Kikertburgere med guacamole

Jeg vet at jeg utfordret meg selv til å spise erter, men jeg starter forsiktig og koser meg med kikerter enn så lenge.

Kikertburgere med guacamole og auberginebrød
IMG_9144

Ok, «brød» – denne gangen fikk aubergine lov til å omfavne kikertburgerne og det var utrolig godt.

Kikerter inneholder noe som kalles fytoøstrogener. 
Det finnes studier som tyder på at dette stoffet kan påvirke kroppens egen produksjon av hormonet på en slik måte at det kan redusere risikoen for brystkreft, beskytte mot benskjørhet og redusere hetetokter hos kvinner i overgangsalderen. 

IMG_9151

Oppskrift:
1 boks kikerter (skyllet og tørket)
en håndfull cashewnøtter
1 egg
1 hvitløksfedd
Chili, havsalt og pepper

Mos alt sammen med en stavmikser til du får en deigete konsistens.

IMG_9138

Ha litt vann på hendene, form til burgere – jeg fikk 3 stk – og bak i ovnen på 200 grader i 20-25 min

IMG_9134

Kikerter er rike på protein og fiber, og inneholder en rekke viktige næringsstoffer som blant annet folat, kopper, fosfor, jern og magnesium.

IMG_9140

Legg burgerne på grillet aubergineskiver, smør over guacamole laget av avokado, sitronsaft og litt salt, legg på sylteagurk og paprika.

IMG_9142

Litt ketchup og et lokk av grillet aubergine på toppen igjen

IMG_9148

♦ Et tips er å lage en burgerdressing av mager kesam, tomatpuré, dill, salt, pepper og en klype sukrinmelis

IMG_9150

Håper flere – inkludert meg selv som jobber med saken – får øynene opp for alle de gode råvarene vi har innen grønnsaker og belgfrukter, og alle alternative måter å spise det på – bare fantasien kan sette grenser!

jeg

Dagens aktivitet:

70 minutter gåtur

Skulderpress
En-arms hantelroing
Arnoldpress
Push-ups på vekter – løfte en hantel annenhver gang
Stående sidehev

30 minutter sykling

.
Håper dere får en fin helg!

16 tanker om “Kikertburgere med guacamole

  1. avatarElisabeth Vega

    Wow, for en kreativ burger! Den så jo fantastisk god ut :D! Håper du får en utrolig fin helg, vakre Kristine!

  2. avatarJulie @ WolfItDown

    Ahhhh, nesten falafel jo! Liker det så kjempegodt!
    Favoritt toppingen mine er også ketchup, kunne spist det nesten hver dag 😛

    Om du venner deg til erter, så har jeg en oppskrift på erte- og pesto suppe, trenger ikke lage «fiskepinnekrutonger» som er meg, utrolig godt og bare dyppe litt brød i, eller spise slik den er 🙂

    Enn så lenge, så kommer du langt med kikerter 😉

    Ha en fortreffelig helg!
    x J

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Elisabeth Vega: De ble veldig gode! Håper du får en fin helg du og 😀

    @Marie Boe: Nei, denne er helt ny 😀 Men det er mye godt i boka som jeg lager ofte.
    Så artig at du ble inspirert til å lage din egen versjon! Ha en fortsatt strålende helg!

    @Lovelyliller.com: Kikerter er godt, rett og slett! 😀

    @Ingvild: Enig, det var veldig godt 😀

    @Julie @ WolfItDown: Jeg har laget falafel før, så jeg måtte prøve noe nytt denne gangen. Kjempegodt!
    Nå har jeg i hvert fall kjøpt erter, de står i kjøleskapet og glor på meg – så får jeg se hva det blir av dem 😆
    Takk, i like måte!

  4. avatarbakekona

    Godt det ikke bare er meg som må «lære» meg å nyte nye matvarer!
    Får vi gleden av en ny bok fra deg i nærmeste fremtid da? 😉

  5. avatarAnette

    Jeg kjøpte boka di for tre uker siden og er kjempe fornøyd! Men jeg skjønner ikke hva jeg gjør feil når det kommer til de matrettene som inneholder kokosmel/mandelmel. For alt jeg har laget som inneholder bl.a det, får en svampete konsistens. Hva gjør jeg feil?

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @bakekona: Da får vi inspirere og motivere hverandre til nye, spennende matretter!
    Nja, nei , kanskje.. jeg har i hvert fall laget mer enn nok siden forrige bok til å kunne fylle en til 😉

    @Nina Bakke: Det er jeg og fant jeg ut :mrgreen:

    @Anette: Takk for det! Det høres ut som om du kanskje bruker for mye fiberhusk?

    @Monika: Hehe 😀

  7. avatarYasmin

    Hoho, det skal jeg jammen meg teste ut! Jeg pleier ofte å bruke squash-skiver som «brød», men neste gang skal jeg gå for aubergin. Er så dårlig på å variere, dessverre 🙁

  8. avatarcatrine_c

    Nam!!! Ser fantastisk ut 🙂 Skal settes på listen over ting jeg må lage fra Kristine sine oppskrifter :mrgreen:

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @catrine_c: Helt fantastisk godt, og nå er guacamole med på (nesten) alle burgere – enten de er med eller uten kjøtt 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *