Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!

Jeg har brutt mange uskrevne regler og hindringer jeg har satt opp for meg selv de siste årene, og den største grunnen til det er at det er helt nødvendig for å komme seg videre. Det var i hvert fall det for meg.
Trygt er godt, men det gir ikke fremgang eller nye inntrykk og opplevelser.

Jeg beundrer virkelig de som ikke følger flokken, de som gjør ting hjertet brenner for og ikke nødvendigvis hva som forventes av dem. For å bryte igjennom dette så må man våge å stole på seg selv og sine evner – og det er ikke alltid like lett for oss alle.

Selvtillit er individets tiltro til sin evne til å prestere. Tygg litt på den.
Det kan handle om arbeid, skole eller sosiale sammenhenger, og selvtilliten kan trenes opp.

Det har faktisk jeg gjort, takket være både vekter og tanker – jeg er i hvert fall på god vei.

Jeg mener at selvtillit blir styrket av å trene styrke, det gjør noe med tankene dine. Du kan og skal få til noe, ikke bare prøve. Enten så løfter du den hantelen opp, eller så gjør du det ikke – og du gir deg ikke før du klarer det.
Overfør dette til det daglige livet!

Møter jeg en hindring, så ser jeg på det som en utfordring.
Opplever jeg motgang, så ser jeg på det som noe jeg blir sterkere av.
Feiler jeg i noe, så vet jeg at jeg lærer av det.


Av og til bør vi bevege oss i uvante settinger og miljøer, tørre å dumme oss ut og ikke være på trygg grunn. Vi må prøve ut nye væremåter selv om vi er blitt voksne og har funnet en form som stort sett fungerer.
Akkurat som kroppen må personligheten vår trenes regelmessig, ellers vil den stivne og miste sin styrke og fleksibilitet. Vi trenger alle nye utfordringer, samt å gå ut av vår komfortsone for å vokse.

Hvordan du kan øke din selvtillit:

Tenk over hva du er god til eller interesserer deg for

Øv deg på noe som er ukjent eller nytt

Fortell om dine interesser eller evner til noen andre

Sett deg små hverdagsmål, og nå dem

Si din mening

Si som Pippi Langstrømpe: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!»

dagbladet_nina hansen
Og med det ønsker jeg dere en riktig god helg!

22 kommentarer til “Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!

 1. Catrine_C

  AMEN. Kunne ikke vært mer enig i det du skriver og jeg kjenner meg så utrolig igjen i din situasjon. Jeg har selv startet å utfordre meg selv daglig, se på nye ting som en utfordring og tørre å være mer spontan. Jeg elsker mestringsfølelsen jeg får når jeg har utført noe jeg aldri har gjort før!
  Vi kan aldri slutte å lære, spesielt ikke om oss selv. Det er viktig å hele tiden finne nye ting en kan bli god på og ikke gro fast i det vante. Jeg har selv forsøkt å gå ut av «snill pike» sonen og utover i det noe skumle, men morsomme og frie! Elsker når jeg får en selvtillitsboost av noe jeg var i tvil om jeg turte!

  Takk for nok en gang et fantastisk innlegg. Du er en fin person du :mrgreen:
  Klem <3

 2. kettleBente

  Supert innlegg! En av utfordringene ved å hele tiden prøve nye ting er jo å lære seg at man ikke alltid får det til også. Uten å bli alt for skuffet. Mitt motto har etterhvert blitt «Æ må jo prøv!» Det er kjempeartig! Jeg har prøvd på så mange rare krumspring som ofte har endt med meg i en haug på gulvet. Men det vet man jo ikke før man har prøvd! Kanskje jeg kan stå på hendene!?

  Håper du får en fantastisk helg med godt sommervær, Kristine.

 3. Anja

  Tusen takk for veldig inspirerende ord på tampen av uka 🙂

  Jeg har akkurat flyttet tilbake til hjemstedet mitt etter 16 år andre steder i landet, har fått meg ny jobb og leter etter en fin leilighet. Utfordringer i fleng, og jeg som egentlig er en kontrollfreak elsker å ikke vite helt hva som skjer rundt neste sving. Det har vært en lang vei å gå, og det var først da jeg begynte å trene styrke jeg fant middelet som gjør at jeg føler meg sterkere mentalt. Styrketreningen gjør at jeg takler utfordringer på en helt ny måte, og hverdagens små hindringer føles mer og mer som bagateller jeg ikke trenger å bruke så mye tid på. Endelig er jeg på vei til å bli den kvinnen jeg hele tiden har trodd jeg har vært.

  Ønsker deg og alle leserne en nydelig helg! Jeg skal feire bursdagen sammen med familien for første gang på mange år, noe jeg gleder meg enormt til!

  Klem 🙂

 4. Kristine

  @Catrine_C: Liker at du tillegger så mye fint her, jeg er helt enig. Som jeg liker å si; snille piker kommer til himmelen, tøffe piker kommer dit de vil. Og når man uansett ikke tror på himmelen så er det bare å kjøre på! :mrgreen:
  Det er du og, stor klem

  @JDIY – En kreativ blogg!: Godt å høre – takk i like måte!

  @kettleBente: Helt enig! Jeg har ikke lykkes med alt jeg har prøvd, men du verden så glad jeg er for at jeg har gjort det!
  Kanskje jeg også kan det? Vi må jo bare prøve! 😀

  Takk, i like måte!

