Mitt første møte med polenta

Polenta dere!
IMG_0337
IMG_0326

Jeg hadde hverken smakt eller laget noe med det før, så dette ble første gang – men definitivt ikke siste!

Polenta er et glutenfritt mel som man kan lage til en tykk og gul maisgrøt. Etter koking og påfølgende avkjøling kan den bakes, stekes eller grilles.
Polenta er opprinnelig et italiensk ord, som stammer fra det latinske ordet for avskallet eller knust korn.

IMG_0338
Fra iherb

Polentapinner med dip
IMG_0310

♥ Kok polenta med vann som anvist på pakken, tilsett litt salt og smør, hell i en form og sett kjølig;
IMG_0303

Etter en times tid har grøten stivnet og du kan skjære opp i pinner, terninger, hjerter og det du måtte ønske.
IMG_0307

♥ Stek i litt sprayolje – og ferdig!
IMG_0315
IMG_0323

Jeg lagde også en dip av kesam, ketchup, paprikapulver, salt, pepper og dill til;
IMG_0318

Gårsdagens eksperiment var altså dette. Veldig godt, anbefales!
IMG_0328
IMG_0329

Ellers fikk jeg de etterlengtede stolene mine fra Rivièra Maison i dag!
Nå er det bare ett møbel til som gjenstår, så er huset faktisk ferdiginnredet – i hvert fall når det gjelder de store, kostbare tingene..
Vet at mange av dere er interesserte i interiør, og jeg har jo sagt at jeg godt kan vise litt fra huset når bitene faller på plass;
bilde (19)-vert
Det tok nøyaktig 2 minutter før han la seg der..

Har gått fra shabby chic til mer landlig, så det blir ikke så mye mer pynt og nips uansett. Et nytt bord mellom stolene, det må jeg ha – ut med rokokkobordet.

Prøvde å løfte han pent ned og gjøre i stand et mykt, fint sted i sofaen.. og han svarte med å legge seg i den andre;
IMG_0471-vert
Jadda.. godt jeg har en ny klesrulle liggende.

Nå har jeg for øvrig to nydelige desserter stående i kjøleskapet, gleder meg til å dele med dere senere!

God fredag!

16 tanker om “Mitt første møte med polenta

  1. avatarElisabeth Vega

    OI! Dette så nam ut! 😀 Hvor har du fått tak i dette?? For noen flotte stoler du har fått deg 😀 Huset ser utrolig vakkert og stylish ut! Me like 😎 Ha en fantastisk flott helg!

  2. avatarMaire

    Dette var nytt for meg:)
    Men så godt ut! Så kanskje det skal bli med på min neste iherb bestilling:)
    Ha en super fredag:)
    Stolene var forresten kjempe lekre!

  3. avatarJulie @ WolfItDown

    Dette så skikkelig godt ut! Har tenkt lenge på og prøve det ut, visste ikke at de kunne stekes slik 😀 Har snart gått tom for quinoa, så da får jeg kanskje prøve dette 🙂
    Nydelig møblement du har fått! Snasent 😀 x

  4. avatarLissi

    Lekre stoler!! Skal selv flytte nå i sommer og skal bruke god tid på å finne en stil vi kan ha lenge… Ikke bare forhaste seg og kjøpe noe bare for å kjøpe, men altså bruke litt tid.. Noe ala disse skal definitivt på ønskelisten! Vi har nå bodd sammen i 13 år og stilen har forandret seg masse underveis -men nå har vi ikke kjøpt et nytt møbel på 7 år.. Med to aktive gutter i hus er det ingen vits 😉 Men nå er det på tide med litt utskiftning ja..

    Kan du fortelle litt mer om polenta? Hva brukes det til/smaker det? Hva er det godt for?

    Lagde forresten proteinbarene «dine» igår kveld.. herlighet, både mann og elstemor likte de så neste gang må jeg nok triple oppskriften 🙂

    God helg!!

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Elisabeth Vega: Kjøpte den på iherb, men kan kjøpes i vanlige butikker og,
    Tusen takk, så hyggelig! 😀 Riktig god helg til deg og!

