Rabarbrasuppe med jordbær

Jeg lærte først i dag at det heter rabarbra – og ikke rabarbara som jeg trodde.

Uansett, i går plukket jeg med meg noen stenger fra hagen.
IMG_0982

Og etter mye tanke frem og tilbake, fant jeg ut at det enkle ofte er det beste – så det ble en rabarbrasuppe med jordbær.

Mens jeg sto der og renset stengene og smugspiste en syrlig bit ble jeg umiddelbart satt tilbake til barndommen. Alle de gangene jeg og søster gikk på rabarbraslang og brukte de store, syrlige stengene som skje i en sukkerskål. Gode minner.

IMG_0984Etter å ha vasket og renset stengene, delte jeg de i mindre biter som jeg hadde i en kjele med oppvarmet vann, sukrin og stevia vanilje.

Et lite oppkok og rabarbraen blir fort «oppløst».

IMG_0993
For å få litt tykkelse på suppen så ristet jeg ut en liten teskje med xanthan gum/fiberhusk i kaldt vann og hadde i.

IMG_1003

Ulempen med rabarbrasuppe er at det nesten er umulig å få til et fristende bilde, men for en smak! Den syrlige, friske smaken er helt fantastisk.

IMG_1013

Den kan enten nytes lunken med en iskremklatt til, eller rett og slett kald som en avkjølende sommerdessert.

Ellers var jeg hos X Hårstudio i går- min lokale frisør et steinkast unna som jeg ikke visste om engang.
Jeg var så heldig å få striper og en klipp, og stemningen kunne minne litt om Blomster av stål (for de av dere som har sett den gamle filmen). 

IMG_0973

Jeg skal tilbake neste uke og prøve brudeoppsett. Jeg har en idé om hvordan jeg vil ha det, men om dette slappe pleddet av et hår vil noe som helst annet enn å henge fritt er en annen sak..

IMG_0944
Her ser dere hvor irritert Todd blir når jeg roper på han, han snur seg i den tro at han skal få noe, og jeg tar frem kameraet.
IMG_0949
IMG_0947

:grin:

19 kommentarer til “Rabarbrasuppe med jordbær

 1. Lilo

  Oh, det lagde jeg i går kveld også! Fant endelig årets første stilker på butikken tidligere i uka og sparte dem til helgekos. Prøv å lage den med sukrin gold isteden for vanlig sukrin, får frem rabarbrasmaken litt annerledes 😉

 2. Marte/jernhelse

  aaaah…. Rabarbra suppe er noe av det beste jeg vet!!

  forresten så bør du teste ut kombinasjoen av rabarbra + skikkelsbær. og rabarbra + eple + selleri. Høres rart ut – men fantastisk bra sammen =)

 3. Kristine

  @Lilo: Denne ble i hvert fall helt fantastisk god – det er nesten så jeg tror at jeg kunne ha spist det uten noe søtning 😀

  @Marte/jernhelse: Jeg tror dette er andre eller tredje gangen jeg spiser det faktisk! Det kan jeg tenke meg er godt, jeg hadde i mange flere bær i neste porsjon. Eller forresten, selleri er jeg skeptisk til altså 😆

  @Maire: Nam! Rart jeg ikke hadde flere hull i tenna 😀 Takk i like måte!

  @Kristine: Tusen takk!! 😀 ♥

  @Trine: 😆 ♥

 4. Lene

  Det fikk jeg lyst på!
  Onkelen og tanta mi hadde en helt vanvittig rabarbrahage, og jeg husker at tante alltid lagde grøt, suppe og syltetøy av det <3 Og ingen sommer uten rabarbraknasking 🙂

 5. Nina J

  Det er så koselig å lese bloggen din, Kristine! 😀 Så fine pusebilder og gode oppskrifter. I tillegg virker du helskjønn og med gode holdninger. Lykke til med bryllupsforberedelser! :mrgreen:

 6. Camilla

  Hei.

  Jeg er innom siden din og bruker kokeboka ofte!
  Men jeg sliter litt med en ting (det er jo mitt problem og «mangel på kunnskap», men jeg synes ofte at maten blir smakende litt likt siden jeg ikke vet hvor mye jeg skal ha i av krydder o.l. 😛

  Og hvor mye sukrin brukte du ca på rababra suppen? Jeg har masse fryst ned og nå er snart den ferske klar her og 🙂

 7. Kristine

  @Mari: Takk ♥ 😀

  @Lene: Så deilig! Syltetøy ja, det vil jeg lage neste gang 😀

  @Lovelyliller.com: Ja! Den som venter på noe godt vet du 😆

  @Hilde: Tusen takk 😳 Nei, det har jeg aldri hatt.

  @Nina J: Takk ♥ 😳 Det går veldig fint, og jeg overlevde gårsdagens utdrikningslag og 😀

  @Camilla: Gjør små grep, f.eks en halv teskje kanel og kardemomme i karbonadedeigen – det gir en spennende kebabaktig smak. Eller ha ulike dressinger til, kesam blandet med ketchup og dill, eller hvitløk, eller curry osv.
  Om du virkelig vil ha mer og annerledes smak på maten så tilsetter du frukt og bær i alle slags former 🙂
  Jeg lagde uten oppskrift dessverre, så jeg vet ikke hvor mye jeg hadde. Det var vel ca 6-7 rabarbrastenger og 2-3 ss sukrin – mitt beste tips er å smake til når du synes det er søtt nok.

 8. Hanne

  Ååh, barndomsminner 😀 Jeg fikk også en kopp med sukker til, og mamma laget suppe som ble servert lunken i første omgang, og senere kald..nam nam nam…!
  Jeg vet forresten at en del kokker «Jukser» med jordbærsaft for å få lekrere farge på suppen, men den smaker jo fantastisk selv om den ikke er like fotogen 😀

 9. Elisabeth Vega

  Rabarbra er fantastisk godt! Gleder meg sykt til å spise det igjen! Nam 😀 og rabarbra suppen din så sykt god ut! Må prøves ut 😀 du var veldig fin på håret! Det er så utrolig langt! Me gusta 😀 HAHA bildene av Todd! Så søt 😆

 10. Linn Jeanettw

  Hei søte deg:) du skrev at det var vanskelig å få et innbydende bilde av suppa. Et lite tips er å kjøre opp suppa og jordbær med stavmikser 🙂 da ser det brått mye bedre ut 🙂 er utdannet kokk så har lagd ett par liter i mitt liv 🙂 klem fra meg.

 11. Jay

  Fineste lille Todd!! Leste ferdig boken din i helgen, endelig 🙂 Mange inspirerende oppskrifter i den! Likte veldig godt artiklene også 🙂

 12. Tilbaketråkk: Fruktsuppe og kylling med søtpotetfriesMat til muskler | Mat til muskler

Det er stengt for kommentarer.