Torsk med baconsurrede dadler og… syre?

IMG_1126

Da vi var små pleide vi å spise mye rart ute i naturen, og jeg er sikkert (les: forhåpentligvis) ikke den eneste.

Syre, også kalt både skogsyre og gjøksyre, er en urt som vokser i skogen. Den har hvite blomster, og bladene ligner litt på en trekløver – disse kan spises og har en frisk og syrlig smak.

IMG_1128

Man pleier jo ofte å spise noe syrlig som f.eks sitron til torsk, så da jeg gikk en tur i skogen tenkte jeg hvorfor ikke prøve syre. Og det funket! Men så er jeg matmessig litt spesiell kanskje.

Visste dere forresten at denne urten kan virke; urindrivende, avkjølende, svakt febersenkende, appetittvekkende, menstruasjonsfremmende, slimløsende, astringerende (sammentrekkende), sårhelende og smertestillende.

Mulig det er et par ting der som ikke er like mye å rope hurra for, men så spennende!

Ved siden av torsken prøvde jeg meg på ovnsbakte, baconsurrede dadler etter inspirasjon fra utdrikningslaget mitt – og det var kjempegodt!
IMG_1118

IMG_1127

.
Tiden strekker ikke helt til nå om dagen, så jeg avslutter med en deilig dessert fra fjoråret;

Marmorkake med banan og sjokolade


Oppskrift:
1 moden banan
1 egg
1 eggehvite
1 ss Sukrin gold (eller annen søtning)
3-4 dråper stevia vanilje
20g kokosmel
20g vaniljeprotein
en liten skvett melk/vann til tykk røre

Mos bananen med en gaffel, pisk sammen med et egg og søtning. Tilsett deretter alt det tørre, samt et par spiseskjeer med melk/vann til riktig konsistens. Stivpisk eggehvite og vend inn helt til slutt.

Del røren i to og tilsett i den ene halvparten:
1 drøy ss kakao
2-3 dråper stevia sjokolade til sjokoladerøren

Fordel det lagvis i en liten ildfast form (eller muffinsformer) og bak i ovnen på 180 grader i 20-25 min (kortere tid dersom du lager muffins, så sjekk de gjerne etter 15 min).

Ha en fortsatt fin torsdag dere!

17 tanker om “Torsk med baconsurrede dadler og… syre?

  1. avatarElisabeth Vega

    Jeg liker at du prøver ut nye matretter, som kanskje ikke er så tradisjonelle! 😀 det så ut som en spennende middag! Og marmor kaka ser helt fantastisk god ut!! Åååh, namm 😀 leste de sisste innleggene dine også nå, beklager for lite komentarer! Haha 🙂 håper du har hatt det fint, og at du får en flott fredag i morgen! 😀

  2. avatarKarine

    Gauksyre, surblader og jordnøtter var en hit i barndommen, ja 😉 GOod times 😆

  3. avatarJulie @ WolfItDown

    Alt dette så jaggumeg digg ut! Flink du er! Har aaalt jeg trenger til den bananasjokoladekaken, bortsett fra krefter, har løpt og grillet og styrt på 😛
    Kaaanskje i morgen, eller i helgen ;D
    x J

  4. avatarSolvor

    Åååh, de ser så delikate ut disse rettene dine, og jeg eeelsker at du gir inspirasjon til å eksprimentere! Hvilket kamera bruker du til disse nydelige bildene?

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Renate: 😆 Godt det straks er helg!

    @Elisabeth Vega: Så koselig at du stikker innom, håper du får en superfin helg! 😀

    @Lovelyliller.com: Tipper du mener kaken? :mrgreen:

    @Malin: Så bra! Og – enig 😆

    @Karine: Haha, godt det er flere av oss. Spiste også rødkløver husker jeg :mrgreen:

    @Julie @ WolfItDown: Hehe, du får lade et par dager og slå til med noe bakst når overskuddet er der igjen 😀

    @Solvor: Så hyggelig, takk! ♥
    Jeg har et Canon EOS 550D og jeg veksler mellom to linser – en makrolinse og en 50 mm.

  6. avatarmaren sørum

    hvor har du kjøpt dadlene? Er dadler sunt? Kan man spise det ofte? 🙂 Hva er næringsinnholdet, og har det høy eler lav GI?

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @maren sørum: De kjøpte jeg på iherb, men de fleste større matbutikkene har det også.
    Dadler er fulle av kalium, magnesium og fiber. Aner ikke næringsinnhold, GI e.l. dessverre 🙂

  8. avatarMartina

    Hei hei!

    Har blitt utrolig glad i bloggen din, for du lager såpass mye utradisjonelt, men fristende til de grader! Jeg lurer, hvor er kokkosmel lettest tilgjengelig? Jeg har lett og lett, men finner det ingen steder. Kanskje bare jeg som ikke har sett godt nok etter, men.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *