Hvite bønner og kattevakt

Jeg spiser en del vegetariske retter i løpet av uka, og vil gjerne dele denne med dere!

Hot tomatgryte med hvite bønner

IMG_9699

Dette trenger du:
IMG_9684
Cocosa, hakkede tomater, hvite bønner, hvitløk, persillerot og løk.

Se så store de hvite bønnene er, fantastisk!
IMG_9692

Og krydder:
IMG_9691

Og ja – en liten klype kanel i gryta er helt nydelig, spesielt fordi tomatene er ganske syrlige.

Deretter er det bare å frese grovhakket løk med en skje cocosa, tilsette persillerot skåret i mindre biter og finhakket hvitløk. Stek i fem minutter, krydre godt, tilsett hakkede tomater og la det småputre i et par minutter til. Ha til slutt i de hvite bønnene, og etter enda et par minutter er det bare å nyte!

IMG_9707

Det på toppen er for øvrig frysetørret muskatgresskar – en finurlig sak kjøpt på iherb (selvfølgelig).
IMG_9696

I en blondt øyeblikk tenkte jeg at det var en god idé å ha de over den varme gryteretten, men f-r-y-s-e-tørret vil si at de ikke bør utsettes for varme – da blir de seige ;-)

Uansett, veldig godt!
IMG_9711

Dagens trening fikk jeg gjort i lunsjpausen mens Todd lå på operasjonsbenken, jeg visste at det ikke ville bli mulighet for det senere.

Da husket jeg også å ta med BCAA, og det er jo ikke så ofte. (Ad-linker under).

IMG_9713

Aminosyrer som gir ekstra proteiner på en lettvint måte.
Jeg har blue raspberry, men kan også anbefale både fruit punch og vannmelon.

IMG_9725
Min knæshgule neon-shaker.

Dagens økt på ben og skuldre;

Sittende sidehev
Beinpress

Rumenske mark
Hip thrust
Foroverbøyd sidehev i kabel
Skulderpress i maskin
Glute ham raise
Kabelroing

Todd har det bra forresten! Det gikk fint å fjerne kulen, men svar på prøvene får vi først etter 10-12 dager.
IMG_9767
Han er sløv og rar etter narkosen, men fortsatt oppvakt og kosete. Såret er slik at han ikke kan ha på skjerm, så jeg har litt av en jobb foran meg med å passe på at han ikke klør eller vasker seg der. 

Håper dere har det fint!

17 kommentarer til “Hvite bønner og kattevakt

 1. Hanne

  Godt å lese at Todd er i god form! Skjønner at du har litt av en jobb foran deg, ja, men som superseriøs kattemamma tar du vel utfordringen på strak arm 😎
  Gryta ser spennende ut, slike bønner er så kremete og gode!

 2. Alicja

  Godt å lese at Todd har det bra 🙂 Jeg er helt på gråt og stresser når det skjer noe til mine katter, så jeg skjønner at du var stresset. Men nå kan du puste ut og kose med Todd, det er så fantastisk å lese hvor mye kjærlighet du deler med den søte firbente skapning 😀 Det er så gøy å se bildene du legger ut 😀
  Du vet, Todd ligner veldig på min Pusi 😀

  Gryte må prøves, ser deilig ut 😀 Kan men erstatte persillerot med noe annet? 😆 Er nemlig ikke så stor fan av det der 😛 Paprika kanskje?

 3. Lene

  Cocosa lukter så godt… Og det lager så god smak på både kaker, mat og shaker… Der ble jeg minnet på at det er lenge siden jeg har laget høstgryten i cocosaheftet! (Ja, her har høsten kommet med blest og gule blader)

  Fikk pakken fra X-life i går, så fikk testet ut bcaa pink lemonade. Ikke verst minnet litt om en eller annen fun light saft.

  Så fint å se at det går bra med Todd. Vi ville nok vært litt rare og sløve etter en narkose, vi også, det var i alle fall jeg, så den ser jeg 😉

 4. Kristine

  @Hanne: Det gjør jeg vet du, sitter og følger med som en hauk 😆
  Store og kremete, nam!

  @Alicja: Jeg gråt litt etter at jeg leverte han om morgenen 😥 Men nå puster jeg litt mer ut ja, og i hvert fall etter at prøveresultatene kommer tilbake og viser at han er helt frisk 🙂
  Du kan jo bruke kålrot, liker du det?

  @Lene: Cocosa er så godt!
  Den har jeg ikke smakt, men tenkte faktisk å bestille den neste gang 🙂
  Helt klart, vi hadde sikkert vært enda mer slått ut – disse dyra er noen tøffinger.

  @Lovelyliller.com: Ja, de var gode!

  @Charlene: Jeg har den i shakeren med vann, så jeg drikker det mens jeg trener 🙂

 5. Elisabeth Vega

  Ååå så bra å høre at det går bra med Todd!! Håper de ikke finner noe galt med den klumpen! Stakar liten <3 Bra han har en så god mor som deg, som passer godt på! De hvite bønnene så gode ut! 😀 Er ganske glad i bønner, faktisk! Håper du har hatt en fin dag! 😀

 6. Lina

  Har tenkt på deg og Todd i dag! Måtte scrolla gjennom bloglovin på jakt etter katte-updates 🙂 håpar du klarar å beholda roen i ventetida. Godt at han har det bra no, iallefall! Klem til deko <3

 7. Ann Kristin

  Katter trenger som oftest ikke skjerm. I motsetning til hunder er det som om de skjønner at de ikke skal vaske eller klø 🙂 Vi har hvertfall aldri hatt problemer med det etter operasjon på vår hannkatt 😀

  Lykke til! 🙂

 8. Kristine

  @Elisabeth Vega: Jeg krysser alt jeg har!
  Hvite bønner, og bønner generelt, er kjempegodt! 😀 Håper du får en strålende helg!

  @Lina: Tusen takk, så hyggelig å lese. Stor klem fra oss begge

  @Ann Kristin: Han hadde selvfølgelig revet av seg det lille plasteret i natt, og nå er stingene helt ubeskyttet, så jeg vet ikke helt om det gjelder for Todd :mrgreen: Får bare satse på at han lar det være nå som han kjenner stingene direkte. Takk for det!

 9. Julie @ WolfItDown

  Den gryten så nydelig ut, er storfan av hvite bønner, de er så mild og god på smak, og ikke minst mektig! Jeg laget selv en vegetariansk suppe i går med korn, utrolig god, og full av sunne karbohydrater 😀 Kommer nok opp på bloggen i morgen regner jeg med 🙂

  Så bra at Todd har det bra! Flinke katten! Noen gang tenkt på og skaffe deg en Copper også? 🙂

  Ha en god fredag! xx J

 10. Mia

  Så bra alt er bra med Todd – jeg håper alt går bra med min lille hund som ligger på operasjonsbordet og skal fjerne kul akkurat nå. Timene går så alt for sakte i dag….!

 11. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Jeg ble så positivt overrasket over størrelsen på de store, så de skal jeg fortsette å kjøpe 😀
  Ja, det har jeg tenkt på flere ganger – men da tror jeg Todd hadde blitt rimelig indignert om en Copper plutselig hadde dukket opp 😆
  God fredag til deg og!

  @Mia: Huff, regner med at han er hjemme igjen nå? Masse lykke til, vet akkurat hvor vondt det er når dyrene våre må igjennom noe sånt 😐 ♥

 12. Mia

  Ja, heldigvis gikk alt fint med operasjonen! Nå venter vi bare på svar på prøvene, men håper på at svarene er gode både for Todd og Sabina sin del=) God helg <3

Det er stengt for kommentarer.