 5. Kristine

  @Anja: Oi, dette ga meg litt gåsehud – jeg har vært akkurat der selv, og det var da jeg følte at livet virkelig startet.
  Jeg er på vei til å bli den jeg alltid har trodd jeg var – fantastisk!

  God helg, og gratulerer med dagen! Klem

 6. Cathrine

  Jeg lurer på noe helt annet:) Angående 2XU tightsene. Etter svangerskapet satt jeg igjen med mye løs hus under navlen og har nå trøbbel med å finne treningstightser(også andre for så vidt) som ikke glir ned og går langt nok opp. Jeg ønsker ikke å se ut som en som har en pølse på magen om strikken er så stram og smal at den skjærer inn i huden om du skjønner. Hvordan er 2XU tightsene:)? Du har jo ikke mitt problem, men kan jo tenke deg:) God Helg! Når er bryllupet forresten:)?

 7. Rebecca

  Skulle nesten tro dette var skrevet til meg, jeg følte det traff meg veldig hvertfall. Jeg sliter veldig med selvtilliten samtidig som jeg aldri klarer å være fornøyd ved mindre jeg vet jeg har oppnådd alt jeg vil oppnå (det uoppnåelige så og si). Virker hvertfall som om du har skjønt det, håper jeg kan bli like klok en dag 🙂

 8. Maria

  Veldig, veldig bra skrevet! Nå om dagene sitter jeg og tenker på om jeg skal tørre å reise på utveksling på et annet universitet et halvt år, da blir alt nytt og jeg blir helt «alene». Dette innlegget var iallefall midt i blinken nå 🙂

 9. Fantasia

  I heart you 🙂 Ønsker deg også en riktig så fin helg! Her blir det venninner og taco 🙂

 10. Ida

  Takk for et inspirerende innlegg, det trengte jeg på en fredag.

  Å få til noe man aldri har gjort før er en av de beste følelsene jeg kan tenke meg. Og man MÅ jo være tøff, skal man komme noe sted, det være seg jobb eller privat.

  God helg! 🙂

 11. Isabelle

  Jeg liker de litt dypere innleggene dine så godt, K. Det er flere som burde tenkt som deg 🙂

 12. Solvor

  Tusen takk Kristine! Jeg må få begynne med å si at du skriver da alltid bra, men dette innlegget tror jeg treffer særdeles mange… dette gjelder meg! Jeg er også inni denne prosessen, og jeg ELSKER å jobbe og pushe meg selv…men det blir slitsomt til tider, for det er en krevende prosess. Og når man blir sliten, da kan tvilen komme snikende på, om man får det til, om man virkelig kommer til å klare det…

  Og da er det bare så faaantastisk i dagens samfunn, for da kan man vende seg til vakre og reflekterte kvinner som deg selv, og se at man er ikke alene…det er mange som jobber med samme prosess og de samme utfordringer. Det gir en motivasjon og en dytt til å fortsette…

  Tusen takk Kristine, du tilfører mye til mange!:-)

 13. Hanne

  Flotte ord, Kristine!
  Jeg synes vi må være flinke til å stoppe opp og gi oss selv litt ros for alt det vi faktisk har prøvd, klart og våget. Slikt bygger absolutt selvtillit!
  God helg 😀

 14. Kristine

  @Rebecca: Jeg jobber i hvert fall med det, og det tror jeg man stadig må gjøre – selvtillit kommer ikke over natta. Husk at du kan trene det opp, bare hopp ut i det – det blir lettere for hver gang 😀

  @Maria: Gjør det! Uansett hva man velger, så er det ingen skam å snu 😀

  @Randi: Tusen takk 😳

  @Fantasia: &hears; Håper du hadde en fin kveld! I dag blir det taco med familien 🙂

  @Lovelyliller.com: Takk for det, helt enig!

  @Ida: Enig, selvrealisering gir en fantastisk følelse 😀
  Ha en fortsatt fin helg!

  @Isabelle: Åh! Tusen takk kjære kusine &hears;

  @Solvor: Absolutt, jeg tror ikke det går en dag hvor jeg ikke tviler på meg selv – og det er jo egentlig helt forferdelig, men aller mest bortkastet. Vi vil, vi kan, og vi skal! 😀
  Tusen takk ♥

  @Hanne: Enig! Ikke alltid hige etter noe, men også gi ros for det vi allerede har gjort – godt poeng, og god helg! 😀

 15. Elisabeth Vega

  Du får det sakt du, Kristine! For et fantastisk flott innlegg. Det traff meg virkelig! Tusentakk for slike inspirerende innlegg! :mrgreen:

 16. Idadida

  Skulle stå på vannski i helgen, for første gang, men siden jeg er ei sånn som helst skal være verdensmester fra start av, trakk jeg meg fordi det var for mange tilskuere. Jeg irriterer meg litt over det, siden jeg til vanlig gjerne er klovn eller midtpunkt, men når det gjelder å prestere, så greide jeg det ikke. Jeg vil prøve på nytt fordi jeg også sier til meg selv at man SKAL bevege seg litt ut av komfortsonen og prøve noe nytt. Fordi man vokser og gror, man lærer. 😈
  I’ll get there!

 17. Drømmelykke

  Helt enig! Jeg kan gjerne være aktiv med løping, fjellturer, sykling osv, men det er styrketrening som faktisk gir meg noe. Når jeg trener styrke øker både selvtillit og energinivået. Nå har jeg hatt en periode hvor jeg har trent mest kondisjon ( hårete kondisjonsmål nemlig) og kjenner at styrketrening bør få komme i fokus igjen! 🙂

Det er stengt for kommentarer.