Gresk moussaka

Tenk at jeg har gått rundt i nærmere tjue år og trodd at jeg ikke liker aubergine!

Det hender ofte at man har hatt én uheldig episode med en matvare, eller faktisk har endret smaksløkene med årene – så aldri si at man ikke liker noe før man har prøvd minst to ganger. Note to self.

Gresk moussaka

IMG_3460

Dette har jeg brukt i min versjon;

Karbonadedeig
Hakkede tomater
Curry, paprika, oregano, kanel, salt, pepper
Løk
Hvitløk
Aubergine
Cottage cheese

IMG_3463

Aubergine er faktisk en frukt, visste dere det?

Og det er viktig at den ikke spises rå da den er giftig, gi den noen minutter i (grill)panna før du har den i middagen. Den har en mild smak, og kan minne litt om squash – bare enda bedre synes jeg.

IMG_3464

Og til dessert ble det en ny ladning av proteinbarer;

IMG_3469

Denne gangen med sjokolade og vanilje oppå hverandre!

IMG_3470

Min favoritt når det gjelder vaniljeprotein er for øvrig dette som heter noe så fint som Nanox Varcil.

Ellers fikk hestemanken min en overhaling hos frisøren i dag;
IMG_3534-horz-vert
Jeg har faktisk klippet meg.. og stripet det litt innimellom. Og noe av det beste jeg vet er å få vasket og gredd håret. Tusen takk til den fine gjengen på X-Hårstudio.

Neste punkt på listen over matvarer som (jeg tror at) jeg ikke liker er erter, så det får bli neste utfordring.

God onsdag!

28 kommentarer til “Gresk moussaka

 1. Lene

  Altfor lenge siden jeg har hatt moussaka… Lage snart…

  Svigermor har gått i alle år og trodd at hun ikke liker spinat, helt til jeg lagde grønnsaksquiche til henne. Da var hun frelst 🙂 Tror forresten smaksløkene endrer seg hele tiden. Har aldri likt durian. Smakt det mange ganger, men har spyttet det ut igjen hver gang. Men sist vi var i Thailand fikk en jeg aha-opplevelse. NAM! Det gikk unna noen durian i løpet av 2 uker 😉

  Frisøren, ja…. *Setter håret opp i en topp, ute av syne, ute av sinn*

 2. Elisabeth

  Gleder meg til å se deg teste erter! Det er nemlig noe jeg også har innbilt meg at jeg ikke liker;) men etter jeg fikk sønnen min har jeg oppdaget mye mat jeg plutselig liker nå:) som paprika og spinat:) i tillegg har lillemann lært meg å spise fisk! 🙂 så jeg hiver meg på den testen av erter jeg også;)

  Håret ditt ble forresten helt nydelig!

 3. Catrine_C

  SÅ PEN DU ER! Kjempe fresh på håret 🙂

  Hva med å lage en god ertestuing? 😉 Erter er jo god gammeldags huskost, kombinere det med noe brun saus av noe slag? :mrgreen: 🙄 Hehe, jeg bare leker med tanken!

  Gresk moussaka må prøves!! 😉

 4. Silje

  Hei, jeg har aldri prøvd å lage proteinbarene, men nå må jeg bare prøve:) Har et skjokoladepulver men ingen av de du har nevnt, spiller det noen rolle? Eller finnes det noen billige proteinpulvet på helsekost eller noe jeg kan bruke? 🙂

 5. Kristine

  @Lene: Ja, der kan du se! Durian.. det smakte jeg på Bali og kan ikke akkurat si at jeg hoppet i taket av begeistring, men det skal prøves igjen en gang 😉
  Samler hestemanken i en tofs innimellom jeg og gitt. Ha en fin kveld!

  @Elisabeth: Så bra! Også fisk og da! Det handler ofte om tilbehøret, torsk med bacon eller laks med kesam/rømme blir aldri feil 🙂
  Takk!

  @Catrine_C: Takk 😳
  Det var «ertestuing», eller rettere sagt jeg moste ertene mine, som jeg ble påtvunget som gjorde at jeg begynte å hate det.. men, jeg skal prøve igjen!
  Husmannskost er notert 😉

  @Silje: Nei, så lenge du synes det er godt så funker det! Det er det som er viktig med disse, man spiser tross alt pulveret – så da må smaken være bra (ikke billig) 🙂

 6. Andrea

  Det tar 60 «biter» før smaksløkene er vant til noe har jeg hørt 🙂 derfor man må venne seg til smaken av eks rødvin og oliven. Akkurat nå går det i ferske fiken for meg, jeg klarer ikke helt å like dem enda, men de blir bedre og bedre etter hvert som jeg klarer å forvente litt mer hva de smaker. Jeg har så lyst til å like dem!

 7. vilblifrisk.blogg.no

  Aubergine er rågodt. Synes den passer perfekt i en pastasaus basert på hakkede tomater med mye annet grøt og godt krydder!

  ELSKER håret ditt, Kristine. Det er helt nydelig:) Må si det rammer inn et vakkert fjes også da:)

 8. Christina

  Gresk mat er jo så godt! Til dessert neste gang kan du jo servere gresk yoghurt (evt yoghurt naturell,som er litt bløtere) med honning og hakkede nøtter. Friskt og supergodt!

  Ellers har jeg hørt at hvis man skal lære seg å like noe må man spise det rundt ti ganger i hyggelige sammenhenger.Dermed assosierer hjernen smaken med noe positivt,og vips! Man kan spise det ellers også :mrgreen: ganske kult hvordan hjernen vår fungerer på sånne ting..

