Lune jordbær- og rabarbraterter med vaniljekrem

Disse lagde jeg i helgen, og de ble veldig gode – rabarbra gjør seg virkelig i bakst

IMG_3189
IMG_3190
Jeg vet.. jeg ventet litt for lenge med å ta bilde, så de rakk å «falle» litt sammen og bli rynkete dessverre – men det hadde ingenting å si for smaken.

Rynker er bare sjarmerende har jeg hørt.

Søte og fyldige med vaniljekrem.
IMG_3188

Dette trenger du:
IMG_3161

Tertebunn:
2 eggehvitter (spar plommene til vaniljekremen)
1 ss smeltet smør (eller cocosa)
1 ss sukrin
2-3 dråper stevia vanilje
60-70g mandelmel

Pisk eggehvittene lett og bland inn søtning, smør og mel til en fast deig, klem den utover i former og forstek på 180 grader i 10-15 min. Jeg brukte 3 små former som du kan se under:
IMG_3173

Vaniljekrem:
2 eggeplommer
1 glass melk
1 ss maisenna
1-2 ss sukrin
4 dråper stevia vanilje

Kok opp melken med søtning og maisenna, ta kjelen til side og pisk inn eggeplommer. Senk varmen, pass på så det ikke koker – det skal kun tykne forsiktig.
IMG_3165

Fyll:
2 små rabarbrastenger
6-7 jordbær
IMG_3163

Skjær i mindre biter og bland inn i vaniljekremen.
IMG_3172

Fyll i tertene og inn i ovnen igjen i 18-20 min.
IMG_3174

Disse kan varieres med den frukten og de bærene du måtte ønske – bon appetit!

IMG_3185

Og fortsatt god onsdag! :grin:

14 tanker om “Lune jordbær- og rabarbraterter med vaniljekrem

  1. avatarCatrine C

    Dette måååå jeg lage etterpå! Blir med fersken og blåbær da, men utrolig godt det også! Takk søte deg 🙂

  2. avatarHanne

    NAM! Dette så helt himmelsk ut! Fikk du tre former av denne oppskriften? Tror du det går an å bruke samme oppskrift til en vanlig rund kakeform, slik at man får en hel kake?

  3. avatarElisabeth Vega

    Åååå nam!! Fysøren så søte de var 😀 og se så fantastisk gode ut! Nå skal neg ut å kjøpe stevia vanilje og cocosa! Disse skal lages til helga 😀 håper du har hatt en fin lillelørdag!

  4. avatarKristine

    @Catrine C: Håper det smakte fine deg, og ha en strålende dag!

    @Lovelyliller.com: Jeg og! 😀

    @Hanne: 3 som avbildet ja 🙂 Det kan du helt sikkert, men om paiformen du har er for stor så er det bare å doble oppskriften (tilsette et par egg til).

    @Elisabeth Vega: Det synes jeg du skal gjøre! Takk – en dag nærmere helg nå, ha en fin torsdag 😀

  5. avatarWenke Høitomt

    Ser kjempegodt ut! Burde vært testet, men har brukt opp all rabarbra’n for i år :mrgreen:
    Et annet godt alternativ: Rabarbrakompott (kokt opp med litt vann, søtning og tykningsmiddel) + pisket eggehvite + Yoplait dbl 0 vanilje + gelatin. Friskt og deilig!!

  6. avatarMia Helene

    kan jeg spørre hvor du har kjøpt de fine skjeene dine? 🙂 hjerteformet, lette litt etter det en stund 😀

  7. avatarLinda Marie Stuhaug

    Åh, no blei eg i ekstase her eg sitter! Har lenge hatt en nydelig rabarbrapai med vaniljekrem på jobb – virkelig kjempegod! Dette var midt i blinken med en sunn versjon, skal uten tvil prøvast ut 😀 😀

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Wenke Høitomt: Jeg er som sagt så heldig å ha rabarbra i hagen, så jeg kan nyte det litt til 😀 Enig – rabarbragrøt- og kompott er godt!

    @Mia Helene: De fikk jeg til bursdagen min, så det vet jeg ikke dessverre! 🙂

    @Linda Marie Stuhaug: Wee – håper det faller i smak 😀

  9. Tilbaketråkk: Rabarbaraterte – À la Schumacher

  10. Tilbaketråkk: Rullekake med sjokoladekrem | Mat til muskler

  11. Tilbaketråkk: Sunn hverdagsdessert: rullekake | Mat til muskler

  12. Tilbaketråkk: Colour your day red | Mat til muskler

  13. Tilbaketråkk: Sunn rullekake | Mat for muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *