Melonmiddag

Jeg har spist mye cantaloupe i det siste, så tenkte jeg kunne vise dere et par middagsforslag med denne deilige, oransje melonen full av A- og C-vitaminer.

Kyllingboller med ris og melonspyd

Kyllingbollene består av kyllingkjøttdeig most til en deig sammen med et egg, litt bakepro og krydder; paprikapulver, chili, curry, oregano, salt og pepper.


Stek til de får en stekeskorpe, senk deretter temperaturen for å beholde saftigheten – hell i en boks hakkede tomater og la de putre i noen minutter til de er gjennomstekte.


Melonspydet er en blanding av vannmelon og cantaloupe, godt og forfriskende til de sterkt krydrete kjøttbollene. Ris kokt som anvist på pakken.Et dryss parmesan over til slutt;

Eller;

Svin med cantaloupe og smørdampet spinat

Svinebiff stekt i litt smør med så og si de samme krydderne som i forrige middag, i tillegg til denne under;

Når biffene er ferdige kan du legge de til side og legge et par håndfull spinat oppi resten av stekefettet, når spinaten «faller sammen» er den ferdig.

Servert med fersk, opphakket cantaloupe.


Så enkelt og godt!

Jeg tror ikke jeg kjenner noen som er så glad i frukt i middagene som meg, nå skal jeg hive meg rundt og lage enda et mellommåltid bestående av salt og søtt.

IMG_0686Ellers gikk jeg tur i lunsjen i dag, det er et godt avbrekk fra kontoret midt på dagen.
Det regnet litt, og en metalltrapp- og overgang som strekker seg over veien blir forvandlet til en såpeglatt, livsfarlig risikosport.
Jeg, som så og si aldri faller, aldri slår meg, aldri har brukket noe, går så til de grader på snørra. Flere stygge sår på hendene, et realt hekseskudd og en litt forstua tommel senere kan jeg konstatere at det heldigvis gikk bra. Å gifte seg med to armer i gips er liksom ikke drømmesituasjonen.

Da jeg kom hjem fra jobb gikk jeg litt på herr Abilica i stedet, det føltes litt tryggere.
Armene er helt svake, så vektene får vente litt.

Ha en fortsatt fin torsdag!

13 kommentarer til “Melonmiddag

 1. Veronica

  Nam nam! det så godt ut 😀 Bra du hadde flaks i uflaksen! 🙂 Ha en fin kveld!

 2. Veronika

  Det så godt ut! 🙂

  Bor du i Oslo egentlig ved/i Pilestredet Park? Syns jeg så en som lignet på deg nemlig, på Coop.

 3. Fantasia

  Da er vi to :mrgreen: Nettopp ferdig med middag og dessert hvor begge retter inneholdt vannmelon og cantaloupe. Med så mye innabords blir det noen turer på do i løpet av natta(uheldig nok), så i dag skal jeg ikke spise det før jeg legger meg.
  Huff, hørtes ikke godt ut 😕 Får håpe det fort blir bra igjen. Du får IKKE lov til å være funksjonshemmet på bryllupsdagen din 😮

 4. Cecilie Lykke

  Uff da, god bedring fine Kristine! Hvis det er noen trøst, så lager du helt himmelsk mat for både øynene og magen. Kjempeinspirerende å kikke gjennom arkivet ditt 🙂

 5. Maire

  Pleier å ha melon i salaten nå på sommerstid, men skal teste ut dine forslag også:) ser kjempe godt og friskt ut:)
  God bedring! 🙂

 6. Kristine

  @Veronica: Elsker cantaloupe – både for seg selv og i middag 😀
  Takk i like måte!

  @Linda Marie Stuhaug: Anbefales, de beste middagene jeg får inneholder mange forskjellige smaker – deriblant litt søtt 😀

  @Lovelyliller.com: Enig, jeg og! Tusen takk 😀

  @Veronika: Takk for det! Nei, da var det nok en dobbeltgjenger 😀

  @Fantasia: Snn blir det ofte her og. Enten så spiser jeg så krydret mat at jeg drikker mye, eller så hiver jeg innpå frukt (melon) 😆
  Ja, nei.. jeg vil ikke være hemmabrud!

  @Cecilie Lykke: Tusen takk, det er en veldig trøst 😀 Jeg er bare så glad for at jeg ikke brakk noe. Du lager mye fristende selv forresten!

  @Maire: Ja, det er kjempegodt – frisker opp middagene 😀 Takk for det!

 7. Catrine_C

  Hei fitnesspoetkokken! Jeg lagde disse i går og de smakte så sykt godt! Kokte opp hakkede tomater med hvitløk og chili som putret en stund før jeg puttet oppi halvstekte kyllingboller som godgjorde seg sååå godt i sausen 😉 Serverte med blåmkålris som jeg bare stekte i pannen med salt og pepper.
  VELDIG VELDIG GODT! Måtte bare fortelle deg det :mrgreen: 😯 Hihi

  Ha en super dag søteste du 😆

 8. Kristine

  @Victoria: Jeg og :mrgreen:

  @Catrine_C: Deilig, kjøtt(kylling)boller blir ekstra saftige og gode på smak når de får lov til å putre litt på den måten.
  Det varmer selvfølgelig langt ned i magen at det falt i smak 😆
  Takk i like måte!!

 9. Ivana

  Hei! 🙂

  Litt sein kommentar, men jeg lurer litt på hvordan Craft sine tights er i størrelsen? Både capri og vanlig? (Litt problemer med store lår og rumpe her, så alt blir fort gjennomsiktig) står mellom M og L, og klarer ikke bestemme meg..

  Du er ellers helt herlig og stor inspirasjon! 🙂

 10. Kristine

  @Ivana: Hei! Craft er normale i størrelsen, men ganske stramme (men behagelige) på. De er ikke gjennomsiktige! 🙂

  Takk! ♥

Det er stengt for kommentarer.