Banoffee muffins

Alle i kor: naaam!
IMG_0624
IMG_0613

Men først, hei og vel overstått 17.mai!

Dagen er kanskje ikke helt over enda for mange av dere, jeg har akkurat landet hjemme i sofaen etter en herlig dag med familien og mye god mat;
rømmegrøt, spekemat, koldtbord, sjokolade, kaker og is.

IMG_0651
IMG_0653

IMG_0634

Pappa stilte med «bunadslips» – kuleste jeg har sett på lenge!
IMG_0644

Jeg bakte muffins og brownies, så da regner jeg med at mine sukkerfrie godbiter utlignet de andre ekte kakene.. kremt. Godt var det uansett med begge deler!
Tenkte at jeg kunne vise dere det jeg lagde, og starter med muffins:

Banoffee muffins
IMG_0618
Banoffee er kort og godt banan og toffee. Bananmuffins med karamelltopping på godt norsk.

Oppskrift:
160g kakemix (ca halv pakke)
1 banan
2 egg
2 dl kesam

Pisk egg med en most banan og kesam. Tilsett kakemixen, fordel i muffinsformer (jeg fikk 10 stk) og inn i ovnen på 175 grader i 12-15 min.
IMG_0631

Karamelltopping:
1 boks vikingmelk (usøtet)
100g sukrin gold (smak til)
70g kakaosmør (eller vanlig smør)

Smelt smør og sukrin i en teflonkjele, tilsett melken og gi det et oppkok. La det småputre og tykne i ca 45 min. Sett kaldt – da stivner den litt.
IMG_0612

Fordel utover muffinsene når de er avkjølt.
IMG_0627
Jeg strødde også noen kakaonibs over, godt med litt crunch. Eller hva med noen salte nøtter?

Håper dere har hatt en fin feiring av nasjonaldagen!

12 kommentarer til “Banoffee muffins

 1. Hanne

  Høres ut som en finfin dag!
  Her ble det en rolig start med kaffe på senga, etterfulgt av en tur på trening før familieselskap (med hans familie..) klokken halv fire.. Fikk deilig mat og gode kaker, men er jammen sulten igjen 😯 🙄 😆
  Burde ha laga klar en slags buffet hjemme og, til kvelden..kremthost..

  Bunadslips, DET må kjæresten få 😀 Evt pappa..hihi!

 2. Kristine

  @Hanne: Jeg hadde også en rolig start med kaffe og muffinsbaking – men ikke noe trening gitt.. jeg får ta det igjen i morgen.
  Ja, er det ikke rart? Stappmett da jeg dro derfra, men sulten igjen når jeg kom hjem (og fikk tatt av den trange, varme bunaden) 😆
  Bunadslips var dritkult, må kjøpe det til S og – om jeg ikke får overtalt han til en Rogalandsbunad *håpe*

 3. Madde

  Har vært en flott dag i Nord-Norge også. Jeg har marsjert i tre omganger så noe trim har jeg fått, men det jeg har forbrent har jeg får dobbelt inn m champagnefrokost, kaker m sukker og hvetemel, et par øl og baconcrispmix. Magen ble dobbelt så stor pga alt det uvante :mrgreen: , men d roer seg jo ned etterhvert. 😉

  Forøvrig lurer jeg litt på.. Jeg har trent målrettet styrke en og kjenner antydning t muskler i magen, men jeg måler to cm mer rundt magen nå enn for to-tre uker siden. 😯 Ligger på 70-100 karber og 1400-1600 cal pr dag (må spise lavkarbomat pga mageplager) så jeg vil ikke spise mindre, men jeg skjønner ikke hva jeg må endre på for å få bort den løsmagen. Vil det kanskje løsne bare jeg fortsetter å trene hele kroppen. Kommer jo ikke til å slutte å trene uansett. 😛

 4. Maire

  Mmm… Så godt ut:)
  Tror jeg må kjøpe meg mer kakemix (har en tendens til å forsvinne ganske fort,hehe) 🙂
  Ha en fortsatt fin kveld:)

 5. Linda Marie Stuhaug

  Åh, dinna kombinasjonen må berre bli fantastisk 😀 såg jo rett og slett nydelig ut! Har allerede en åpna kakemiks så kanskje eg kan bruke resten til denne oppskrifta, nam!

 6. Lissi

  Her har også dagen vært super! Perfekt vær -lett skyet og mye sol! Satt ute i kortermet helt til kl 22.15 -fantastisk! I min mage ligger mager kesam blandet med skyr, eplebiter og bær.. 12 biter sushi.. 1 proteinshake og muscle brownie..2 porsjoner av mammas fantastiske lapskaus, et stykke smash iskake, en liten porsjon med pisket krem, bær og marengs -samt et ukjent antall glass med pepsi max.. Herlig! Resten av pinsen skal tilbringes på campingen -reiser etter å ha gjort unna en treningsøkt i morgen 🙂

  Ønsker deg en flott pinse!

 7. Tilbaketråkk: Brownies med karamellMat til muskler | Mat til muskler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *