Kjære lille pus

Dette innlegget er dedikert til verdens beste pus, Todd.

IMG_9123

NB! Inneholder klisjéer, kjærlighet og gal-kattedame-utsagn.

Du ble født for nøyaktig 7 år siden i dag, den 13.august 2006.
Jeg så deg for første gang på en nettside noen uker etter, og jeg tok straks kontakt med eieren din. Til mine store skuffelse var du allerede lovet bort, men skjebnen ville det annerledes.


Første gang jeg så deg – bildet som ble brukt i annonsen. Du er pusen helt til høyre.

De som opprinnelig skulle hente deg hadde plutselig ombestemt seg, og nå var du allerede over 12 uker og derfor mindre attraktiv på markedet. Jeg var imidlertid aldri i tvil, og da jeg fikk spørsmålet om jeg fortsatt ville ha deg, 14 uker gammel, kom jeg dagen etter og hentet deg. En regnfull dag, og allerede da mjauet du høylytt. Hele veien hjem fra Maridalen.

Du bodde sammen med dine to søsken og da dere måtte dele matskål, og de to andre var raskere og sterkere enn deg, fikk du altfor lite mat. Du var så liten og underernært, svak og redd. Jeg visste ikke hva godt jeg kunne gjøre for deg, det tok flere uker før du ble trygg på meg og fant deg til rette.

Med tiden begynte du å spise mer mat, og du ble en sunnere, sprekere pus. En veldig bestemt ung herremann faktisk. Veldig bevisst på hva du liker og ikke liker. Vannskåla brukes både til drikke og vasking, du liker helst å drikke med poten. Og et noe anstrengt forhold til doen din som til stadighet må ryddes i, selv når du ikke har vært der.

En av mine favoritter har lenge vært historien om reven og hunden i To Gode Venner, og du fikk navnet ditt etter reven, Todd.
Det tok ikke lang tid før jeg skjønte hvor spesiell du er, og alle som har møtt deg legger fort merke til det. Som liten kattunge elsket du å leke apport, jeg kastet leker – du løp etter, tok den i munnen og løp tilbake klar for en ny runde.

Til min store glede (og til tider irritasjon) begynte du å snakke med meg, konstant. Og nå, etter syv år sammen, så skjønner vi hverandre. Gale kattemammaen din er nemlig overbevist om at du forstår hva jeg sier til deg, for jeg skjønner i hvert fall godt forskjellene i mjauingen din og hva du videreformidler til meg.

IMG_7559

Etter ett års tid fikk du de kjennetegnede føflekkene dine, midt på nesa. Hysterisk som jeg er dro jeg til dyrlegen og var overbevist om at du hadde fått en hudsykdom, men de var ufarlige. Det var meningen at du skulle se litt spesiell ut, med en så fin pus som du er innad skulle det bare mangle at du fikk skjønnhetsflekker også på utsiden.

Vi kan sitte og se på hverandre, lenge. Det sier kanskje mer om meg enn deg, men det er så utrolig spesielt – og koselig. En øyekontakt som er så intens at det som oftest er jeg som ser unna først. Du er så utrolig observant, og vikingørene dine jobber alltid på spreng for å få inn alle lyder fra forskjellige steder.

20120104-155720.jpg

Du er også verdens snilleste pus og har aldri klort, bitt eller vært slem. Jeg klarer ikke engang å få deg til å leke litt voldsomt, du er som lille oksen Ferdinand.

Du er redd for barn og støvsugeren, men det er det flere som er.

Du sover alltid ved siden av meg, uansett hvor varmt og trangt det er så får du alltid plass.

Du kom inn i livet mitt da jeg trengte deg som mest. Du var den lille solstrålen jeg trengte, hvem hadde trodd at det kunne være så mye glede med en liten pus.

Og helt til slutt en liten bildeboom av bursdagsbarnet, fra da til nå.


IMG_4026

Det gjør fysisk vondt i hjertet mitt at vi i dag er nødt til å ta en tur til dyrlegen for å sjekke en liten klump jeg oppdaget i helgen, men det er helt sikkert ikke noe alvorlig. Det kan ikke være det, for du skal nemlig bli verdens eldste pus.

Lille hjertet mitt, mamma er så glad i deg.

bilde (13)

66 kommentarer til “Kjære lille pus

 1. Kristine

  @Kristine: Akkurat mine tanker og, det er jo barna våre ♥ Jeg måtte for øvrig takke nei til en hyttetur jeg hadde veldig lyst til å bli med på denne helgen, men er alene og må passe på Todd. Sånn er det bare 🙂 Klem til deg

  @Mia: Tusen takk, det må jo bare ordne seg 🙁 Skal holde dere oppdatert ♥

 2. Maren

  Åh, nå gråter jeg. Håper at det ordner seg med Todd, han har mange år igjen 🙂 Jeg mistet min kjære pus for to uker siden, hun ble hele 18 år gammel. De bringer mye glede med seg, ingen tvil om det <3

 3. Kristine

  @Julie: Kjenner jeg gruer meg noe forferdelig til torsdag 😥 Tusen takk! ♥

  @Maren: Huff, kondolerer så mye ♥
  Jeg krysser alt jeg har, av både fingre og poter – jeg trøster meg med at han er i veldig fin form, så det kan bare ikke være noe alvorlig.

 4. Toyni (:

  håper alt er gått i orden med Todd 🙂 Skjønn pus han er !
  Faktisk er han veldig lik vår pus, også like sær skjønner jeg. Så han må jo bare være helt herlig <3

 5. Kristina =]

  Åååå for et nydelig innlegg! Jeg felte faktisk noen tårer etter å ha lest det fordi det minnet meg sånn på hvor mye jeg savner pusene mine fra da jeg var liten/yngre (tårene kan også ha kommet så lett iom at jeg er syk,men tror ikke det er bare derfor 😉 ). Jeg knyttet så sterke bånd til dem og de til meg,det kan ikke gå for lang tid til jeg får meg en pus kjenner jeg 🙂
  Masse god bedring til Todd! 🙂

 6. Kristine

  @Toyni (::
  @Kristina =]:
  Så gode dere er, tusen takk ♥ Det gikk heldigvis bra med operasjonen, og jeg håper prøveresultatene også er fine. Han er en tøffing, så til tross for at han blir kvalm av medisinene han får nå, så er han kosete og i fin form 😀

 7. Marie Roald

  Jeg kan inrømme det: jeg er kanskje en dyresnobb.. Jeg har alltid likt hunder bedre enn katter, og jeg elsker virkelig hunden min høyere enn jeg noen gang trodde en person kunne elske et dyr. Men etter å ha lest hele dette innlegget om Todd så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ble rørt, og at jeg forstår de følelsene du formidler så innmari godt. Du har helt tydelig en spesiell og nydelig katt, og jeg lo godt både da jeg leste om drikkingen med poten og apport-leken. Håper Todd har det bra nå og at dere fant ut av klumpen (og at det ikke var noe alt for alvorlig)! Hjertelig hilsen Marie.

 8. Helene

  Dette innlegget var helt nydelig, og får meg til å tenke på forholdet jeg har til min egen pus. Artig hvor mye personlighet som kan bo i en firbent liten venn.. 🙂

  Håper alt står bra til med Todd!

 9. Kristine

  @Marie Roald: Tusen takk ♥ Det var hyggelig å lese. Todd har heldigvis kommet seg bra etter operasjonen, så nå venter vi i spenning på prøveresultatene 😐

  @Helene: Det er helt utrolig, jeg visste ikke selv at det skulle bli en så intens kjærlighet før jeg fikk Todd – men han har beriket livet mitt så til de grader 😀
  Takk – han har det veldig bra nå! Stingene skal tas om en ukes tid, så da er han så god som ny.

 10. ProjectHealthy

  Nå fikk jeg tårer i øynene, for en flott historie om en flott katt og hans flotte mor 😉 Håper alt gikk bra med Todd hos legen og at han blir verdens eldste pus 😀

 11. Margrethe

  Åå, for et nydelig innlegg. Jeg er kattemamma selv, og ble så rørt av innlegget ditt at tårene begynte å trille.
  Katter er herlige dyr!

Det er stengt for kommentarer.