 9. Lene

  Å Kristine! Erter er jo kjempegodt! Spesielt med kjøtt, poteter og tomatsaus. Hadde det til konfirmasjonen min… He he, en liten stund siden nå.

  Kjempefin på håret 🙂

 10. Irene

  Hårfin❤
  Spent på ditt forsøk med erter ..jeg har ikke spist erter siden jeg var lita jente, men helt sikker på at jeg ikke liker det nå heller..klarer ikke engang å smake 😯

 11. Amalie

  Nå begynner jeg seriøst å lure på om vi har en sånn connection der vi prøver ting vi vanligvis ikke bruker, samtidig! 😯 Nå har vi gjort det i veldig mange tilfeller! – Og nå i går og i dag har jeg prøvd meg på aubergine :mrgreen: Har lest bloggen din nå siden september i fjor 😛 Kommer aldri til å bli lei! Keep up the good work!

 12. Hanne

  Jeg har bevisst valgt å ikke kommentere ditt ertehat, men nå, nååå gleder jeg meg til å lese om en omvendt Kristine også her! Jeg elsker erter, haha, og synes det er en genialt enkel løsning i blant siden de frosne er både knallgode og superenkle å bruke.. Nom nom! Lenge siden jeg har spist det nå, hmm..

  Her ble det moussaka forrige helg, og du og duuu så godt det er. Din versjon virker spennende, ikke dumt å bruke litt cottage cheese i stedet for bechamelsaus og ost!

  Håret ble nydelig! Det er så flott når man både ser at det er gjort noe nytt, samtidig som det ser naturlig ut. Du kler virkelig en litt kaldere farge også du 😀 Kjenner jeg må få meg en time hos frisøren snart selv også!

 13. Kristine

  @Andrea: Aha, det har jeg ikke hørt før. Oliven er for øvrig på liker-ikke-lista mi, så det er også noe jeg må utfordre meg selv på 😉 Kos deg med fiken!

  @vilblifrisk.blogg.no: Ja, jeg er virkelig glad for at jeg ga den en ny sjanse!
  Tusen takk 😳

  @Christina: Jeg spiste faktisk en lignende proteinversjon med cottage cheese, yacon, sukrin og kokosflak 😆
  Hjernen vår er veldig fascinerende, elsker at vi kan lære oss å like ting!

  @Lene: Tomatsaus til? Nå ble jeg i hvert fall skeptisk 😆 Neeida, jeg skal smake. Og like.
  Tusen takk ♥

  @Irene: Jeg er ikke så veldig forhåpningsfull skal jeg være helt ærlig, jeg grøsser fortsatt av tanken på kald ertemos.. men, jeg prøver. Kan prøve for oss begge 😀

  @Amalie: Vi driver og telepatierer :mrgreen: Flink som prøver nye ting du og!
  Tusen takk forresten, veldig koselig å lese.

  @Hanne: Jeg vet at du liker erter! Og den forhatte sellerien! :mrgreen: (goddamnit, enda en ting).
  Jeg hadde planer om å ha ost på, men jeg var tom 😯 Så da ble det cc, men slettes ikke dumt!
  Takk! Liker den kalde blondfargen godt. Ellers skal jeg innrømme at jeg går til frisøren hovedsaklig fordi det er så godt å bli dullet med.

  @Kristin: Haha, slutt med det! Jeg tror man skal opp i typ 1-2 kg for at det skal være alvorlig, men fortsatt giftig så varm den litt neste gang er du snill 😆

  @Nina Bakke: Kjempegodt! Best å varme/steke den litt for å være på den sikre siden 🙂

 14. Fantasia

  Digg mat!
  Du har så fiiiiint hår, me love 🙂
  Erter er GODT. Jeg kjøper ofte frosne grønne erter og lettkoker dem. Har det i både varme retter og kalde. Smaker faktisk mest og best når de kalde.
  Hadde det med meg på Hverven for noen uker siden. Kan tro noen stirrer på meg når det var snacksen min 😛

 15. Malene

  Jeg prøvde kyllingkebaben din fra boken i går, og namnamnam!! 😀 Noe av det beste jeg har smakt! Jeg lagde 12 små av 700g kjøtt og det mettet 4! Supergodt! 😀

 16. Elisabeth Vega

  Så utrolig fin du ble på håret!! Ååå det er så langt og fint <3 du har et fantastisk hår!!

 17. Hanne

  Hahaha, selleri fikser jeg ikke. Vet jeg har tipset deg om å ha litt i bolognesesaus (tradisjonen tro blabla), men det er også det eneste jeg har det i. Kjæresten gomler selleristenger med peanøttsmør, den raringen 😆 (nå er jo peanøtter og salt digg, men..eh..)

  Oliven :O det lærte jeg meg å like for noen år siden, godt hjulpet (tvangsforet 🙄 ) av kjæresten, og nå elsker jeg det! Begynte med litt i kjøttretter, og nå gomler jeg de gjerne alene før middag 😉

  Lykke til med både erter og oliven!

 18. Kristine

  @Iselin: Lager kjøttsausen med alle ingrediensene listet utenom aubergine og cottage cheese, legger den i en ildfast form. Steker aubergine i tykke skiver 2-3 minutter på hver side og legger oppå kjøttsausen. Ost/Cottage cheese på toppen og inn i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter 🙂

Det er stengt for kommentarer.