Middag fra barndommen

Vi som vokste opp på 90-tallet kjenner godt til pølser, fiskeboller og joikakaker.
I det hele tatt, mye hermetikk og prosessert mat. Jeg synes selvfølgelig at dette er mat som bør holdes til sjeldenhetene, men litt innimellom skader ingen – det ble da folk av oss og mener jeg.

Vi spiste mye falukorv hjemme, og jeg elsket det. Jeg mener å huske at vi pleide å ha spaghetti, eller var det kanskje makaroni, med falukorv på tirsdager.
Så;

Falukorv med spaghetti
IMG_9303

Si at det er flere enn meg som synes dette er godt a!

Bare for å gjøre retten litt sunnere, så gikk jeg for denne varianten;
IMG_9298

IMG_9300

Så da var det enkelt og greit å koke spaghetti, og steke falukorven i passe tykke skiver. Et lite snitt i siden så de ikke krøller seg oppover når de steker, selv om det var litt av sjarmen i sin tid det og.

IMG_9304

Vi fortsetter i samme enkle stil og slår til med denne desserten;
IMG_9211

Kokosbollene er ferdigkjøpt og proteinbarene har dere helt sikkert fått med dere oppskriften på
her.

IMG_9216

Med jordbær og vanilje – av dette proteinpulveret. Og smeltet mørk sjokolade over.

Slik ser hjemmekontoret mitt ut forresten;
bilde (26)

Jeg har jo en annen fulltidsjobb på kontor, så dette brukes innimellom til å jobbe med kriweb på ettermiddagen.

Og dette er arbeidsantrekket;
bilde (17)

Sjokkert over fargevalget?

Denne joggebuksa fra Better Bodies har jeg altså i rosa, grått og svart – en favoritt hos meg med andre ord. De har også fått den inn i svart med oransje tekst.

.
Takk så mye for lykkeønskningene, og ikke minst gratulasjonene til Todd i dag forresten. Han er en tapper liten pus, og oppfører seg eksemplarisk hos dyrlegen – kun dyp mjauing som kan høres ut som «nooooo».

Hun kunne ikke si noe om hva kulen er, den er i utgangspunktet myk – men med en hard kjerne.
Jeg fikk valget mellom å la den være og se det an, ta en celleprøve, eller fjerne den. For min del var det ingen tvil, vi skal tilbake neste uke og fjerne den. Så inntil da får vi bare leve som før og håpe på det beste.

16 kommentarer til “Middag fra barndommen

 1. Julie @ WolfItDown

  Lekker liten arbeidsplass! 🙂
  Når jeg så bildet av middagen så gikk Julie minst TI år tilbake i tid, kanskje femten og faktisk… Stekt servelat med makaroni og ketchup var en av favorittene mine! Back in the days var det ikke snakk om stekt løk til (visste ikke bedre, men gubbanoa så godt det er! Jeg har siden tatt igjen tapt løk-inntak, mmmmm!), det fikk heller mamma og pappa spise 😛
  Kjekt og høre at det gikk bra med bursdagsbarnet i dag, snart er han så god som ny, om ikke enda bedre, hvis det går an da 😉 x

 2. Marianne KC

  Ha ha ha, hoi hoi der sa du det – joikiser – det var noe jeg spiste mye av i min ungdom 😀

  Så fint du har fått det, en koselig liten arbeidskrok.
  Jeg er forresten helt med på den dresscoden der til arbeidsplassen 😉

 3. Chassi

  Ååå, så kos! Man blir jo bare glad av å se pølse og spagetti igjen! Jeg trodde det var noe min egen mor hadde kommet på – der fikk vi også mais som fast tilbehør – men det er prikk likt dette. 😀

  Gratulerer med dagen, Todd!

 4. Catharina

  Så utrolig morsomt sted å ha kontor 😀 Jeg tror huset deres er nøyaktig likt mitt barndomshjem. Jeg hadde rom oppe på loftet og hadde skrivebordet i karnappet slik som du har her 😀

 5. Hanne

  Fiskeboller og joikakaker 😀
  Vi hadde aldri falukorv, men kjøttdeig og spaghetti var en stor hit. Jeg fikk fryktelig lyst på pølse og spaghetti nå, og har jammen kyllinggrill i kjøleskapet. Hvordan de havnet der sammen med kyllingfileten min aner jeg ikke, men du og du, kanskje det blir litt kveldsnacks på meg :mrgreen:

 6. Elisabeth Vega

  Åå den kalkun pølse tingen der er FANTASTISK god! Fikk den alltid da jeg var veldig liten 😀 og jeg elsket den! For et koselig hjemme kontor! Likte jobb anntrekket 😀 og jeg håper virkelig det ikke er noe farlig, den klumpen til Todd 🙁 ønsker han lykke til hos dyrelegen igjen!

