Røbetebrød og banan-is

Jeg hadde rødbeter liggende og vurderte frem og tilbake hva jeg kunne bruke de til. Var faktisk innom tanken om en rødbetekake (!), men rødbeter er såpass rustikke og jordaktige i smaken at jeg er skeptisk.

Så det ble et rødbetebrød – mest for moro skyld;
IMG_0554

Jeg vet ikke om det er så mange av dere som kommer til å lage dette, men her er uansett oppskriften:

1 kokt og most rødbete
2 egg
25g mandelmel
25g bakepro
1 ts bakepulver
en skvett vann

IMG_0545
Hell i en form og stek i ovnen på 175 grader i 20-25 min.

IMG_0548
IMG_0551

Brødet kan lages med andre grønnsaker og, hva med et potetbrød? Blomkål- eller brokkolibrød?

IMG_0558

Jeg må vise dere verdens enkleste is, banan-is;
IMG_0733
Stikk et spyd i en banan, legg den i fryseren, og ta-da!

IMG_0743
Jeg tok meg ikke bryet med å smelte sjokolade, bare smurte litt sjokopålegg på.

Ellers må jeg si tusen takk til de som har kjøpt t-skjorte og dermed støtter to gode saker (Norum Cancer Association og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke).

bilde (22)
Du finner de her

Kan dere ikke sende inn et bilde av dere i toppen dere har kjøpt (med eller uten ansikt, det velger dere selv), så kan jeg lage en liten collage! (kristine@kriweb.no)

19 tanker om “Røbetebrød og banan-is

  1. avatarJulie

    Det så nydelig ut! Jeg er ikke så stor fan av rødbeter uheldigvis, MEN jeg har hørt at du kan lage sjokolade kake med rødbeter. Bare søk etter chocolate beet cake, så kommer det mange versjoner, kan jo kanskje prøve deg frem 🙂 Søt og god med smulene plantet godt i jorden 😉

    Ha en finfin dag!
    xox J

  2. avatarMadde

    Den der kan nok m hell brukes t Halloween :mrgreen: . Da skal jo maten se al a sånn ut 😀 .

  3. avatarKristin

    Åh, elsker banana pops. Bare ved å gjøre et lite google bildesøk, ser man jo hvor uendelig mange muligheter det finnes for å dekorere herligheten. Men av og til er det enkle det beste, og banan/sjoko er jo uslåelig i seg selv 🙂

    Rødbetebrødet ditt så jo også veldig godt ut. Uheldigvis er rødbete en av de (veldig) få matvarene jeg har hatt litt vegring mot hele livet, så den sitter kanskje litt lengre inne hos meg. Men man skal jo aldri si aldri 😛

  4. avatarLissi

    Ååå, banan-is!! Lagde det mye i fjor sommer..Hadde reint glemt det bort..Takk for påminnelsen 🙂

  5. avatarmisspanini

    Banan-is skal jeg prøve imorgen som jeg skal ha et lite isprosjekt her hjemme – nemlig å lage de sunneste og enkleste isene som mulig nå i sommervarmen 😉

    MissPanini 🙂

  6. avatarAdele

    Du må prøve en annen variant av bananis som bare er til å dø for!
    Legg bananbiter i frysern så de blir helt frossne. La de tine bittelitt før du kjører de i en blender.
    Det blir softis, bare med banansmak! Silkemyk og kjempegod, og med bare en ingrediens, men her kan man også tilsette annen frukt og bær eller kanskje litt sjokolade? 🙂

    Spennende med rødbetebrød! Du er kreativ.

  7. avatarElisabeth

    Du er så flink!

    Henger meg på kommentaren til Julei, masse spennende oppskrifter på sjokoladekake/brownies med rødbeter. Har laget det selv en gang og det funker ganske bra. 🙂

  8. avatarI ne

    Rødbeter funker som gull i brød:) Har du forsøkt spinat brød med solsikkekjerner og linfrø:)

  9. avatarBeate

    Hei på deg
    Fin farge ble det iallefall på det brødet 🙂 Jeg vil også få si at jeg digger bloggen din og boken har jeg også kjøpt, ikke fått prøvd så mye oppskrifter ennå, men det skal prøves. Jeg liker veldig godt dine tanker rundt trening og mat. Jeg kunne lese i en annen artikkel at du har VSD, det har jeg også, men jeg ble operert som femåring. Jeg trener ikke på ditt nivå, men jeg trener med tanke på å holde meg frisk og sterk lenge lenge …… 🙂 Hilsen meg 🙂

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie: Jeg så det, men jeg lurer på om det funker best i ekte kaker gitt 😆 men, jeg skal aldri si aldri, det er bare at rødbeter hverken smaker eller lukter riktig for kake i mine øyne.

    @Madde: Ja, får huske å lage det igjen da 😀

    @Kristin: Man skal aldri si aldri nei, men tipper banan-is treffer litt flere 😆

    @Maire: Så hyggelig, takk! Ikke glem å sende inn bilde da 🙂

    @Lovelyliller.com: Takk :mrgreen:

    @Lissi: Bare hyggelig! 😆

    @vilblifrisk.blogg.no: Jeg vet, hadde det enda vært like godt 😆 Takk forresten!

    @Linda Marie Stuhaug: Så hyggelig da! Alt blir litt bedre som rosa 😉

    @misspanini: Da ville jeg ha jobbet meg igjennom de fleste frukter og bær ja 😆 Fordelen med banan er at den ikke blir like sorbet-aktig, men faktisk ganske kremete.

    @Adele: Tusen takk for tips, det lagde jeg faktisk for et par år siden (gøy å mimre litt): http://www.kriweb.no/2011/07/16/banan-is/
    Men var fristet (les: lat) til å lage noe nå som ikke innebar oppvask av noe slag 🙄

    @Elisabeth: Men var det en vanlig versjon, eller proteinmodifisert? :mrgreen: Jeg synes rødbeter er så kraftige, jordaktige i smaken, men kanskje det hadde funket ja.

    @I ne: Nei, men jeg kjenner at jeg fikk lyst til å lage flere brød med grønnsaker 😀

    @Beate: Heisann! Ja, ikke sant – rosenrødt! 😀
    Så bra at du ble operert og er frisk! Jeg trener også kun for å holde meg frisk og sterk lenge 😉

    @littespelid: Tusen takk for tips!

  11. avatarElisabeth Vega

    For en kreativ is!! Det må prøves ut når varmen kommer igjen :mrgreen: Er ikke så fan av rødbeter, men det brødet så godt ut!!

  12. avatarSara

    Så spennende! Får alltid mange gode tips her, du er så kreativ! Venter fortsatt på mine t-skjorter, men skal ta bilde så fort de kommer;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *