Moccapudding

Hei dere!

I dag morges skrapte jeg is av bilen (!), men nå skinner heldigvis sola og jeg har vært ute en tur i skogen. Middag er rett rundt hjørnet, så dere får dessert i dag;

Moccapudding
IMG_0425
IMG_0438

Oppskrift:
50g sjokoladeprotein
20g kakaopulver (jeg har en søtet versjon)
4-5 dråper stevia sjokolade
2 dl melk
0,5 dl espressokaffe
5 gelatinplater

Pisk melk med søtning, kakaopulver og sjokoladeprotein.
Jeg vet at flere av dere har et anstrengt forhold til gelatin, men det er ikke så vanskelig som det kan virke. To viktige ting:

♦ bløtlegg platene i kaldt vann noen minutter
♦ legg de i kjelen sammen med espressoen, kok opp og la de smelte helt før du tilsetter i resten

IMG_0426
Hell i en stor skål (eventuelt to mindre) og sett i kjøleskap et par timer.

IMG_0430
Espressoen satte en nydelig moccasmak, men liker du ikke det kan du godt lage uten (ha i mer melk i stedet).

IMG_0436

Ha en fortsatt fin kveld!

IMG_0282

(Hettevest & tights)

23 tanker om “Moccapudding

  1. avatarElisabeth Vega

    ÅÅÅ it’s shining! Nammm 😀 utrolig stilig outfit! You look awesome 😀 ha en fin dag videre!

  2. avatarJane

    Den så god ut! men sliter mer med å lage mousse enn pudding, for det blir som regel en slags pudding så skriv gjerne forskjellene du gjør der 🙂

  3. avatarMarie

    Der ja! Elsker sjokoladepudding, endelig kom det en sunnere(og bedre!!) versjon av Freia sin:) Hurra for morgendagens dessert;)

  4. avatarMadde

    Må prøve den til 17. mai, tenker jeg. Er lenge siden jeg har spist sånn pudding. Jeg har en oppskrift på sjokoladepudding, men den skal ha 5-6 ss sukker i seg.. og rød sukrin syns jeg ikke noe om i den. Mulig sukrin gold eller stevia gir bedre smak.. Maizennamel skal det også være, vet du om hva jeg kan erstatte det med? 😆 ❓

  5. avatarJulie

    Heisann!

    Laget denne i kveld, men troooor jeg brukte for mye gelatin og for lite kakao! Bruker du usøtet kakao forresten? Jeg hadde ikke gelatin plater, bare 11g poser mer gelatin pulver, en sånn ble visst i meste laget, oops! Får prøve med halve mengden neste gang tror jeg!

    Håper du har en finfin kveld 🙂

  6. avatarElisabeth

    Hva slags gelatinplater bruker du?
    Jeg har prøvd meg på ett par av oppskriftene dine men synes resultatet blir tilnærmet hardt pga. alt for mye gelatin.
    Det kan selvfølgelig være at vi bare foretrekke forskjellige konsistenser, men jeg skulle gjerne visst om det er dét eller forskjellig gelatinprodukt.

    Synes forøvrig du er kjempedyktig til å finne nye måter å lage ting på 🙂

  7. avatarKristine

    @Jane: Forskjellen er hovedsaklig eggehviter – når det stivpiskes og vendes inn i røra blir det luftig mousse-konsistens 🙂

    @Marie: Håper det faller i smak! 😀

    @Madde: Sukrin gold og stevia vil helt sikkert fungere fint ja 🙂
    Jeg vet ikke hva slags oppskrift du går etter, men jeg bruker gelatin for å tykne/stivne puddingen.

    @Julie: Jeg har en søtet versjon fra iherb. Jeg har ikke peiling på gelatinpulver dessverre 😀

    @Elisabeth: Fikk du det av denne altså? Så rart.. men kanskje vi bare liker litt forskjellig ja, jeg elsker at sjokoladepuddingen er iskald og veldig fast 😀 (Bruker den vanlige, gule pakken fra butikken)

  8. avatarMadde

    Takk for svar, skal prøve med noen plater gelatin ja. Etter å ha lest kommentaren din slo det meg at det er gjør jo samma nytta maiz.mel og gelatin 😛 😆 *klaps i hodet for treg tankegang* 😉

  9. avatarVeronica

    Hei Kristine, og tusen takk for alle de herlige oppskriftene du deler med oss!
    Jeg lurte på om du har en oppskrift på proteinrike, sunne, grove muffins eller scones som man kan ha med på skole/jobb og som tåler å ligge en dag eller tre i romtemperatur/kjøleskap uten å tape seg for mye?
    (Eventuelt: tar du utfordringen? 🙂 )

    Ha en strålende dag! 😀

  10. avatarIngrid

    Hei! Hva slags størrelse har du i den tightsen? normal i størrelsen? Den er så tøff!

  11. avatarDea

    Mmm, så kjempegodt ut! Du som er så fan av iherb, har du prøvd chocolite sitt proteinpulver før? :- )

  12. avatarLk

    Kjempe god 🙂 spiser den nå. Du er så flink 🙂 stå på 🙂 jeg får til gelatin, men tok litt tid. Prøving og feiling 😉 til helga skal jeg prøve meg på sesambrødet ditt 🙂 håper du får en kjempe fin 17 mai:)

  13. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Ingrid: Hei! Jeg har str S, den er behagelig i størrelsen – ikke for trang 🙂

    @Dea: Hei! Ja, det er søtt og godt – men jeg foretrekker helt klart kvalitet (Troponin) med mest mulig protein, dessuten er x-life hovedsponsoren min 🙂

    @Ole: Det vil det helt sikkert 🙂

    @Lk: Så bra! Litt prøving og feiling må til hos oss alle 🙂
    Takk, i like måte! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *