Ytringer man fint kan være foruten

Til Ingebjørg Berg Holm

Det er veldig bra at du prøver å ta opp et aktuelt tema her, men hadde det ikke vært fint om det faktisk kunne hjelpe noen og ikke henge ut en hel gruppe eller enkeltpersoner?
Man kan fint skrive seriøst om dette teamet ved å gi en liten oppvekker til de som kanskje har dratt det for langt, og som oftest da er ikke-konkurrerende, uten å basere det ut i fra sine egne og (i mine øyne) ignorante meninger – det er kun med på å skape fremmedgjøring og fordommer.

Jeg ser helt klart hvor du vil, og hvilket bilde media ønsker å skape, og det er dessverre slik at det ekstreme lokker lesere – og derfor blir slike bilder brukt. Bilder av en form man kun har den ene dagen grunnet flere faktorer.

dagbladetDet er uten tvil behov for å sette fokus på det usunne, men det gjelder alle aspekter i livet – og det uten å være opptatt av å pålegge noen skyld.

Den artikkelen du refererer til handler for øvrig om tips til styrkeøvelser og dette med å spise nok, variert og proteinrik mat (jeg vet ikke hva som skal være forskjellen på mannemat og kvinnemat dessverre), jeg stiller også blekhvit i såkalt «offseason» form for anledningen.

.
Jeg har siden jeg debuterte i 2008 skrevet om hvor viktig det er å huske på at det er og bør være en forskjell på konkurranse og hverdagsliv, og jeg er langt ifra den eneste.
Jeg har forsvart en sunn livsstil med nebb og klør, og har aldri lagt ut dietter eller konkurranseopplegg. Jeg er opptatt av at folk skal finne matglede og spise etter lyst og ikke fett%, og jeg både startet og fortsatte med styrketrening helt uavhengig av bodyfitness.

Vil du tro at det faktisk var og fortsatt er for å styrke helsen?
dagbladet_nina hansen7

Det «indre korsettet» skal for øvrig holde deg oppe resten av livet, så jeg foreslår at du styrker det godt.

Det gikk 3 år uten konkurranser hvor jeg fokuserte på å bygge frem noe jeg håper kan være til inspirasjon og glede både innen trening og mat, og ved min forrige og siste konkurranse i fjor høst takket jeg pent nei til alle fotograferinger som handlet om å være i konkurranseform.

Det har alltid vært min intensjon og mitt ønske at folk skal trene og spise for å bli sterke, ikke definerte.
Alt dette har til og med blitt til en bok, så vær så snill å gjøre grundigere research før du skriver en ytring – uvitenhet gjør aldri noen noe godt.

38 kommentarer til “Ytringer man fint kan være foruten

 1. Lisbeth

  Du er og forblir fornuften selv, spør du meg. Utrolig bra skrevet innlegg, klokt og informativt! Det er bra noen som har bakgrunn til det tar et oppgjør med påstander og uttaler som ikke stemmer overens med virkeligheten, og som ikke refererer til noe som faktisk er sannheten.

  Blir så glad av å lese bloggen din, har fulgt deg fast nå siden du startet. Mye har skjedd siden det, fitness har spredd seg utrolig det året! Du er nok en stor motivasjon for mange av dem, stå på 😉

  Litt sent ute er endelig boken din i posten, heftet du sendte meg for ca. 1 år siden har et (litt hatet) familiemedlem rotet vekk, og produktene du sendte er spist opp for lengst. Takk til deg for masse god inspirasjon, gleder meg til å ta i bruk boken!

  Mvh. en liten løpejente som begynner å bli litt sterkere nå. 😎

 2. Maren Sørum

  Så utrolig bra skrevet! Jeg vil at du skal vite at jeg setter enorm pris på bloggen din og deg! Stå på, vi elsker deg!

 3. camilla

  Hei 😉
  Setter pris på tips og inspirasjon. Så hvis noen mener noe negativt om passjonen for fitness så må de vel gjøre det da. Jeg vet i hvert fall at det er en god livs stil vs sitte forran tvn å gomle skrap.
  Ha en fiin dag videre 😉

 4. Silje

  Du er en inspirasjonskilde Kristine! Å det er utrolig mange som følger deg, ser alt det fornuftige du kommer med! Du står i respekt!

  Stå på!

 5. Ingrid

  Helt enig!
  Kronikken til Ingebjørg Berg Holm irriterte meg grenseløst. Når ble det usunt å trene seg sterk? Og hva er egentlig mannemat? Jeg spiser da akkurat det samme som samboeren min, kanskje mer til og med! Og han setter pris på min sterke og sunne kropp som jeg har jobbet hardt for å få.
  Det er på grunn av blogger som denne at jeg har sett verdien i å få nok næring i kroppen etter en god treningsøkt. Takk for inspirasjon og glede i hverdagen! 🙂

 6. Catrine_C

  AMEN.

  Jeg er så forbanna lei folk som hele tiden skal ytre sin mening og henge ut pga UVITENHET! I bunn og grunn tror jeg det er misunnelse som gjør at folk heller får fordommer og velger å kommentere negativt enn å si hva de egentlig mener om det. Det handler om å synes ulike kroppsfasonger er fint, det handler om ulike interesser og livsstiler. Hun har bæsjet på leggen (for å si det rett ut) ved å henge ut en hel gruppe som du sier. Overrasker meg ikke at et slikt innlegg kom nå. Jeg blir selv spurt om jeg har blitt bodybuilder, jeg vil jo si det er en balansegang fra å være sunn og sterk til å bli en bodybuilder :mrgreen:
  Takk, du svarer for oss alle med dette innlegget! 😉

 7. Ida

  Hun hyller det sunne og sterke, men setter seg også helt på hælen, sunt og usunt på engang? Har aldri konkurrert, men prøvd meg på ditett og etter en diett, lærte jeg mye om ren mat og mengder i forhold til trening 🙂 Jeg trener 4-6 ganger i uka, tungt og tøft og stortrives med at jeg har en sterkere kropp enn jeg noen gang har hatt!
  Liker svaret ditt veldig godt, fornuftig, og at Ingeborg trenger å finne ut av litt mer, det må jeg si meg enig i. Takker deg for super blogg!

 8. JDIY - En kreativ blogg!

  Jeg synes du er flink til å skape et sunt , godt og balansert fokus opp i alt dette fitnessnakket, som til enkelte tider kan virke som hysteri ja.., så DET skal du i alle fall ta til deg <3 Du er en utrulig inspirasjon på så mange måter! Håper du får en strålende fin dag, flotte deg.

 9. LM

  Bra skrevet! Etter min mening er det to typer meningsinnhold som er interessant å lese; empiriske studier og subjektive erfaringer. Når man kritiserer andre tar man som regel i bruk egen synsing som ofte ikke bygger på annet enn en streben etter å overbevise verden med argumenter det ikke finnes hold for! Jeg tror alle kritikere bør ta en runde med seg selv og spørre seg om hva som virkelig er grunnlaget for å pøse ut med slik kritikk. Jeg tipper at slik kritikk kommer fra en som søker å rettferdiggjøre egen livsstil og selvbilde ved å finne svakheter i andre. Vis meg heller forskning som sier at denne type kroppsfokus er dårlig, til da fortsetter jeg å trene og nyte sunn og god mat! Stå på:)

 10. Cecilie Lykke

  Jeg tror jeg snakker for alle de tusen leserne dine når jeg sier at vi vet hva dine verdier og meninger er rundt dette temaet og måten du ting ble fremstilt i artikkelen er så banalt og idiotisk!
  Heier på deg, du er et ekstremt godt og sunt forbilde 🙂

 11. Aina

  Heier på deg Kristine! Uvitenhet og frykt for det som er fremmed vil alltid være med på å skape usannheter. Til oss som har holdt på med styrketrening og sunt kosthold før dette hysteriet: Vi er trygge, sterke jenter som ikke har fulgt strømmen men har funnet vår egen vei, noe som er helt avgjørende for at man skal få resultater. Vi har lyttet til vår egen kropp og gitt den det den vil ha. Hver og en av oss har gjort det litt forskjellig fordi vi har fulgt vår egen intuisjon. Vi er gode forbilder som er sunne og sterke og som har nettopp det som mål. Det er hvertfall mitt: En sterk kropp som kan bære meg lenge og gi meg et langt, innholdsrikt liv.

  Når hysteriet har lagt seg, er det fortsatt vi som står med hevet hode for vi vet hva vi står for. Klem til deg!

 12. Julie

  Syns den artikkelen kun ser ting fra en synsvinkling, og fokuserer på de som har dradd strikken for langt, og ikke de som faktisk lever et sunt og sterkt liv!

  Det var jo først og fremst helsen som fikk deg til og begynne og styrke kroppen, sant? Skjønner ikke at hun hang deg ut på den måten. Benskjørhet kommer om du ikke spiser nok kalkholdig mat, har hun sett all osten og kesam’en du går gjennom en uke?! Tviler.

  Nei, jeg er helt enig med deg, den artikkelen var for ensidig, inget rom for hverken det motsatte, eller kompromiss…

  Heier på deg Kristine, du er en god jente! 😀 xx J

 13. Marthe

  Meget fin, og ikke minst saklig, tilbakemelding til en fullstendig usaklig artikkel! Takker deg for det, Kristine 🙂
  Kunne ikke vært mer enig med deg : )

 14. Chassi

  Hei kjære du!
  Litt på siden her, men tusen takk for V.E.R.D.E.N.S. kuleste proteinbarer!

  Jeg har ingenting fornuftig å si om dagens snakkis, men det var bra du tok til motmæle. 🙂

  Puss puss

 15. Christine

  Saklig og fint skrevet av deg kristine ! 🙂 tydelig at den artikkelen var preget av uvitenhet og manglende reserch… stå på, du er flink!!! 🙂

 16. Mamsen

  Heia for alltid kloke deg! Takket være din blog og bok spiser store og små i dette huset sunne næringsrike måltider hver dag! 😎

 17. Anja

  Først vil jeg bare si at mitt inntrykk er ikke at hun angrep deg personlig, men rett og slett sporten. Og jeg vil også påstå at hun har et poeng. For en som meg, som ikke ser ut som det nye «kvinneidealet», så merker jeg presset like tydelig som da man skulle være tynne og radmagre. Jeg er 25 år, og anser meg selv som kritisk til alt jeg leser og hører, men av en eller annen irriterende og helt uforståelig grunn så sitter jeg i bunn og grunn igjen med følelsen av at jeg burde gå ned i fett% og være muskuløs. (vil bare si at det er derfor jeg elsker å lese din blogg fordi da blir jeg dratt inn i virkeligheten igjen og innser at det IKKE er snakk om at jeg MÅ noenting som helst! 😉 ).

  Og når det kommer til sporten. Det er ikke til å stikke under en stol at det er kroppen som er i fokus. Det handler i bunn og grunn om kroppens FORM og ikke FUNKSJON, og dét er egentlig akkurat det samme som at supermodellene var idealet en gang i tiden. Det handler om utseende, ikke sunnhet. Og det er nok DER Ingebjørg får brenselet til frustrasjonen sin. Det er desverre en del der ute på treningsstudioene som ikke er der for å få funksjonen «Sterk», de vil bare SE sterk ut «fordi det er det nye idealet». Og jeg må innrømme jeg kjenner på den frustrasjonen selv. Ingebjørg illustrerer det brilliant ved å bruke Marit Bjørgen eksempelet. I bodyfitness sammenheng hadde kke hun kommet noe langt fordi kroppen hennes ikke ser «riktig» ut. Allikevel er hun egentlig det mer naturlige valget for ideal hvis man tenker at en sterk kvinnekropp er det nye idealet. Men allikevel så blir det da bodyfitness kvinner som «vinner» den statusen (om man kan kalle det det). Det er her det merkelige oppe i denne «sterk er det nye tynn»-bølgen kommer inn: Hvorfor er det fitnesskonkurranse-kroppene som blir idealet når vi alle vet at det er DA personene er på sitt svakeste siden de har gått så mye ned i fett%? Jeg personlig må innrømme at jeg hadde syns det var 100 ganger gøyere å følge deg vinne styrkeløftkonkurranser enn bodyfitnesskonkurranser!

  Håper jeg klarte å forklare meg noenlunde klart her, kjenner jeg syns det er vanskelig å få frem poenget mitt uten å tråkke på noen tær….I bunn og grunn mener jeg egentlig litt det samme som Ingebjørg, men MED forståelsen (og respekten) at det er forskjell på konkurranse og hverdag innen bodyfitness 🙂

  Og helt til slutt: Jeg har alltid sagt det, og jeg sier det igjen: Jeg har dyp respekt for deg og jeg finner så mye inspirasjon i dine tanker og meninger om dette temaet. Du får meg som sagt til å føle meg helt normal selvom jeg ikke er like opptatt av styrke 🙂

 18. Philly

  Jeg tror egentlig ikke det var ment som et personangrep.Hun har nok bare plukket ut navnet ditt,siden
  du er den mest kjente kvinnelige fitnessutøveren og fordi du har vært endel i media. Valget av navnet ditt er også et eksempel på hvor lite research hun har gjort og hvor lite hun vet om det hun skriver om.

  Ellers må jeg virkelig si at kronikken var dårlig skrevet.Tanken bak er god,men det var for mye faktafeil og budskapet er liksom litt gjemt. F.eks under «Spis som en mann, bli som en gammel dame» eller «Ei dame som spiser som en bodybuildermann risikerer å få en kropp som en gammel dame: Beinskjør, syk og skadet».

  Valget av ord i kronikken er helt feil. Kronikken handler egentlig om kaloriunderskudd,deffing og for mye fokus på fettprosent.
  I mitt hodet er det umulig å si hvordan en mann spiser.Spiser han masse junk?Spiser han mye?Spiser han kun deffemat?

 19. Monika Hafredal

  Tommel opp for deg Kristine!! Du er en kjempeinspirasjon, og jeg blir alltid glad og inspirert av å lese bloggen din, og kokeboken som jeg fikk meg for litt siden 🙂 Den er awesome!

 20. Elise

  at en interiørarkitekt, uten proffesjonell utdannelse innen trening eller ernæring ytrer seg om mennesker, som faktisk har proffesjonell erfaring innen trening og ernæring er håreisende.. at hun i tillegg gjør det med å skrive negativt om en bestemt person er enda verre.. hva skjedde med ordtak som » vist du ikke vet hva du snakker om, så hold kjeft» ? «ikke rakk ned på andre for å heve deg selv» osv.. «artikkelen» hennes eller kåseriet som jeg ville kalt det inneholder mange fakta feil, i tillegg så er det basert på hennes personlige meninger og ikke virkligheten.

  kanskje hun ikke har skjønt at de/vi som trener knall hardt og spiser sundt gjør det fordi det er en sunn korpp vi vill ha, og at kanskje vi ikke har noe lyst til å ønske underlivsfettet velkommen?

  så i tilfelle Interiørarkitekt Ingebjørg Berg Holm skulle lese ditt svar på hennes angrep og kommentarene hær, KJære ingebjørg berg holm: la folk få velge selv hvordan de ønsker å se ut, la folk få bestemme om de vill være glad i underhudsfettet sitt, eller om de ønsker å «pumpe jern» for å bli kvitt det på ett treningstudio. for hva en person syns er fint, og hvem de vill ta råd fra er faktisk opp til dem selv. jeg personligg syns bloggen til kristine weber og kokeboken hennes har oppskrifter på mat som både er ernæringsmessig variert og fornuftig, samtidig som oppskriftene er inspirerende..

  så takk til Kristine Weber for å være en stor innspirasjonskilde i hværdagen 😀

 21. martev

  Du ordlegg deg alltid så bra! Du får fram meininga di på ein heilt spesiellt måte, uten å støte nokon. Tommel opp kristine! du har vore mitt forbilete i mange år no!:)

 22. Marianne KC

  Hear hear!
  Jeg er så hundre prosent enig med deg her Kristine at jeg kan ikke få sagt det.
  En sterk og sunn kropp som skal vare lenge, for å huse en sjel som ikke bekymrer seg for antall sjokoladebiter hver uke – ingen i verden kan da klage på det. 🙂

 23. MF

  Ingebjørg burde ha tatt en titt innom bloggen din FØR hun dro fram ditt navn i en slik fitness-debatt, for hun vet tydeligvis ikke hva du står for! Provoserende å lese hennes manglende evne til å skille mellom normalt og ekstremt innenfor fitness. Mye uvitenhet!

  Bra svar til henne Kristine! Du er inspirerende, stå på videre 🙂

 24. jeanett

  google er min bestevenn sier min samboer…… kjør en grundig research før du utrykker deg om noe du er usikker på.
  uansett kropsideal så er anoreksia og ortoreksi to vanskelige sykdommer man kan få om man vil bli sykelig tynn, eller sterk, man må høre på kroppen sin ikke psyken. samme gjelder jo fedme.
  ja fitness har fokus på form, men hva med alle modellene i size 0 ???