 7. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Takk for det! 🙂
  Helt enig, men jeg likte faktisk stekt løk jeg da. I det hele tatt, alt som var stekt i smør :mrgreen:
  Han blir nok helt frisk igjen, må bare det ♥

  @Lovelyliller.com: Love it! 😀

  @Marianne KC: Haha! Joikakaker, poteter og brokkoli ftw 😀
  Takk – godt vi er enige 😉

  @Chassi: Jeg vet! Synes dette må bli neste middag hos dere altså 😉
  Todd takker!

  @Catharina: Ja – så koselig da! Liker denne løsningen i skråtak godt, rommet blir så mye hyggeligere og lysere av det 😀

  @Hanne: Jeg var så glad i falukorv at jeg lett spiste det kaldt på brødskiva med majones.. ah, memories 😆 Kos deg med kveldssnack!

  @Aina: Hehe, enig! En stor høydare i forhold til joikakaker i hvert fall – selv om jeg egentlig likte det og.
  Klem tilbake!

  @Elisabeth Vega: Den var plutselig mye saltere enn jeg husket, men fortsatt veldig godt 😀
  Tusen takk ♥

 8. Lina

  Nam! Barndomsminner her óg 😉 stooor lykkeklem til Todd og deg! Får vondt i magen av å tenka på at det kunne vore meg og min pus. Håpar inderleg at det berre er ein fille-klump! Lurt av deg å fjerna den, forstår godt valget ditt! Klem <3

 9. bakekona

  God bedring og selvfølgelig gratulerer så mye med dagen til Todd!
  Jeg håper at det ikke er noe alvor med Todd, og tenker dere nok har mange år igjen 😉
  Jeg hadde en nydelig katt da jeg var liten. Plutselig oppdaget vi en kul, og tok henne selvfølgelig med til dyrlegen. Vi fikk beskjed om at dette var ondartet kreft, og at hun hadde maks ett år igjen å leve. Kulen ble selvfølgelig fjernet, og vi ble utrolig lei oss for at vi snart kom til å miste henne! Året gikk og hun levde i beste velgående enda. Enda ett år til.. Og enda ett år til gikk forbi. Over syv år etter vi hadde fått «dødsdommen» var det dessverre slutt. Ikke på grunn av den såkalte ondartede kreften, men på grunn av alderen.
  Katter er en fantastisk vesen som blir som et ekte familiemedlem. Nyt kosestunder med Todd, og igjen god bedring 🙂

 10. Vilde Sofie

  Falukorv er nam! Spist masse av det, ja 😉 Hos oss pleide vi alltid å skjære hakk i den og stappe inn ostebiter. Deretter bakte vi den med tomatbåter og eplebåter i ovnen, og serverte med potetstappe (blandet med maaasse Heinz ketchup) og kokt brokkoli. Det er godt, det! 😀

 11. Mari B. U.

  Nam, så enkel og god middag! 😀 trenger ikke alltid være så avansert for at man skal få seg en god middag 😉 Nydelig innlegg om Todd forresten <3 Hadde tatt akkurat det samme valget som deg – better safe than sorry! 😉 Krysser fingrene for at den ikke vil utvikle seg og at operasjonen neste uke vil gå knirkefritt 🙂 Ha en fin onsdag, Kristine! 🙂

 12. Marte

  Haha! Tror falukorv var noe mange ble matet med. Vi fikk den servert med kokt potet og ingenting mer, av en eller annen grunn så takler jeg ikke kokt potet mer.

  Todd blir så god som ny igjen og han høres veldig ut som pusen! Mamma hjerte her føler med deg !

  Stor klem

 13. Kristine

  @Kristin: Takk! ♥

  @Lina: Tusen takk ♥ – hadde ikke klart å ikke gjøre noe med det i hvert fall 😀

  @bakekona: Dette skal jeg lese igjen om det skulle vise seg at vi får den grufulle beskjeden, sånt gir håp ♥ Han har det heldigvis veldig fint, spiser og oppfører seg som vanlig 🙂

  @Vilde Sofie: Oi, det hørtes også godt ut! Jeg har sett flere gjøre det på den måten, men det er helt nytt for meg. Det må jeg teste ut neste gang 😀

  @Mari B. U.: Det er det jeg tenker og, heller gjøre alt man kan med en gang enn å vente. Tusen takk ♥ 😀

  @Marte: Nei nei, man må jo ha spaghetti eller makaroni til! 😆
  Tusen takk, stor klem tilbake ♥

Det er stengt for kommentarer.