Søt sjokolade og salt karamell

Jeg våknet i dag morges med en liten bandasje i senga, og en liten frankensteinpus liggende i stua. Såret er mye større enn jeg hadde forestilt meg, og det er klin umulig å feste et nytt plaster over, men jeg får satse på at han er klok nok til å ikke rive opp de syv stingene. Fortsettelse følger..

Her har jeg en liten godbit til dere, det er en reprise fra i fjor – men altfor god til å gå i glemmeboka.

Peanøttkaramell- og sjokoladepai

sjokoladepai

sjokoladepai7

Tilgi meg for at jeg ikke har helt nøyaktige mål..

Jeg brukte i hvert fall dette til bunnen:
sjokoladepai2

2-3 ss yaconsirup
3-4 ss mandelmel
2-3 ss peanøttpulver (eller peanøttsmør)
en klype havsalt (dropp dette om du bruker salt peanøttsmør)
en liten skvett vann til du får riktig konsistens (kan godt minne litt om marsipan)

Denne skal stå kaldt i 15-20 min mens du lager fyllet slik at mandelmelet eser og blir en fastere deig. Dette holder til 2 små desserter – jeg lagde de i en crème brûlée-form.

sjokoladepai1

I fyllet brukte jeg dette:
sjokoladepai3
Havsalt, stevia, kakaopulver, sukrinmelis, sukrin + (kan sløyfes), agar (eller gelatin).
+ egg!

Pisk egg med kakao og søtning til du får eggedosis, ha deretter i agar/gelatin. Lag gjerne moussen noe lignende dette – bare med et helt egg og litt mer kakao.

sjokoladepai4

Trykk ut peanøttkaramellen i en form (gjerne kledd med plastfolie), og hell sjokolademoussen over. Sett det kaldt i kjøleskap en halvtimes tid – eventuelt i fryseren halve tiden slik jeg gjorde. Jeg var utålmodig, og den litt fryste effekten var ganske god.

sjokoladepai5

Med litt revet mørk sjokolade over ble dette veldig godt, søtt og salt passer perfekt sammen noen ganger!

sjokoladepai6

Fortsatt god fredag!

10 tanker om “Søt sjokolade og salt karamell

  1. avatarTone

    hei! 🙂
    hvordan syns du agave-sirupen er å bake med, i forhold til yaconsirup? 🙂 (hvis du har prøvd da..)
    det er jo en vesentlig prisforskjell, og yaconsirupen på iherb er ALLTID utsolgt! 😛

  2. avatarElisabeth Vega

    Nei ufr, trist at Todd har revet av plasteret! 🙁 håper det går bra likevell 😀 og den paien…. FYSØREN! Hadde vært perfekt akkurat nå med en slik en! Håper du får en fantastisk fin helg! 😀

  3. avatarMarte

    Takk for stadige delikate og flotte oppskrifter. Har prøvd noen fra boken din, men har hatt en liten pause- da mannen i huset ikke er så begeistret for «juksebakst» som han kaller det…
    Fikk nå inspirasjon til å gjenoppta for egen del, så får han bare la vær å spise 😉

    Til Todd: hva med slike putesokker? http://www.hundogkatt.no/tips-raad/potesokker

    Ha en riktig fin helg.

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Tone: Hei! Jeg har aldri prøvd agave dessverre 🙂 Men, det er vel sikkert ganske likt.

    @Laila: 😉 Takk i like måte!

    @Marthe: Det blir som regel 2 stk 🙂

    @Elisabeth Vega: Vi får bare satse på at han har godt grokjøtt 🙂
    Håper du får en super helg søta!

    @Marte: Nettopp! Det er jo bare å lage, og spise det selv 😉

    Ja, jeg var faktisk innom tanken på sokker – men, det er tilnærmet umulig å ha på katter noe som helst av plagg, det kommer fort av igjen på en eller annen måte :mrgreen:

    Takk i like måte!

  5. avatarJenny

    Hei:-) det såg utrolig godt ut! Å du inapirerer meg utrolig mye! Men jeg lurer på en ting? Er det mulig å bruke noe annet enn yacon sirup? Evt hvor får jeg tak i den sirupen?:-)

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Jenny: Hei! Hyggelig å høre! 😀 Du kan bruke en annen type sirup eller honning om du vil. Jeg kjøper yaconsirup på iherb, men de er utsolgt for øyeblikket dessverre 😐

  7. avatarMartine

    Stakkars lille Todd <3 Sender han mange god-bedrings-ønsker! Jeg bare lurer på hvordan du bruker agar? Jeg synes det er så vanskelig å finne riktige mål. Agar har en spesiell smak som jeg ikke klarer å like! Det er litt vrient å skjule den smaken også 😥 Tusen takk for en fantastisk oppskrift og en herlig blogg! Alltid dagens høydepunkt. Mange klemmer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *