Ørretburgere med råkostsalat

IMG_1510

Dette var så godt!

Jeg var så heldig å finne denne i butikken;
IMG_1501

Og det som fristet aller mest var å lage dem om til burgere eller karbonader, som sagt så gjort;

IMG_1503

2 ørretfileter, salt, pepper, 1 egg, litt bakepro og en håndfull spinat. Vroom vroom og ferdig!
Det er så lettvint og raskt å lage sunn mat noen ganger.

Stekes på middels varme og serveres med fersk timian;
IMG_1513

Tilbehøret som går hånd i hånd med dette er råkostsalat, jeg lagde min av revet gulrot og eple med litt sitronsaft over.
Både søtt og syrlig – herlig til de fete, salte fiskeburgerne.
IMG_1507

Ellers begynner den store dagen å nærme seg med stormskritt. Nå er det mindre ting som å laste ned sanger til festen, finpusse kjøreplan med toastmaster, fikse bordpynt og delegere kaker og diverse oppgaver som gjenstår. Kjolen henger klart, frisøren er booket, sminke gjør jeg selv, og fotografen er klar til å bli med hele dagen.

Paraplyer er kjøpt inn, været får man dessverre ikke gjort noe med. Regn i brudesløret betyr lykke, er det ikke det de sier?

Jeg har valgt å ha med et par artige ting å se tilbake på i etterkant, blant annet engangskameraer på bordene – var jo nesten umulig å få tak i!


Det blir mest antagelig siste gang vi fremkaller en filmrull, ever. Vet de yngste i det hele tatt hvordan man tok bilder før i tiden? :mrgreen:

Samt en bok hvor gjestene kan skrive noen ord til oss;
IMG_1491

Det er noe med å ha ting nedskrevet ♥

Nå er farger i kaki og militærgrønn kjøpt inn til første del av bryllupsreisen, og bikini og sommerkjoler er klar for den andre delen. En magisk reise som jeg gleder meg utrolig mye til.
Det betyr at jeg tar en bloggpause i et par uker fra mandag, men tipper dere er så drevne i matlagingen nå at dere klarer dere fint uten meg.

Dagens trening ble ute i dag, 8 km i skogen. Klarte bare ikke å trene inne i dette været, og strålende solskinn betyr dessuten shorts!
IMG_1528-horz

Både shortsen og den lekre syrinfargede t-skjorta er av merket «two-times-you» / fra .

Ha en fortsatt fin kveld dere!

19 kommentarer til “Ørretburgere med råkostsalat

 1. Maren

  Engangskamera på bordene er absolutt genialt! Onkel og tante gjorde det samme i bryllupet sitt for noen år siden, og det er herlig å se på alle bildene som blir tatt med de i løpet av kvelden!
  Ville absolutt gjort det samme i mitt eget bryllup 🙂

 2. Elisabeth Vega

  Fytti disse så gode ut! Gleder meg til den store dagen deres! Du kommer til å se rå flott ut! Det gjør du uansett, men ekstra rå flott! 🙂 Digger forresten treningsklærne du har på deg på siste bilde! Sykt kule 😀 Leste også de siste innleggene dine! Har ikke hatt tid til å komentere pga London turen :/ Men det ser ut som om du har hatt en fin helg og en fin start på uka! Ønsker deg en flott dag i morgen! 😀

 3. Camilla

  To uker? Oi oi.. Men for en slik god grunn så er det vel greit 😉

  Håper dagen blir så magisk som du fortjener!

 4. Gina

  Nam, de burgerne der, altså! De fikk jeg lyst å lage, men har ikke sånn fin vroom-vroom maskin..tror du det går greit å kna selv? (matnovise her..) Ville forøvrig benytte anledningen til å ønske deg masse lykke til med den store dagen din 🙂 Håper den blir alt du drømmer om, en som gir så mye av seg selv som deg og som står for så mye som er bra her i livet fortjener absolutt bare det beste. Og så gleder jeg meg til bildedrysset etterpå! 😛

 5. Fantasia

  Høres kjempe koselig ut og du virker så rolig med tanke på at du skal stille hvit brud til helgen 🙂 ! Har inntrykk av at mange andre kommende bruker stresser så til de grader de siste dagene.. Hvordan er nervene til S?
  Kos deg videre i kveld 🙂 <3

 6. Silje

  Du er virkelig et fantastisk forbilde og motivator! Lykke til på den store dagen- overbevist om at du kommer til å bli en nydelig brud og håper vi får se et bilde av deg som brud 🙂

 7. Kristine

  @Kristine: Kenya og Seychellene 🙂

  @Maren: Så godt å høre! Tror det blir veldig morsomme bilder 🙂

  @Elisabeth Vega: De var utrolig gode! Tusen takk for det, håper London var bra!

  @Maja Nordic: Bare hyggelig! Klem tilbake 😀

  @Maire: Anbefales – har planer om å lage dem veeldig snart igjen 😀

  @Camilla: Det følte jeg og 😀 Tuusen takk!

  @Gina: Har du stavmikser? Bruk i så fall den, jeg tror nemlig det kan bli litt vanskelig å få fisken i moseform uten.
  Tusen takk, det var snilt sagt 😳 😀

  @Fantasia: Jeg er (urovekkende?) rolig, men jeg har alltid vært litt sånn.
  S skrev ferdig talen sin i helgen, og da tror jeg nervene forsvant. Vi gleder oss veldig til dagen! Men, om det er noe jeg gruer meg til så er det det at jeg er ekstremt lettrørt – frem med kleenex’n sier jeg bare!
  Takk, du og! ♥

  @Silje: Tusen takk, det var hyggelig! Det kommer sikkert et bilde etterhvert 🙂

 8. Julie @ WolfItDown

  Ørret er så godt! Her borte i Glasgow er jeg så heldig og ha tilgang på mye god billig fisk, og regnbue ørret og laks er definitivt favorittene 😀 Ikke for det, salte torsk med kokte poteter er heller ikke og forakte 😀

  Utrolig lust og ha engangskameraer på bordene, det har jeg aldri tenkt på før! Var selv ivrig fotograf når jeg var liten, og gikk rundt på utflukt og knipset i vei (det ble mest ute katter, hehe)

  Liker også veldig godt boken du har kjøpt, vedder på det blir mange gode ord etter den store begivenheten 🙂 Lykke til med resten av forberedelsene!

  x J

 9. Hildispildis

  Hei flott, nyoppdaget blogg! Elsker de sunne matoppskriftene dine.
  Gratulerer med giftemål snart, men fikk litt klump i halsen når du skrev du skulle ha engangskamera.
  Jeg hadde det på svigermors 80 årsdag, men alle bildene ble ubrukelige! Kunne ikke lage en minnebok en gang. Som du sier, så sjeldent å få tak i sånne kamera og umulig å sjekke på forhånd om de fungerer eller ikke. Hadde vært forferdelig om dette hadde skjedd i ditt bryllupp 🙁
  Tror heller jeg hadde spurt en på hvert bord om å ta med kompakt kameraet sitt til låns, som du kan ha på hver bort. Mye tryggere og så er de tross alt redigerbare for en fremtidig fotobok.
  Men uansett, lykke til 🙂
  Hilsen Hildispildis

 10. Kristine

  @Julie @ WolfItDown: Så heldig du er! Jeg liker all slags fisk, men synes det er ekstra godt med de fete typene.
  Tusen takk!! 😀

  @Hildispildis: Hei!
  Dette er kun ekstra da, folk kommer til å ta bilder med både kameraer og mobiler – OG vi har en fotograf med oss hele dagen 😀
  Tusen takk for det!

 11. jasmin

  Du er så herlig Kristine. Du virker så uendelig glad. Å det hjelper mye å se slike mennesker når man er i en prosses der alt er sårt å motet litt borte. Tusen takk for at du deler en liten bit av deg å maten din med oss 😀 Krysser fingrene for dere at alt er i boks til den store dagen 😉

 12. Kristine

  @jasmin: Jeg har mine lave/tunge dager som alle andre, men jeg prøver å spre glede via kriweb så det var hyggelig å høre 😀 ♥
  Tror (håper) det viktigste er i boks nå, tusen takk!

 13. Marianne

  Hei! Om man har melkeproteinallergi, hva kan man bruke i stede for bakepro?
  Til vanlig bruker jeg eggeproteiner etter trening. Men i slike matretter, hva er alternativet?

 14. Marie Roald

  Jeg har ikke Bakepro, kan jeg bruke mandelmel eller fiberin? Eller noe annet? Disse så kjempegode ut, til og med for en som ikke liker spinat… går ann å putte hvitløk oppi før man vroom vroom-er?

 15. Kristine

  @Marie Roald: Ja, du kan sikkert bruke en av de to – eller begge deler. La gjerne deigen stå i et par minutter om du bruker mandelmel, da får det «est» ut litt.
  Hvitløk er hjertelig velkommen oppi ja 😀

Det er stengt for kommentarer.