  Jeg koser meg med litt søtt i blant, bare ikke hverdag, og velger mye mere grønt enn tidligre….

  hilsen ei som er på vei til å bli fit, ikke sexy lubben 🙂

 25. Kristine

  Takk for synspunktene deres! Jeg var spent på hvordan hennes kronikk ble oppfattet, og det er som forventet ganske delt.

  @Anja: @Philly:
  Jeg oppfattet det heller ikke som et personangrep, men jeg misliker det faktum at hun har satt mitt navn og artikkel (som hun mest antagelig ikke har tatt seg bryet med å betale for å lese engang) i samme kontekst som «Nå spiser de fett og proteiner og jubler at de har fått ny selvtillit av å bli sterke og blitt kvitt spiseforstyrrelsene av å konkurrere i fitness».
  Jeg har brukt mange år på å komme dit jeg er i dag, fokusert på å være noe mer enn «kun» en fitnessutøver for å nå ut til de som virkelig har behov for en sunnere livsstil, samt virkelig saumfart alle intervjuer jeg har gjort for å ikke trigge eller oppfordre noen til farlig lav fett%.

  Jeg oppfatter ikke teksten som et angrep mot sporten, men mot et annet kvinneideal enn syltynne modeller. Og jeg forstår som sagt varskoen her, men man kan ikke bygge en hel kronikk og teori på å finne syndebukker å skylde på.
  Om dette derimot var et angrep mot sporten så kunne jeg ønske hun hadde lest seg opp litt mer om hva det dreide seg om for å unngå ytterligere fordommer og misforståelser. «Ei dame som spiser som en bodybuildermann risikerer å få en kropp som en gammel dame: Beinskjør, syk og skadet».
  Hva er egentlig dette godt for?

  Teksten hadde vært mer riktig for meg om det var skrevet om selve temaet, samt kommet med forslag til endring.

 26. Ami Lindtner

  Godt skrevet! Føler det er på høy tid at folk slutter å klage på andre – og heller finner noe de kan oppta sin egen tid med. Jeg liker bloggen din utrolig godt, og føler at du fremmer ett sunt og godt forhold til trening og mat. Stå på, Kristine!

 27. Elisabeth Vega

  Fantastisk bra innlegg. Du har så rett i alt du skriver! Du er inspirerende og konge!

 28. Vibeke

  FANTASTISK innlegg. Blir utrolig provosert av å lese slike artikler, hvor det er så mye fordommer og negativitet, og ikke minst lite kunnskap om emnet i det hele tatt. Er så bra noen kan sette litt ord på det. TAKK!

 29. Sigrid

  Helt enig med deg her, Kristine!
  Når man først skal skrive en motartikkel mot det nye kvinneidealet, er det en fordel at man har gjort hjemmeleksa si, og faktisk vet noe om saken. Denne artikkelen blir rett og slett for dum og usaklig.
  Det «indre korsettet» skal for øvrig holde deg oppe resten av livet, så jeg foreslår at du styrker det godt -GODT SAGT!! 🙂

 30. Veronica

  Veldig fint og saklig!! Du er et fantastisk forbildet som tar veldig mange bra valg! :)) Stå på videre!! :))

 31. Therese

  Hei.
  Må først si at jeg har lest bloggen din fast i mange år nå, og ser på deg som et generelt godt forbilde.
  Nå må jeg likevel legge igjen en kommentar, som er samtidig et spørsmål. Vil også si at jeg ikke skriver dette for på noen måte å fornærme deg.

  Du skriver alltid om forskjellen på off og onseason. Du poengterer gang på gang hvor viktig det er å skjønne forskjellen. Noe jeg er HELT enig i. MEN. Når du var på deff mot forrige NM la du ut jevnlig bilder av kroppen din i lite klær, og spesielt magebilder var veldig overrepresentert. Og jeg syntes ikke at det er NOE galt med det. Problemet for meg blir når du ikke gjør det resten av året. For jeg er nemlig av den mening at handling står sterkere enn ord. Og for meg, ved at du viser deg frem når du i er form, men lar det være i offseason, viser at du ikke syntes at en offseason-mage er noe å legge ut bilde av?

  Vil igjen påpeke at dette ikke for å fornærme på noe som helst vis. Syntes du er blant de mer fornuftige «fitnessbloggerne».

 32. Hanne

  Hei
  Må bare si det ditt navn hadde ingenting i den artikelen og gjøre.
  For det andre er du den første til og fortelle at man ikke skal dømme andre etter det ytre.
  Men helsegevinsten av og trene og spise mere ren mat fra bunn er fantastisk.
  Og mest grunnet den pyskiske formen man får så er det ytre bonusen.
  Hilsen en som veide alt alt for lite i mange år og hadde underskudd av energi.

 33. Kristine

  @Therese: Hei Therese!
  Da jeg var på vei mot NM så var det sol og sommer, naturlig nok mindre klær. Jeg delte derimot bilder av «off-season» form ved å ta bilder i starten (http://www.kriweb.no/2012/07/28/grillmat-og-teamsamling/img_3346sv-2/) , og det har jeg gjort mange ganger.
  Jeg konkurrerte jo ikke på tre år, men harrybilder dukket opp med jevne mellomrom selv da (blant annet brukt i denne artikkelen: http://myrevolution.no/s/hva-du-ma-gjore-nar-du-ikke-gar-ned-i-vekt-pa-lite-mat-og-mye-trening/).

  Jeg stilte til og med i en forsidekonkurranse for Body i ikke-konkurranse form i sin tid: http://www.body.se/artiklar/nyheter/20081201/omslagsmodellerna-presenteras-pa-ff08

  Jeg er ikke akkurat overbegeistret over fleksebilder lenger uansett form, og det ble ganske mye mindre av dette mot nm 2012 enn det ble mot nm 2009 og det er grunnet flere ting – hovedsaklig at jeg ønsker mer fokus på mat. Jeg er litt mettet på kroppsfokus 😉

 34. Magnus

  Tja…

  Jeg setter stor pris på deg Annet, la det være sagt.

  Jeg tror dog at den makt du sitter på, i kraft av å være et forbilde og en slags mentor, er en makt som ikke gjør seg så bra i alles hender. Du virker å være veldig balansert som person og vil derfor være et referansepunkt for mange (jeg tror først og fremst at det er denne psykiske balansen som er hovedgrunnen til alt du har oppnådd).

  Når dette er sagt ser jeg ingen kritikk i artikkelen rettet hverken mot deg som person, ei heller mot bikinifitness, bodyfitness, bodybuilding etc. som sporter. Jeg ser noen påstander i artikkelen, blant annet dette med at lav fettprosent hos kvinner (under 12%) fører til fall i østrogennivåene, og at dette har konsekvenser. Man kan godt bli sinna, men det endrer ikke det faktum at dette er sant!

  I et slikt klima syns jeg kommentarfeltet her fremstår som overfylt med jattere, altså personer som uansett kommer hit inn for å være enig med deg. Uansett hva du sier så vil de være enige, noe som bekrefter din posisjon både som forbilde og som premissleverandør. Videre blir jo ingen av punktene fra artikkelen til nrk tilbakevist på noen som helst måte, alle i kommentatorfeltet prater om nrk’s uvitenhet, men INGEN sier noe om hva denne uvitenheten går ut på..

  Kunnskap er viktig! Vitenskapen har vist oss at spiseforstyrrelser først og fremst sitter i hodet til personene det gjelder.
  Som jeg allerede har nevnt er det din psyke som gjør deg til den du er; du er en typisk vinnerskalle! De gangene du får en utfordring så går du på med dødsforakt. Heri ligger jo hele poenget; ikke alle er som deg. Det finnes mennesker som blir deprimerte bare de ser en fin kropp, og det finnes de som hopper i døden fra en bro hvis denne kroppen vinner en konkurranse.

  Fokus på en sunn kropp burde ikke ha noe med estetikk å gjøre i det hele tatt, jeg registrerer dog at brorparten av de som driver med dette tenker estetikk – og KUN estetikk! Hvis de oppnår en sunn kropp i samme slengen så er det en bonus – men ikke et must. Dette skiller deg fra røkla: du tenker sunnhet og oppnår en fin kropp på grunn av dette fokuset, du har dog mange kolleger som begynner i feil ende, og DE er problemet..

Det er stengt for kommentarer.