En av deres favoritter

Dette er nemlig en gjenganger hos mange av dere ettersom jeg har skjønt, det er dessuten så koselig å høre at noen av dere til og med har middager fra boka mi på faste dager i uka.

Takk for positive tilbakemeldinger!

Kylling tikka masala


Skjær kyllingfilet i små firkanter og stek på middels varme sammen med hvitløk og krydder.Krydre med curry, spisskummen, kardemomme, kanel, chili, ingefær og sennepspulverTilsett en boks med hakkede tomater og litt tomatpuré, la det småputre og tykne. Tilsett oppskåret paprika (eventuelt andre grønnsaker), rør inn kesam og litt rømme med en klype sukrinmelis helt til slutt.

Bruk helst original kesam, den magre vil skille seg ganske fort.
Servér med litt ris – et bon appetit!

Jeg har laget noen små godbiter som ligger i fryseren nå, viser dere i morgen om de blir gode!

Nyt fredagen alle sammen!

11 kommentarer til “En av deres favoritter

 1. Camilla

  Åh jeg bruker boka masse. Jeg elsker at jeg kan lage snop som er sunt :o)
  Men jeg lurer på en ting, jeg vet jeg har spurt før og beklager om jeg har sett meg blind på et evn. svar..

  Men jeg sliter litt med krydringen. Hvor mye bruker du? T-skje av alt eller hva?
  Jeg er så dårlig på å krydre riktig synes jeg, så det ender med å bli så si lik smak på alt.. 😛

 2. Solvor

  Jeg lagde denne! Uuutrolig digg! Jeg er så vanvittig takknemlige for bloggere som deg, som deler med små skatter… Selv er jeg ikke veldig flink til å eksprimentere og noooe fantasiløs i matveien (enda), og da er tips og triks som dine gull verdt! Faaantastisk Kristine, tusen takk for inspirasjon!

 3. Elisabeth Vega

  Hvorfor har jeg ikke prøvd ut denne enna?? Jaja, da vet jeg hva jeg kan lage i en av de neste dagene 😀 håper du får en utrolig fin helg!

 4. Camilla

  Siden jeg kjøpte boken din i April, har jeg brukt den så og si hverdag nesten. Kjempe mange gode oppskifter og enkelt å lage. Og Middagsplanene er kjempe bra, bruker den ganske mye : -) Er VELDIG fornøyd med boken 🙂

 5. Kristine

  @Lovelyliller.com: Det tror jeg han vi like 😉

  @Camilla: Bare å spørre! Det står i de første sidene i boka, ca 1 ts. Jeg pleier derimot å bruke litt mer av det jeg liker best, og smaker til underveis 🙂 Prøv å bruke minst et forskjellig hver gang, f.eks oregano på burger/pizza, og litt kanel i wok eller på svin.

  @Solvor: Så hyggelig skrevet ♥ Jeg gjør det med glede! 😀

  @Nina Bakke: Tusen takk, en av mine favoritter og 😀

  @Elisabeth Vega: Det synes jeg du skal gjøre – i og med at dere ikke har noe særlig til grillvær 😉

  @Camilla: Tusen, tusen takk!! 😀

 6. Tina

  Hei!
  Jeg lagde meg kjøttboller med paprikasalsa i går, og ble veldig fornøyd med kjøttbollene – kjempegode!
  Men jeg liker virkelig ikke smaken av hakkede tomater…. Ser du bruker det i denne oppskriften også, som jeg gjerne vil prøve, og lurer på om de smaker like godt i denne oppskriften? Eller om du eventuelt har et annet alternativ ? 🙂

 7. Camilla

  Takk for svar! Det er så koselig med deg det, at man får svar når man spør om noe på bloggen din. Jammen ikke alle som er like flinke til det!
  Så all cred til deg for det 🙂

  Da skal jeg teste enda flere retter fra deg fremover!
  I løpet av ukeplanen for mat ligger det ikke mindre enn 5 av 7 middager fra din bok.

  Woop woop, ha en fin fin dag :mrgreen:

 8. Kristine

  @Tina: Hei! Er det bare hermetiske, eller tomater generelt? Om du ikke liker hermetiske så kan du bruke vanlige tomater. Om du ikke er fan av noen av de, så kan du røre i litt ketchup u/sukker og tomatpuré 🙂

  @Camilla: Takk – synes det er hyggelig å «snakke» med dere jeg da, så prøver så godt jeg kan å svare alle.
  Oh spennende – håper det smaker! Tenkte jeg skulle teste en ny suppe i løpet av uka – woop woop! 😆

 9. Tina

  Takk for svar! 🙂
  Er ikke særlig fan av vanlige tomater heller, så jeg skal prøve ketchup og tomatpure :mrgreen:
  I dag tester jeg og lillesøstra mi ut Kylling med mozarella og søtpotetbåter! 😆

Det er stengt for kommentarer.