Sukkerfri ripsgélé

Hurra! Den ble vellykket dere!
Jeg vet allerede hva jeg skal lage i løpet av helgen med ripsgélé til – og jeg gleder meg.

Ripsgélé
IMG_9417

Jeg plukket som sagt rips tidligere i uka, og de var egentlig ganske overmodne så jeg måtte være rask med å prøve meg frem til en oppskrift.

IMG_9424

Oppskrift:
600 g rips
0,5 – 1dl vann
5 dråper stevia
3 ss sukrinmelis
2 gelatinplater

♦ Ha bær og vann i en kjele og kok på middels varme, «putrevarme» i 25-30 minutter.
♦ Mos blandingen i en sil og press ut saften i en bolle – jeg fikk ca 250 g ripssaft og beregnet altså gelatin ut ifra dette.

IMG_9335

♦ Hell saften tilbake i kjelen og kok opp med søtning. Smak gjerne til om du vil ha den søtere, jeg liker den ganske syrlig.
♦ Ha i gelatinplatene og smelt de helt i blandingen, hell deretter saften i en passende beholder og sett kjølig.

IMG_9421

IMG_9427

Géléen ble akkurat som jeg hadde håpet, litt kremete og ikke altfor stiv.

IMG_9441

.
Og ellers, her er litt fredagsmat;

Tacosalat med kylling
IMG_9203

Salathode, agurk, paprika, cherrytomater, purreløk, vanlig løk og mais.

IMG_9205

Ananas, ost, salsa og mager kesam. Og selvfølgelig kyllingbiter stekt i tacokrydder fra iherb.

IMG_9206

En fin 1.porsjon foran kamera;
IMG_9199

Og en mer rotete 2.porsjon;
IMG_9208
Med guacamole som ble glemt i første omgang. Og ja, jeg spiser sikkert en kilo mat noen ganger.

Gårsdagens dessert;
IMG_9460

En proteinbar med hvit sjokolade – den er så god.
Og muffinsen som jeg lovte dere – den kommer i morgen! Følte at det var viktigere med ripsgélé i dag slik at dere som har plukket rips får satt i gang med det :grin:

Hadde en styrkeøkt på ben og rygg etter jobb i dag, med en utrolig bra kontakt – herlig!

Knebøy
Markløft
Hip thrust
Kabelroing
Liggende lårcurl
Cable pullover
Glute ham raise
Benspark

Ha en strålende helg alle sammen!

16 tanker om “Sukkerfri ripsgélé

  1. avatarElisabeth Vega

    Den gelen så utrolig god ut! Liker egentlig ikke gele, synes konsistensen er merkelig.. Men det ser godt ut 😀 og jeg gleder meg som bare det til oppskriften på muffinsene! Så himmelske ut 😀 goood helg til deg, vakre!! 😀

  2. avatarmaria

    Mmmmm!

    Har laget rørt solbær med sukrin, og det ble veldig, veldig godt. Man kan fint bruke xhantan-gum som stivelse, for det er jo uansett det som er innholdet i disse pakkene med certo o.l. 🙂

    Men hvordan er det med holdbarhet på det du har laget?

  3. avatarKristine

    @silje’s fremgang: Det hørtes jo veldig godt ut det og! 😀

    @Elisabeth Vega: Liker man ikke gélé kan man fint lage syltetøy 😀
    Tusen takk, og i like måte!

    @maria: Så bra! Jeg vurderte xanthan gum, men den kan gi en litt slimete konsistens så den er litt vanskelig å jobbe med når det gjelder kalde ting (synes jeg).
    Jeg kommer til å spise av den en ukes tid fremover, så fryser jeg resten 🙂

  4. avatarIngunn

    Hei!
    Supert – har lenge søkt etter en bra oppskrift på sukkerfri ripsgele. Tror du det går an å få det til med fryste/opptinte rips? På forhånd takk 🙂

  5. avatarAmalie

    Åh! Ripsgelé er et kjært barndomsminne for meg :’) Vokste opp på en gård med masse ripsbusker, som vi da lagde ripsgelé av eller bare friske bær med vaniljesaus..
    Hadde forresten Tricolore-salat til lunsj i dag (som jeg ser lurte seg med i en av bildene over) Haha!
    Så har jeg handlet til den spinatversjonen din av pesto! Skal prøve med litt cashewnøtter også 😉
    Er spent på hva du skal lage i helgen – til geléen!!

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ingunn: Ja, det går nok helt fint – mulig jeg ville ha tint de litt først 🙂

    @Amalie: Åh, vokste du opp på gård – så heldig ♥
    Hihi, boka må stå fremme vet du. Håper du får en fin kveld videre!

  7. avatarMaria Iselin

    Etter å ha tatt syltetøyet opp igjen fra fryseren, ser jeg at xhantan gum kanskje er ivel mye «bindende». Ble veldig smørbar konsistent på sylta, ikke rennende. Praktisk, men likevel ikke helt rett 😯 🙄 😆

    Sikkert ikke så dumt å bruke gelatin nei 🙂

  8. Tilbaketråkk: Kjøttkaker i brun saus | Mat til muskler

  9. Tilbaketråkk: En nydelig 2-retters | Mat til muskler

  10. avatarAnne-Lill

    Hei! Jeg bli så inspirert av dine oppskrifter 🙂 Har masse rips i fryseren etter farfaren min og tenkte å lage ripsgele til julegaver – kan jeg lage det nå og så fyse det ned på glass igjen?

  11. avatarLinn

    Tusen takk for oppskrift. Jeg var fri for stevia dråper, men geleen ble kjempegodt uansett.
    Tror du det går an å bruke fibersirup som søtning sammen med sukrinmelis?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *