kjøkkenet, og det har bloggen din og! Gleder meg 😆

 10. Elisabeth Vega

  Jeg må si de vaflene frista sykt nå: jeg sitter på skolen og det er matfri. Kunne gjort mye for en slik vaffel nå… Uff, såret ser ikke så bra ut 🙁 Håper det gror fort fremover! Håper også du får en fin start på uka! 😀

 11. Kristine

  @Solvor: En søndag kan liksom ikke bli feil med vafler 😀
  Takk for det, og i like måte!

  @Toyni (:: Ja 😀
  Ja, nei det går jo ikke! Vil gjerne ha alle fire jeg.

  @Linn Høyem: Den var jo sånn det startet for min del, og heldigvis fortsatte kreativiteten og gleden på kjøkkenet. Selvom om jeg spiser dette på konkurransediett og da 🙂
  Så bra! Her finner du mye godt, og jeg har mye mer å komme med! 😉 Lykke til i høst!

  @Elisabeth Vega: Men du må jo ha med mat eller kjøpe noe! Kanskje du kan lage vafler som matpakke neste gang 😎
  Takk i like måte!

 12. Stine

  Min kjære schæfervoff hadde en klump lenger fremme ved øret og jeg valgte å få den fjernet, da jeg kom for å hente hun hadde dyrlegen like greit barbert halve hodet hennes inkludert øret. Hun var langhåret så man kan jo tenke seg hvordan det så ut! Har aldri sett en mer fornærmet hund, hun fulgte selvfølgelig opp med høylytt klaging 🙂 Det viste seg heldigvis å bare være en fettklump 🙂 Håper på det samme for dere 🙂
  Dessverre døde hun i april i år dagen før hun skulle ha fylt syv år, av hjertestans i armene mine da vi var ute på tur 🙁 Hun var min øyensten og jeg vil alltid ha hun med meg i hjertet mitt <3

 13. Synne

  takk for at forrige søndags oppskrift reddet denne søndagens søtsug!
  Vafler hjelper mot alt, så nå blir jeg vel frisk av forkjølelsen min 🙂

Det er stengt for kommentarer.