    @Maire: Jeg har sett flere lage polenta, men først nå fikk jeg ut fingeren og fikk testet ut selv – veldig godt! 😀
    Takk for det!

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Julie @ WolfItDown: Ja, hvorfor ikke – jeg synes det var veldig godt i hvert fall. Litt tidkrevende, men det er bare å koke det dagen før eller noe.
    Takk takk! 😀

    @Lissi: Takk! Vi har holdt oss til grålige farger og mørkt treverk – da er det liksom ikke helt krise om man skulle søle noe e.l. Litt nytt innimellom er på sin plass, i hvert fall etter så lang tid – dere får unne dere det når muligheten byr seg 😀

    Polenta er maismel, full av vitamin A og C – og betakaroten. Har en ganske mild smak, er snill for magen, og får en sprø skorpe og myk inni når man steker den – nam!

    Godt å høre at de smakte, de er veldig gode ja 😀

  7. avatarMaren Sørum

    Polenta! Å det så godt ut! Så fine stoler, ser ut som todd trives også! 🙂 kos deg videre på denne fredags kvelden, beundrer deg og kreativiteten din!

  8. avatarLill Adriana

    Ah.. dette minner meg om en av mine Colombianse namnam-favoritter. Nemlig arepa. Også laget av maismel. (mulig det er det samme som polenta, men litt annerledes fremgangsmåte). En dag skal jeg lage colombiansk middag til deg matmonsen min. Har du næringsinnholdet på polentaen? Er det kun fra mais? Nysgjerrig 😉

  9. avatarHanne HM

    Har du prøvd quinoa?? KJempegodt i salat og wok. Kokes i 15 min gjerne med litt buljong. Litt lik konsistens som ris, men mye mer proteinrikt og sunt! Anbefales 😆

  10. avatarKristine

    Kjære Kristine!
    Jeg blir så GLAD når jeg leser bloggen din! Hver gang jeg jobber natta så tar jeg en runde og leser litt blogger her og der. Masse mote og div. andre ting som jeg ganske fort skummer gjennom! Og ja, noen av motebloggerne er fine å lese de også. Men bloggen din leser jeg stort sett hver dag! Og nå sitter jeg her igjen på nattevakt, og leser bloggen din for å finne inspirasjon til god mat og dessuten MASSE fine treningsklær og andre ting som interesserer meg. En blogg som handler om det jeg liker, det liker jeg! 😉 Takk for at du får tida mi til å gå når nettene ellers blir lange 🙂

    Så moro med nytt hus!
    Gleder meg til å se mer 🙂

    <3 Klemmer

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Maren Sørum: Takk! Den ene stolen har nå blitt Todds favoritt 😀

    @Lill Adriana: Oh, ja takk! 😀
    Næringsinnhold nederst på denne siden: http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Polenta-Corn-Grits-Gluten-Free-24-oz-680-g/29618

    @Hanne HM: Nei vet du hva, det tror jeg faktisk ikke 🙂

    @Kristine: Så koselig! 😀 Takk for at du stikker innom her og ikke minst at du finner noe du liker!
    Ha en strålende uke! Klem

    @sandra @ fitnessmotivation: Elsker hjerter ♥ 😀

  12. avatarSandra

    Hei, fantastisk blogg, selv om jeg er en ganske ny besøkende, vil jeg nok bli en fast leser fra nå!

    Når du nevner sprayolje, hvor får du kjøpt denne? Jeg har lett og lett, men finner den ikke noe sted!

  13. avatarLaila Waage

    Hei:-) Jeg hadde lyst å prøve dette, men på min maismel-pakke står det ikke hvor mye veske forhold til mel.
    Min grøt var nok for tynn, for den stivnet ikke. 🙁
    Hvor mye veske og mel bruker du?
    Blander du mel og vann og koker opp eller koker du vann først og tilsetter mel når vannet koker?
    Mvh. Laila

  14. avatarKristine

    @Laila Waage: Hei! Jeg husker ikke helt nøyaktig, men ca 4 dl vann og 1,5 – 2 dl polentagryn. Vannet skal kokes før du heller i gryna (og eventuelt krydder). Visp godt mens det tykner, hell i en passende form og sett kjølig – deretter stivner den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *